hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2016. december 15. csütörtök   19:48
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
Eros Ramazotti - “Perfetto Tour 2016”
2016.december 12. Papp László Budapest SportAréna

  Eros Ramazotti szeptember óta tartó világkörüli turnéjának magyar állomása volt a Budapest Arénában, december 12-én megrendezett koncertje. A tavaly megjelent Perfetto című album népszerűsítésére készült műsort láthatta már az amerikai és a mexikói közönség is. A koncert sorozat hamarosan Milánóban zárul.
  
  Az 53 éves, római származású énekes több mint három évtizedes pályafutásának legnépszerűbb dalaiból válogatott. Anyanyelve mellett spanyolul is tolmácsolja érzelmeit a zene világában. Több albuma mind a két nyelven megjelent. Külön érdekesség, hogy a globalizáció ellenére sem hajlandó angolul énekelni, és mégis népszerű mind a két kontinensen. Ramazotti nem csupán énekesként jegyzi magát. Dalszöveg írói és zeneszerzői minősége mellett, gitáron és zongorán is játszik. Ezt bizonyította a budapesti rajongóknak is.
  A 21 számból álló programnak mindössze négy dala található meg az új albumon. Inkább életmű koncertnek mondanám, mint lemez bemutatónak. Olasz macsóhoz híven, jobb alkarján lánya nevének tetoválásával, ujján jegygyűrűvel érkezett a kezdetben áttetsző függöny mögött rejtőzködő énekes. Az egész koncerten a fekete és a fehér szín volt hangsúlyos, mint a fellépő ruhákban, mint a fényjátékokban.
  Az este a L’ombra del gigante dinamizmusával indult. A kubista stílusban elkészített óriási arcok a függönyökre vetítve érdekes látvánnyal egészítették ki a modern hangzású, Ramazottitól talán szokatlan dalt. A sejtelmesség az Il tempo non sente ragione előadása alatt is megmaradt. A függönyök többször voltak mozgásban, így egyre többször engedték láttatni az énekest, aki Perfetto- a turné névadó- dalával zárta az első blokkot, ami nekem személytelennek, és görcsösebbnek hatott, mint a koncert további részei.
  
  A kihagyhatatlan dalokból elhangzott a Se bastasse una canzone, az Una emocion para siempre, a Fuego en el fuego és a fináléban a La cosa bella is. Ramazotti nagy bizalmat szavazott az őt kísérő zenészeknek. A három gitárosból, két billentyűsből, egy dobosból, egy fúvósból és a három vokalistából álló 10 (!) fős zenekar a turné idejére állt össze. A háttér énekeseknek olyan dalokban kellett helytállniuk, mint az 1997-ben Tina Turnerrel duettben énekelt Cosas de la vida, vagy a Cher hangjával megszokott Piú che puoi. Hallhattuk az Andrea Bocellivel közös, szintén nagy sikerű Musica e című klasszikust is. Kiegészítő látványvilága hangsúlyos volt, és figyelmet érdemelt. Különleges, víz alatt készített, lassított mozgóképeken láthattuk az énekest alámerülni. Ugrásai dinamikusak voltak, a keletkező buborékok miatt a fehér szín dominált ismét. A látvány minden dalnál egyedi volt. Jó ötletnek tartom, hogy részben maga a koncert volt kivetítve, mert így az is az első sorban érezhette magát, aki csak hátrébb tudott helyet foglalni a teltházas koncerten.
  
  Ramazotti bevállalta… Un angel como el sol című dalát önállóan, egyedül a színpadon egy gitárral adta elő, amíg zenekara pihent. Fellépése magabiztos volt, hangja ugyanúgy szólt, mint a stúdió felvételeken. Hiányérzetem maximum abból fakad, hogy táncolni egyszer sem láttam. Gyanús, hogy ez nem véletlen… Az első résztől eltekintve, sokszor humorizált, zongorát takarított, mikulás sapkát próbált, sétált a közönség között Hungary feliratú sállal a nyakában. Ha úgy érezte, nem énekelnek elég hangosan, megállította, és némi gyakoroltatás után újra kezdte a dalt, amitől végül zengett az Aréna.
  A kérdés, hogy elhittem-e, hogy fehér lovon érkezik a romantikus Férfi, tele érzelmekkel és gyengédséggel? A végére picit igen. :)



Kulcsszavak:
  eros ramazzotti 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 kapcsolódó cikkek: 

Megjelent Eros Ramazzotti új albuma

Eros Ramazzotti

Eros Ramazzotti NOI World tour márciusban indul

Eros Ramazzotti Tour 2009

Eros Ramazzotti jókedvűen érkezett meg Budapestre
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
 kapcsolódó fotók: 

EROS RAMAZZOTTI - 2016. december 12. PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA - EROS RAMAZZOTTI “PERFETTO TOUR 2016”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 skyforger    bermuda rock band    blood red throne    boston manor    primus    symphony x    nicia    korál    aetarnam    rob de luca    rowan atkinson    kristen stewart    honeyball    vono box    viharsziget    decaying incest    steel panther    fezen fesztivál    gábor andrás    thor    tűzvihar    werk akadémia    világveleje    luis fonsi    pantera  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!