hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2016. május 5. csütörtök   09:50
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Rockmaraton 2016
2016. július 8-17, Szalki-sziget, Dunaújváros



  A tavalyi debütálás után idén is a dunaújvárosi Szalki-szigeten lesz megrendezve a Rockmaraton fesztivál. A rajongók jól fogadták a helyszínváltozást, ráadásul a dunaújvárosi helyszín adottságai (árnyékos fás ligetek, fürdőzési lehetőség, stb.) megnyerte a többség tetszését. A fesztivál tehát úgy tűnik, hosszú távon letáborozik Dunaújvárosban, a 2016-os évre pedig ismét erős zenei felhozatallal készültek a szervezők.
  A legnagyobb szenzáció, a kereskedelmileg egyik legsikeresebb, több mint 50 millió lemezt eladó metalbanda, a Megadeth koncertje lesz. MegaDave-ék megújult felállással mutatkoznak be a Rockmaratonon. A metal rajongók körében szintén első számú kedvenccé nőtte ki magát a vikingek életének megzenésítője, a svéd Amon Amarth. Ők vadiúj nagylemezükkel is megismertetik a hallgatóságot. Itt lesz még a kaliforniai punk rock egyik nagyapja, az evolúciós biológiából doktorált Greg Graffin-nel a mikrofon kögött, a legendás Bad Religion. Szívünkhöz közel álló az amerikai melodikus hardcore egyik vezető csapata az Ignite, hiszen Téglás Zoli egy hazafiasságát büszkén valló, szeretetre méltó frontember. Fellép a finn power metal egyik legelismertebb bandája, a debütalbumának jubileumával már nemrég hozzánk látogatott Sonata Arctica. A férfi szíveket dobogtatja meg a holland szimfonikus metalos Epica, akiknek 2014-ben jelent meg a legutolsó albumuk, a frontasszony, Simone Simons gyermekáldása miatt azóta egy kis szünetet tartottak. Jelen lesz a bivaly erejű koncertjeiről ismert, a Bay Area thrash metal egyik legelismertebb gárdájának tartott Testament. Aki féktelen, őrült hangulatú rock & roll-ra vágyik, maradéktalanul megtalálja azt az Airbourne koncertjén, akiket honfitársaik, az AC/DC legtehetségesebb utódainak tartanak. A keményebb kötésű zenéket szeretőknek ott lesz a hardcore legenda, a Madball fajsúlyos koncertje. A death metalosok pedig a lengyel legenda, a Behemoth fellépésének örülhetnek.
  
  A grindcore stílusteremtőjének számító, ugyancsak legendás Napalm Death sem marad ki a sorból, ahogy a német thrash metal egyik meghatározó bandájának számító Sodom sem. Jelen lesz még a norvégok black metalból indult, de mára amolyan progresszív metalra váltó Enslaved csapata. A meldikus death metal stílusteremtőjének számító At The Gates fellépése vérbeli szenzációt jelent a műfaj fanatikusai számára. Ellátogat Dunaújvárosba a ´90-es évek rap/metal hullámának egyik fontos képviselője, a Dog Eat Dog. A folk metal egyik hangsúlyos csapata, a német Equilibrium is tiszteletét teszi. Magyarországon sűrűn megforduló vendég a punk rock nagyágyúnak számító The Casualities. A heavy metal egyik feltörekvő finn csapata, a Battle Beast is eljön a Rockmaratonra. A folk/black metal vonalat erősíti a svéd Manegarm előadása. Ismét a punkoknak kedvez a műfaj egyik legkorábbi képviselője, a brit UK Subs.
  A svéd Shining koncertjén viszont semmi helye nem lesz a jókedvnek, a szuicid tipusú black metal várhatóan sokak számára felkavaró élmény lesz. A német Varg zenekar a maga black/death/folk metalos hangvételével érdekes színt visz a fesztiválba, már csak azért is, mert a tagok is vörös-fekete arcfestéssel szoktak színpadra állni. A pőre thrash/black metal egyik kultikus csapatának számít a Toxic Holocaust, akiknek a koncertjére régóta vártak már a rajongók. Régi hard rock veteránnak számít a brit Lionheart, akik szintén jelen lesznek a Maratonon. Az amerikai hardcore/punk vonalat erősíti a Stick To Your Guns, és szintén a hardcore melodikusabb irányát vallja magénak a Being As An Ocean, a Born From Pain Hollandiából pedig ugyancsak a hardcore vonalat erősíti. A Battlecross egy feltörekvő amerikai extrém metal csapat, a Wolf Down pedig egy 2011-ben alakult hardcore punk banda. A punk-nak a mulatozós, folkos ágát fogja képviselni a The Rumjacks.
  
  Természetesen a legnevesebb hazai bandák is népes számban fogják tiszteletüket tenni a fesztiválon. Az Ektomorfot bátran lehetne a nemzetközi sztárzenekarok között emlegetni, de Farkas Zotyáék mégis csak hazánk hírnevét öregbítik. Jelen lesznek a legnagyobb nevek, mint az Ossian, Pokolgép, Depresszió, Kalapács, Road, Paddy And The Rats, Alvin és a Mókusok, Hétköznapi Csalódások, Akela, Dalriada, Moby Dick, Rómeó Vérzik, Zorall, Leander Kills, Apey And The Pea, Blind Myself, Wisdom, Prosectura, Nevergreen, Watch My Dying, Omen, Bloody Roots, Hatóságilag Tilos, Cadaveres, Tales Of Evening, Rudán Joe Band, Fekete Sereg, Dying Wish, Magor, Don Gatto, Alcohol, Demonlord, Sear Bliss és még sokan mások...
  A névhez méltóan maratoni hosszúságú, 10 napos rockfesztivál tehát valóban kitett magáért, bőven lesznek érdeklődésre számot tartó, a műfaj nagyjai közé tartozó bandák. Számos kombinált jegy létezik, az alábbi lehetőségek közül választhat a Rockmaratonra látogató:
  
  Jegyárak:
  
  10 napos bérlet (2016. július 08-17.):
  Elővétel: 18 990 Ft
  
  6 napos bérlet (2016. július 11-17.):
  Elővétel: 14 990 Ft
  
  1. hétvégi bérlet (2016. július 08-10.):
  Elővétel: 9 990 Ft
  
  2. hétvégi bérlet (2016. július 15-16.):
  Elővétel: 10 990 Ftt
  
  Kombinált hétvégi bérlet (2016. július 08-10; 15-16.):
  Elővétel: 14 990 Ft
  
  Napijegyek (2016. július 09,10,11,12,13,14,15,16.):
  
  2016. július 08-a beköltöző nap a 10 napos bérlettel, az ELSŐ hétvégi bérlettel és a KOMBINÁLT hétvégi bérlettel rendelkezők részére. 2016. július 17-e kiköltöző nap. Ezekre a napokra nincs külön napijegy értékesítés.
  
  Elővétel: 6 990 Ft
  
  VIP PASS (limitált darabszám):
  Elővétel: 14 990 Ft


Kulcsszavak:
  rockmaraton 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Rockmaraton 2024: itt vannak az első nevek

Újra lesz Rockmaraton 2024-ben

Jövőre sem lesz Rockmaraton

Rockmaraton helyett: 100 magyar zenekarral debütál a Metal Factory

Rockmaraton: idén elmarad, de magyar bandákkal lesz rendezvény helyette más néven

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
Halflives - Inferno 2024 Tour
Ty Segall először lép fel Budapesten
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 star wars    boros lajos    ismeretlen férfi    stereotone    edvin marton    korpás éva    csak szexre kellesz    esa holopainen    immortal    brittney jones    random deeds    waszlavik    debustrol    velvet revolver    morcheeba    mr. papagiorgio    the world alive    crazy town    gotthard    lock up     csata: los angeles    3 inches of blood    high on fire    lokotka gábor    the ocean  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!