hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2016. augusztus 22. hétfő   16:06
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A nyárbúcsúztató a SZINen


  A Szegedi Ifjúsági Napok hosszú évek óta jelenti a „nyár búcsúztató fesztiválját”, azt a négy napot, amikor még gondtalanul élvezhetjük a zene, barátok, vízpart és napsütés tökéletes kombóját. Augusztus 24. és 28. között még egyszer átélhetjük azt a szabadságot, amikor koncertről-koncertre járhatunk a csillagos égbolt alatt.
  
  Ráadásul, a csillagok nem csak az égen lesznek: idén is sikerült a SZINnek olyan nemzetközi neveket elcsábítani a Tisza-partra, mint Jasmine Thompson, a tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettje, a dancefloor és a retro koronázatlan királyai, a 2Unlimited vagy a Magyarországra szinte hazajáró és itt mindig felejthetetlen balkán bulit csapó Boban Markovic Orchestra. Csak úgy, mint a bosnyák Dubioza kolektiv, akik tavaly annyira belopták magukat a SZINezők szívébe, hogy idénre is visszatapsolták őket.
  Persze, a SZIN ezúttal is a zenei paletta minden árnyalatát igyekszik megvillantani: a világhírű előadók sorát még olyan csapatok színesítik, mint az electro hip-hoppal hasító Foreign Beggars, az „I´m an Albatroz” című slágerrel robbantó svéd producer, Aaron Chupa, a ghánai származású, melankolikus neo-soul stílusban utazó Kwabs, a d&b ütemeket keverő René Lavice, a house DJ, producer páros Milk&Sugar vagy az osztrák blues gitáros, Ripoff Raskolnikov.
  
  A hazai zenekarok is a SZINen teszik fel a koronát a nyárra. Többek között olyan előadókkal búcsúztathatjuk a nyarat a napfény városában, mint az elnöki Wellhello, a friss lemezzel hódító Halott Pénz, a bombasztikus Brains vagy az Irie Maffia, akikre csakugyan lehetetlen egyhelyben topogni, de itt lesz a szívhez szóló Quimby, a beatet megújító Ivan & The Parazol és a Fish! is, akiknek úgy csíp a szövege, mint a szegedi halászlé. Azért, hogy egy percre se legyen megállás, a SZIN különleges DJ-különítménnyel is készül: Pixa, Julia Carpenter, Newik, a Badgirls, a Drop the Cheese, Sterbinszky, DJ Palotai, Lennard, Metzker Viktória, Kustánczi Lia, Joer Jr, Walston, Jumo Daddy, Zoohacker és a Suck my Disco kever majd minket át az éjszakába.
  
  Persze a zenén túl is van élet a SZIN-en. Színházi előadások, stand-up komédiások is szórakoztatják a nagyérdeműt, miközben felvonul a Tisza-parton több tucat civil szervezet, egyesület, alapítvány és intézmény, bemutatva tevékenységüket.
  A nagyobb színpadok mellett a SZIN ebben az évben egy interaktív helyszínnel is bővül, a Hyde Park Színpaddal, ahol bárki felléphet, aki elég bátorságot érez magában, hogy megmutassa tudását a nagyközönség előtt. És lesz Bor rét is, ahol családi pincészetek nedűit kóstolhatjuk örömmel és felelősséggel.
  
  A változatos programkínálat mellett a SZIN arra is büszke, hogy első magyarként a legzöldebb fesztivál díját is kivívta magának: 2009-ben ökotudatos programjáért kapta meg a környezettudatos fesztiválokat díjazó nemzetközi Greener Festival Awards-ot is, olyan fesztiválok mellé besorolva, mint a Glastonbury vagy a T-in-the-Park. A SZIN annak érdekében, hogy minél kevesebb szemét legyen a fesztiválon, idén a Világbéke Műhellyel együttműködve újszerű fejlesztésekkel készül, mint például az Ehető Kanál, a Jég Felespohár vagy a Szalma Szívószál, melyeket majd a KINO re:kocsmában lehet beszerezni. A re:kocsma mindemellett az ÖKO-SZIN kísérleti helye is: a cél nem kisebb, minthogy egyetlen gramm szemét termelése nélkül abszolválják a négy napos bulit. Ennek érdekében itt lehet majd komposztálni a tányért és az evőeszközöket, többször használni a söröskorsókat, sőt, öko/komposzt WC is lesz majd. A természetbarát attitűd a fesztivál külső jegyein is megmutatkozik majd: óriás virágok, hatalmas növények és állatok között merülhetnek el a szabadságban a SZINezők.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 waking the cadaver    rock története    greg bennick    radio panic    abracadabra    rudán joe    imperial age    over help    emma thompson    guns n’ roses    pozvakowski    heaven street seven    the sharon tate    ozzy    x-men    tony scott    sucker punch    ocho macho    tomi koivusaari    milarepa    full of hell    brendan tobin    kovary    goodbye darjeeling    wilhelm scream  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!