hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2016. február 12. péntek   08:30
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
A power metal igába hajtja Európát a Primal Fear-rel és a Brainstorm-mal
2016. február 21, Barba Negra Klub



  Ruling Europe 2016 néven fut a két német power metalos kiválóság, a Primal Fear és a Brainstorm turnéja, amelyek szerencsére Magyarországot is érintik. Mindkét csapat friss, ropogós új nagylemezzel a tarsolyában érkezik: a Primal Fear az idén leszállított Rulebreaker albumot, a Brainstorm pedig a szintén 2016-os Scary Creatures korongot ismerteti meg a hazai közönséggel. Az estét tovább színesíti a kanadai heavy metalos Striker, valamint a hazai frontról az EGO Project.
  
  A mostani koncert egyfajta újrázásnak is tekinthető, mert ugyanez a duó eljött már 2011-ben is hozzánk, igaz, akkor még a kettővel korábbi nagylemezeikkel. Aki akkor jelen volt, jó hangulatú, emlékezetes buliban vehetett részt, szóval aki újra akarja élni az élményeket, netán a 2011-es találkozásról lemaradt, most itt a remek alkalom.
  
  A Primal Fear.t a német Judas Priest-nek szokták emlegetni, nem véletlenül. A Gamma Ray-ből ismert Ralf Scheepers egészen a végsőkig versenyben volt a Judas Priest énekesi pozícióért Rob Halford távozása után, amelyet végül Tim Owens szerzett meg. Ez után alakult meg a Primal Fear 1997-ben, Scheepers (ének) és Mat Sinner (basszus, vokál) főszereplésével. Az azonos című debütalbum máris nagy sikert váltott ki, a csapat rögtön a Running Wild és a Hammerfall turnépartnereként találta magát. A továbbiakban is megbízható színvonalú albumokat szállítottak le, a Jaws Of Death, Nuclear Fire és a Black Sun kifejezetten mesterműveknek tekinthetők, a soron következő Devil´s Ground, Seven Seals, New Religion, 16.6 albumok pedig szintén bővelkednek a remek pillanatokban.
  
  Bár gitáros poszton történt néhány csere (Tom Naumann és Henny Wolter váltogatták egymást), a zenekar karrierjét mindez nem befolyásolta, évente-kétévente szállították az újabb albumokat, turnékon pedig a tengerentúlra is eljutottak. A felállás 2010 óta vált újra stabillá, amikor Ralf Scheepers (ének), Mat Sinner (basszus, vokál), Randy Black (dob), Magnus Karlsson (gitár) mellé Alexander Beyrodt csatlakozott gitáros poszton. Így jelent meg az Unbreakable című album, és a megbízhatóságáról ismert Primal Fear-ben ezúttal sem kellett csalódni. Kemény power metalos zenéjük, amiben a tradicionális heavy metal és a thrash metal elemei is keverednek, kifejezetten alkalmas egy jó koncertes tombolásra.
  A rajongók szemében talán még egy fokkal erősebb szerzemény lett a Delivering The Black című album, ami valódi power metalos esszencia. A Primal Fear azóta tartja a szintet. Különösebb kísérletezgetésekbe nem mennek bele, de egy igazán arcbamászó, harapós heavy metalra bármikor számítani lehet tőlük. Ennek remek bizonyítéka a legújabb Rulebreaker korong is, ami valódi 100%-os Primal Fear esszencia. Hangos, nyers, harapós, ahogy kell. Közben Randy Black dobost az U.D.O. zenekarból ismert Francesco Jovino váltotta, vele vált ismét teljessé a Primal Fear gárdája.
  
  A Brainstorm szintén bejáratott stílussal rendelkezik, ők is a keményebb oldalról közelítik meg a power metal stílust. A Torsten Ihlenfeld (gitár), Milan Loncaric (gitár) és Dieter Bernert (dob) által alapított Brainstorm már az 1990-es évek elején ismertté vált a német underground-ban, de az első nagylemez, a Hungry meglehetősen későn, csak 1997-ben jelent meg. A siker viszont így is elsöprő volt, csakúgy mint az 1998-as Unholy idején. A legnagyobb sikereket azonban a Marcus Jürgens-et váltó Andy B. Franck énekessel érték el, ő lett a Brainstorm aranykorának jellegzetes hangja. Történetük legütősebb albumai a Metus Mortis és a Soul Temptation lettek, de a 2005-ös Liquid Monster és a 2007-es Downburst lemezeket is a legkiválóbbak között kell megemlíteni. A felállás már régóta stabil Brainstormék-nál, a legújabbnak számító Antonio Ieva basszer is már 2007 óta a zenekar tagja.
  
  A stabilitás stabil minőségű albumokat is eredményez, a 2009-es Memorial Roots és a 2011-es On The Spur Of The Moment egyaránt kielégítik a rajongók igényeit. Talán a kiemelkedőséget, az izgalmat hiányolják egyes rajongók, ami a csúcsidőszakban született dalok esetében kétségtelenül megvolt, de ezek a lemezek se adnak okot panaszra. A 2014-es Firesoul album talán még egy kicsit emlékezetesebbre is sikerült a korábbiaknál, szóval a rajongók kérései is meghallgattatásra találtak. Most pedig itt az új lemez, a Scary Creatures, a Brainstorm pedig ismét számít a hűséges magyar rajongókra, akiknek számos jó emlékük lehet a csapat élő teljesítményéről.
  A német power metal legjobbjai tehát február 21-én érkeznek Budapestre, és aki még egy jófajta bemelegítésre kíváncsi, ugyancsak ajánlott megtekinteni előttük a kanadai Striker és az EGO Project koncertjét.
  A jegyek február 1-től és a helyszínen egyaránt 5999 Ft-ba kerülnek, viszont aki dupla jegyet vált a február 13-án esedékes Majesty koncerttel együtt, az 7999 Ft-ból két koncertre is mehet.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 azfeszt    inferia    mission: impossible    frenk    j.j. abrams    wasted struggle    ahab    over promises    caliban    cimbaliband    akusztika    gifts from enola    panzer    hegyalja 2012    voices of destiny    manökken proletarz    blahalusiana    lourdes    nightmare    deathstars    leleményes hugo    paul rudd    honey rock klub    dürer kert    darkest hour  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!