hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
film [filmszemle]  2004. április 27. kedd   12:49
nincsen hozzászólás

szerző: troppauer
50 Első Randi (First 50 Dates)
Hazai bemutató: 2004. április 29.

  Amikor először hallották a film sztoriját, a tudományos munkatársak egyből leidőtlen-időközözték és valamelyest mondjuk joggal. Innen nézve nem tudhatjuk biztosan, hogy az alkotók csupán valamiféle tiszteletadás szándékával nyúltak vissza Bill Murray egyik legjobb vígjátékához, vagy pedig ennyire kifogytak a történetekből Halivúdban az alaphelyzet mindenesetre nagyon közel ugyanaz. Mert különbségnek nem igazán nevezhető az a csöppnyi, hogy amíg abban mindenki állandóan ugyanazt a napot élte és csak egy ember ideje haladt előre, addig ebben meg csak egy ember számára kezdődik minden reggel ugyanaz a nap és a mindenkié halad..
  
  Elég nyilvánvalónak tűnik a szándék, bebiztosítandó a kasszát, a szezon kötelező romantikus vígjátékára újból összehozni a Nászok egykori Ászait. Ehhez viszont, mivel a stúdióknál egy ideje az utóbbi idők filmkínálatából is jól láthatóan hiánycikk lett az új ötlet, csak ilyen közepesen eredeti forgatókönyvet sikerült találniuk.
  
  És mégis egy abszolút vállalható mozit sikerült keríteni az egyszer már elsült alap köré, meglepetésre elsősorban a szereplőknek köszönhetően, akik pedig mostanában nem éppen az ehhez szükséges visszafogott alakításaikkal tűntek ki a céhük tagjai közül.
  
  Az autóbalesetben fejsérült és emiatt a rövid távú emlékezetét elveszítő fiatal lányt alakítja Drew Barrymore, és szerencsére most egyáltalán nem Bambanőként. Már kis híján elfelejtődött, hogy tud ő helyes és szeretnivaló is lenni, de ezután egy darabig majd megint elhisszük neki. Mivel a történet szerint bármi történik vele, az másnap reggelre teljesen kitörlődik a memóriájából, a szerettei inkább gondoskodnak róla, hogy minden nap ugyanaz történjen, elkerülve ezzel a szembesítését a szerencsétlen valósággal. Viszont az egyik ugyanaznapja reggelén beleszalad egy csábász állatorvosba, Adam Sandler adja, aki szintén előnyére változott mondjuk a Vizesnyolcashoz képest - hamarosan jól összeszimpatizálnak és megbeszélnek egy következő randevút, másnapra.
  
  Nem ragoznám végig ugyebár a lány másnapja majd megint az előző lesz, úgyhogy az első pofára esésből kiheveredve, miután felvilágosul a különös problémáról, onnantól kezdve A.S. egy minden reggel újdonsült ismeretségből iparkodik minden nap a lehető legtöbbet kihozni. Mert ez az elején még pofátlan, egyéjszakás kalandor, amikor megtalálja a legtutibb egyéjszakás kalandot, persze hogy éppen belé szerelmesedik halálost.
  
  Úgyhogy egyre újabb és újabb módszerekkel próbálkozik, sokszor össze is jönnek megint és kábé ugyanannyiszor meg pont mégsem, de másnaponta így is- úgyis mindenképpen elölről kell kezdenie. Aztán a későbbi próbákba már bevonja a lány családját és a barátait is, a végére pedig kitalálnak egy viszonylag elfogadható módszert, (ami azért jobban belegondolva igazából csak a komédiázás kedvéért elfogadható, komolyan véve necces volna kicsit) hogy a normálishoz közelítő életet nyújthassanak neki és egyúttal persze maguknak is.
  
  Közben persze történnek még igen sok egyéb mindenek, alkalmat adva néhány aranyoska állati és emberi mellékszereplőnek is a vidámkodtatásra. Előbbiek közül legszínészebb a rozmár, utóbbiak közül pedig legállatabb Rob Schneider, aki ugyan a legutóbbi filmjeit már inkább csak elharsánykodta, de ebben most nagyon hawaii.
  
  Merthogy különben meg ott, a mindig nyárban játszódik a történet, például ezért sem gyanakszik a lány a több évszaknyi elveszített idő miatt.
  
  Leszámítva a kezdő jelenetek gusztustalankodó tréfáit, amikkel viszont szerencsére hamar felhagytak, és leszámítva néhány közbeni szerintük vígjátékból kihagyhatatlan, szerintem meg tök felesleges altesti poénkodást az Ötven egy tipikus Első Randis film lett, de természetesen azért a régebb óta barátnővel való mozizásra is ideális.
  Még ha túlságosan is látszik, hogy direkte ide szánódott...
  
  Szereplők: Adam Sandler, Drew Barrymore, Dan Aykroyd, Rob Schneider, Sean Astin
  Írta: George Wing
  Rendezte: Peter Segal



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Az 50 első randi

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
  
Két évtizedes életművét foglalja össze, és egy friss jubileumi dalcsokrot is bemutat szeptember 24-én Budapesten az Il Divo

The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nevergreen    stetl    a diktátor    sub bass monster    tőzsdecápák    gustafsson    dark tranquillity    disturbed    jeff briges    clubera    kirk hammett    apey acoustic    leander    mad caddies    godflesh    rock napja    blahalousiana    weedeater    alkonost    kiske    catherine hardwicke    august burns red    voltfolió    katatonia    von hertzen brothers  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!