hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [kiállítás]  2016. december 13. kedd   17:21
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
„A Bajnok” - világpremier a Millenárison


  A legmodernebb technológiákat alkalmazó, egyedülálló perspektívákból készült képanyaggal lenyűgöző látványvilágot felvonultató, játékos tesztekkel tarkított kiállítás nyílik január 13-án, Budapesten. A Bajnok – The Champion című interaktív élmény-expo április közepéig várja a nagyközönséget a Millenáris D épületében. A szervezők szerint „az utazó kiállítás megmutatja a küzdelem nemességét, átélhetővé teszi a sport utánozhatatlan atmoszféráját és a győzelem magasztosságát.”
  
  Budapesten mutatkozik be először, s majd innen indul világkörüli útjára, a minden elemében hazai fejlesztésű, de nemzetközi szinten is egyedinek számító interaktív sport-élmény-expo, A Bajnok – The Champion. Az 1500 m2-es alapterületű kiállításon tucatnyi sport-játék és teszt várja az érdeklődőket több mint 50 játékállomáson, s megismerhetünk több ezernyi adatot, érdekességet a sportágak történetétől a bajnokká válás legapróbb rejtelmeitől, a legnagyobb eredményekig. Megtudhatjuk például, hogy vajon mit eszik Michael Phelps, kinek a legjobb a reflexe, vagy, hogy melyik a legösszetettebb sportág és miért született meg a kosárlabda.
  
  “Egyrészt nagyon látványos, a XXI. század követelményeinek megfelelő élményt tud adni a látogatóinak, és oktató jellege is van, amivel tanulhatnak, kaphatnak olyan pluszokat a látogatók, amit a kiállítás nélkül esetleg nem kaptak volna meg” – foglalja össze röviden A Bajnok című kiállítás lényegét Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó.
  
  A kiállítás egyedülálló látványvilágával, nagy felbontású képeivel, szuperlassított felvételeivel, izgalmas perspektívából készült vizuális megoldásaival a sport eddig felfedezetlen világába repíti a nagyérdeműt. A sosem látott, lenyűgöző felvételek több mint 15 szinkronizált felületen, majd’ 500 m2-en nyújtanak gigantikus vizuális élményt.
  
  Igali Diana olimpiai bajnok sportlövő szerint „ez a kiállítás arról is szólhat, hogy a gyerekeket, illetve a szüleiket megérintsük és ezeket a gyönyörű sportokat megmutathassuk mélyében is, mélyebben is, művészi módon is, hogy még szebbé, még láthatóbbá tehessük.” Kásás Tamás, aki minden nagyobb tornán állt már a dobogó legfelső fokán, azért tartja nagyon fontosnak ezt a kiállítást, „hogy az embereket közelebb, még közelebb hozzuk a vízilabdához, és most egy kicsit más szemszögből is látni fogják és látni tudják majd, ahogy ezek a játékosok mozogni tudtak a vízben.
  
  A kiállítás egyedisége abban is rejlik, hogy az aktív közönség teljesítményét monitorozni képes rendszer – ha játékos formában is – felméri a látogatók képességét, segítheti a szülőket a gyermekeik sportágválasztásában és akár megmutatja a bajnokká válásuk esélyeit. „A kiállítás egy egyedi, vezetett túra, ahol egy speciális karkötő segítségével mindenki saját maga választja ki, melyik játékot akarja végigjátszani” – meséli Illés Gabriella, a kiállítás főszervezője. „A végén pedig mindenki kap egy olyan „elismervényt”, amiből megtudhatja, melyik sportágban lenne az ő képessége kimagasló, melyik sportágat érdemes művelnie” – teszi hozzá a főszervező, akinek nevéhez fűződik többek között a nemrég bemutatott Gateway to Space és a Living Dinosaurs nemzetközi kiállítások, valamint az első, tisztán hazai alapanyagból készült pop-show-musical, A Játékkészítő.
  
  Az alábbi videóban pedig a legnagyobb hazai sportolók, Európa-, olimpiai és világbajnokok, - mások mellett Benedek Tibor, aki egyben a kiállítás fővédnöke, Kovács Katalin olimpiai-, Európa-, és világbajnok kajakozó, Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok és Berki Krisztián olimpiai-, Európa-, és világbajnok tornász - fedik fel titkaikat, hogyan lettek bajnokok, milyen képességek kellenek ahhoz, hogy a dobogó legfelső fokára álljanak és mit nyújt szerintük majd az átlagembereknek ez a kiállítás.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 scarlet aura    polod    eyes set to kill    makám    michael cera     szelíd teremtés - a frankenstein-terv    beneath the massacre    susan tedeschi    volbeat    taylor swift    blythe    papp lászló aréna    r.e.m.    silent screams    facebook    onerepublic    saint vitus    czank ninetta    ann my guard    be’lakor    aquincum    machine head    jean michel jarre    muzsikás    péterfy bori és a love band  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!