hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2016. december 20. kedd   16:20
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Így tehet a karácsonyi pszichózis -beteges vásárlási láz- ellen


  A karácsonyi pszichózis kifejezést egyre gyakrabban használják a pszichológus és pszichiáter szakemberek. A beteges vásárlási láz, és a szétesett családok karácsonyi kötelező időtöltése is komoly veszélyeket hordoz magában.
  
  A karácsonyi pszichózis fogalma már évek óta ismert, lassan egy lesz a pszichiátria intézményesített divatdiagnózisai közül. Az ünnepek környékén tapasztalható szorongásnak több kiváltó oka is lehet, Dr. Szöőr Anna pszichológus-jogász szerint a társadalom minden rétegét veszélyezteti.
  
  ”Az elvált szülőknél komoly gondot okoz a karácsonyi láthatás, illetve a foltcsaládok ünnepének az összehangolása. Gyakran régi sérelmek törnek fel a rokonságban, amelyek nemhogy meghitté, inkább konzummá teszik az egyébként vallási, de mindenképpen szeretet alapú ünnepet. Emellett manapság leginkább konzum Karácsonyról beszélhetünk, ami a fogyasztói társadalom szüleménye. Valljuk be, az ünnep legfőbb mozgatórugója a kereskedelem. Ezek mind hozzájárultak a karácsonyi pszichózis kialakulásához” - mondta Dr. Szöőr Anna.
  
  A karácsonyi pszichózis rémálma helyett a párok szeretetre, kisbabára, az idősebb generációk unokára várnak, azaz csak az egyének elhatározásán múlik, hogy mikor élhetik végre reneszánszukat az egy életre szóló tartást és biztonságot adó nagycsaládok. Az ünnepi időszak a meddő pároknak is nehéz, már minden ötödik pár hosszas küzdelmet folytat a kívánt babáért.
  
  ”A fogamzás bekövetkezését ezernyi tényező befolyásolhatja, érdemes tehát sokkal szélesebben körülnézni. Okot és orvoslást találhatunk például a stressz megelőzésével vagy kezelésével, a környezeti ártalmak kiküszöbölésével, a sportolási és öltözködési szokások ésszerűsítésével. Ha vitamin-, vagy nyomelemhiány áll fenn, látványos eredményt hozhatnak olyan alternatív gyógyhatású, nem gyógyszeres beavatkozások is, mint a férfiaknak szánt Ferulant, amely egy amerikai és egy magyar cég együttműködése nyomán került hazai forgalomba„ - mondta Prof. Dr. Ősapay György, aki több amerikai egyetemen oktatott és végzett gyógyszerkutatást, és most ottani tapasztalataival idehaza is segíti a babáért küzdő párokat.
  
  De miért olyan fontos a hűség és a gyermekáldás a karácsonyi pszichózis elkerülésében?
  
  ”Az ember melegségre vágyik - írja a költő, és máris magunk elé képzelünk egy gyönyörűen feldíszített, gyertyákkal és csillagszórókkal teli karácsonyfát. A modern világ nem csak konzumálta a Karácsonyt, hanem beleavatkozott az élet természetes körforgásába, így a születés ünnepén, gyakran gyermekek nélkül, a halottainkat siratjuk. Ennek oka, hogy ha az életet egy nagy sakktáblának képzeljük el, akkor a halottainkkal eltűnnek arról a bábuk, amelyet az elhunytak meggyászolása után oly természetesen követne a születendő generáció, aki feladatot és egyben új örömet adna a nagycsaládnak. A késői gyermekvállalás, vagy annak elmaradása azonban megszakítja ezt a természetes folyamatot, így marad a bánat, és sokan Karácsonykor az eltűnt ´sakkfiguáikat´ siratják az új generáció feletti örömük helyett„ - tette hozzá Dr. Szöőr Anna.
  
  A babaszületések számát tekintve szeptember kiugró hónap az év 12 hónapját tekintve. Ez nem meglepő, ha elgondoljuk, hogy a kapcsolódó fogamzás decemberre esik, ekkor vannak legtöbbet együtt a párok, nincs munkahelyi stressz, emócionálisan kedvező a szituáció a meghitt együttléthez. Ugyan hosszabb vitaminkúrára már nincs idő, hogy a szervezet kész legyen a fogamzásra, de a legfontosabb magzatvédő vitaminok és folsav bevitele megoldható kismamavitaminokkal. A tapasztalatok szerint a babára hosszabban várakozók között is ilyenkor gyakoribb a fogamzás, nekik az Ovant fogamzást segítő komplex növénykivonatos vitaminkészítmény a segítség.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hobó-vadászat40    brujeria    war of ages    obscene extreme    stesztay dávid    odett és a go girlz    power trip     amanda seyfried    god dethroned    balázs józsef tamás    born to lose    black veil brides    coroner    die toten hosen    tintin kalandjai    guilty parties    amott    omen    in this moment    scar symmetry    threat signal    sadist    antillectual    afgrund    origin  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!