hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2016. november 29. kedd   17:03
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Mától lehet jegyet venni a Budapesti Tavaszi Fesztivál előadásaira


  John Malkovich, Daniele Gatti, Georg Baselitz, Pumeza Matshikiza, Gyenyisz Macujev, a Komische Oper Berlin – világsztárokkal, rendhagyó együttműködésekkel, bemutatókkal készül 2017-re a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál. Március 31. és április 23. között közel 40 helyszínen több mint 120 program várja az érdeklődőket a főváros legjelentősebb tavaszi eseménysorozatán. A folyamatosan bővülő programokra a jegyértékesítés megkezdődött.
  
  Az elmúlt három év hagyományait folytatva 2017-ben is a Müpa, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében valósul meg a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál. A sokszínű program továbbra is több izgalmas tematika és meghatározó évforduló köré szerveződik, a nagyszabású koncertek mellett számos opera, táncelőadás, színházi és képzőművészeti program várja a közönséget.
  A kiegyezés történelmi évfordulójáról megemlékezve Liszt Koronázási miséjével áll színpadra az Osztrák–Magyar HAYDN PHILHARMONIE és a Bécsi Állami Opera kórusa. Kiegyezés 1867–2017 címmel bemutatóra készül a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, felvonultatva a magyar nép és a mellettünk élő nemzetiségek virtuóz táncait, gazdag viseletkultúráját, csodálatos zenei világát, míg a Budapesti Történeti Múzeum Kincsek a város alatt című kiállítása a kiegyezést követő időszakban gyökerező régészeti feltárások és a legutóbbi 10 év legfontosabb ásatásainak eredményeit tárja az érdeklődők elé.
  
  2017-ben emlékezünk Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulójára. Ebből az alkalomból premierrel készül a Magyar Állami Népi Együttes, a fesztivál záró előadása pedig Kodály Háry János című operájának bemutatója lesz, Anger Ferenc rendezésében, Palló Imre vezényletével.
  A Budapesten is bemutatott Pokoli vígjáték – Egy sorozatgyilkos vallomásai után John Malkovich és Michael Sturminger ismét egy különleges műfajú előadással tér vissza. A Just Call Me God – A diktátor utolsó beszéde valódi színházi-zenei one-man-dráma, ahol Malkovich játékát ismét a kiváló orgonista-karmester, Martin Haselböck kíséri majd, ezúttal orgonán, Bach, Ligeti, Messiaen kompozícióit megszólaltatva. A darab a 2017-es márciusi világpremier után alig néhány héttel érkezik Budapestre: az előadást Hamburg futurisztikus hangversenytermében, az Elbphilharmonieban mutatják be, majd a londoni Barbican színpadán látható, ahonnan egyenesen a Müpába érkezik az előadás.
  Klasszikus művek rendhagyó interpretációiból sem lesz hiány. A Guardian kritikusa „Burton, Dickens, Fritz Lang, a 20. század eleji némafilmek és a 21. századi képregények világának keverékeként” jellemezte a Komische Oper Berlin Varázsfuvoláját, ami a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében látható először a régióban, április 19-én és 20-án. Ibsen Peer Gynt-jét pedig Grieg kivételes népszerűségnek örvendő zenei kompozíciója mentén gondolta újra Edward Clug rendező-koreográfus és a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttese. Különleges atmoszférájú és látványvilágú előadásuk április 10-én látható majd.
  A fesztiválprogram részeként olyan kiváló művészek adnak még koncertet, mint a Budapesten első alkalommal fellépő dél-afrikai énekesnő, Pumeza Matshikiza, a zongoravirtuóz Ivo Pogorelich, és a két év után visszatérő, káprázatos technikájú orosz zongoraművész, Gyenyisz Macujev.
  A képzőművészet rajongóinak igazi fesztivál a fesztiválban élményt nyújt majd a Budapest Art Week hatnapos rendezvénye, de valódi kuriózum lesz Georg Baselitz Magyar Nemzeti Galériában nyíló kiállítása is.
  
  A jegyértékesítés a mai napon indul, jegyek a Müpa és a BFTK jegyértékesítési pontjain, illetve online a btf.hu honlapon érhetők el.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tom cruise    kosztolányi dezső    travolta    tnt    waking into nightmares    gary lightbody    koncert    charlie benante    masterica    építészet    metal    kobalov    vektor    sunday fury    coldplay    erik sumo    párterápia    murderdolls    begotten silence    víg mihály    harlott    frankenstein-terv    teurgia            blessthefall  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!