hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
hírek   2016. május 11. szerda   08:51
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Bukott diák: Zámbó Jimmy feldolgozás is hallható a Dalriada új akusztikus lemezén


  2016. május 13-án, pénteken jelenik meg hazánk elsőszámú folk metal csapatának akusztikus válogatása. A Dalriada Forrás című albuma a NAIL Records / Hammer Music gondozásában lát majd napvilágot. A lemez első előzeteseként a Hajdútánc akusztikus verziója szolgál, másodszorra pedig a Téli ének került publikálásra.
  
  A tizennégy tételes Forrás CD-re tizenegy jól ismert Dalriada nóta áthangszerelt, unplugged verziója került fel, vagyis egy csokorravaló -vegyesen késői és korai korszakos- dal átdolgozása a legkülönfélébb stílusokban, de mindvégig akusztikus köntösben; valamint Weöres Sándor Galagonya versének megzenésítése (egy későbbi projekt előzeteseként), továbbá két különleges feldolgozás: a Középeurópai Hobo Blues III Deák Bill Gyula repertoárjából és a Bukott diák Zámbó Jimmy-től. Utóbbi május 9-én, hétfőn debütált a legnépszerűbb videómegosztón.
  
  
  Ficzek András énekes-gitáros a következőket nyilatkozta a friss akusztikus albummal kapcsolatban:
  „Régóta tervezett ötletünk valósul meg a „Forrás” albummal, hiszen az elmúlt években, gyakorlatilag az „Arany-album” óta folyamatosan napirenden volt egy ilyen lemez elkészítése. Ez év elején aztán vettünk egy mély levegőt, és belevágtunk, de akkor már igyekeztünk a lemezre kerülő dalokat, köztük a feldolgozásokat is úgy kiválogatni, hogy igazi érdekességet, különlegességet is hordozzanak a hallgatóság számára. Érdekes volt dolgozni a dalokon, és érdemes fülessel is meghallgatni az anyagot, mert telis-tele van apró kis finomságokkal, kikacsintásokkal, zenei gegekkel.
  
  Nagyon sok stílust érint a lemez, van itt teljesen átértelmezett dal, és akad olyan is, amihez szinte nem is kellett hozzányúlni, csak eljátszani akusztikusan. Véleményünk szerint egy dinamikus, érdekes, és szerethető album született, amely jó szívvel illeszthető -persze különlegességként- a Dalriada sorba.”
  
  A Zámbó Jimmy feldolgozásról:
  
  „Régi adósságot törlesztünk ezzel a felvétellel, mert sosem volt még igazi lírai dal egyik lemezünkön sem, most mindenki megnyugodhat, ezen a CD-n van! A szövege igazán passzol hozzám, ezért is választottuk ki.”
  
  A Középeurópai Hobo Blues III-ról:
  
  „Laura javasolta a dalt, maga a feldolgozás pedig a zenekar közös munkája, és az akusztikus jellege ellenére már-már hard rockosra sikerült. (nevet) Nagyon szeretjük!”
  
  A Weöres Sándor verssel kapcsolatban:
  
  „Weöres Sándor „Galagonya” című verse voltaképp egy másik zenekar, a Gaborgya -vagyis az akusztikus lemezen szereplő gitáros barátunk, Kárpáti Péterrel közös projektem- első elkészült dala, viszont az átfedések, és a részben közös irányvonal miatt szépen felfért a „Forrás” albumra is. Dob és basszusgitár nincs a dalban, van viszont perka Tadeusz jóvoltából, továbbá nagybőgő, hegedű, és akusztikus gitár.”
  
  Az akusztikus Dalriada CD már előrendelhető a zenekar hivatalos honlapjáról. Az exkluzív, limitált digipak formátumú változat mellé egyedi, csak az előrendeléshez beszerezhető póló is rendelhető, illetve az összes korábbi NAIL Records kiadású Dalriada album, kedvezményes áron!
  
  A Forrás című CD bemutatása a megjelenés napján, a Barba Negra Track-ben zajlik majd, ahol -egy speciális, két részre osztott bulin- előbb egy akusztikus szett-et, majd pedig egy főként az Áldás album dalaira koncentráló hangosabb műsorblokkot fog bemutatni a banda.
  
  András a következő gondolatokat osztotta meg a Barba Negrás lemezbemutató bulival kapcsolatban:
  
  „Egy norvég csapatot hívtunk el. Bergtatt a nevük, és énekesnős folk rockot játszanak. Vannak velük távlatos közös terveink is. Fellép még a Nevergreen, akiket kamaszkorom óta szeretek. És fellép a Wisdom énekes NG friss csapata is, a Candlelight. Ezen a bulin fognak élőben bemutatkozni.
  
  És persze fellépünk mi is! (nevet) Lesz majd egy harmincöt-negyven perces akusztikus blokk, utána pedig egy nyolcvan perces Dalriada-őrület. A tavaly szeptemberben kiadott „Áldás” lemez dalaiból jó sokat előveszünk majd, mert rengeteg kritikát kaptunk az utóbbi időben, hogy keveset játszunk az új lemezről. Érdekes, mert inkább olyan vélemények szoktak jönni, hogy játszhatnánk több régit is. De örülünk annak, hogy sokan szeretik az „Áldás” nótáit.”
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 farrelly    empire of the sun    jane’s addiction    a közösségi háló    1g records    susan tedeschi    tankcsapda    paul giamatti    queensryche    haelo    alestrom    tony iommy    tündérgyár    helmet    építészet    corrosion of conformity    urma    nightland    minority sound    m. night shyamalan    butcher babies    underworld    shrek    ensign    resident evil  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!