hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2016. január 13. szerda   17:03
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Metal New Year - Shapes Of Distortion; Animid Effect; Noise Fusion; The Trusted One


  Kezdünk belelendülni az újévbe. A szilveszter utáni lagymatag időszak után mindenkinek megjöhetett már a kedve a szórakozáshoz. A belvárosi S8 Underground Club kiváló alkalmat nyújt erre január 16-án szombaton, egy remekbeszabott metal mini fesztivállal. Négy zenekar, fergeteges zúzás, őrült hajrázás és akciós italok tömkelege. Mi kell még? Színpadra lép a Shapes of Distortion, a Noise Fusion, az Animid Effect és a The Trustes One!
  
  2007-ben alakult a modernebb, dallamos metal zenében utazó Noise Fusion. Első felállásuk három évig élt. Ez idő alatt egy próbatermi felvételt és egy teljes lemezt rögzítettek Never Release címmel. Majdnem teljes tagcserét követően 2013-ban megjelent második EP-jük és első videoklipjük. Tavaly újbóli váltás következett a tagságban, melynek következtében visszaállt az eredeti banda. Ebben a szereposztásban láthatjuk őket ezen az évindító koncertjükön!
  
  Közel nyolc éves pályafutása során az öt fős Shapes of Distortion zenekar rengeteg változáson ment keresztül, hogy elérje jelenlegi formáját. Jó pár tagváltás, két nem hivatalos demófelvétel, pár szükségszerű szünet, különböző zenei irányzatok kipróbálása és számos klubkoncert után 2010-re alakult ki a zenekar sajátos hangzása, és zenei világa. Ez a világ pedig sokszor sötét és kaotikus, azonban a káoszt néha megtöri a béke és az egységesség. Igyekeznek kitapasztalni, milyen irányokba tudják előre vinni a modern metalt. Az eredmény súlyos, néha már-már death-metalba hajló őrlések és darálások, valamint az ezeket ellensúlyozó lágyabb, közönségbarátabb, sokszor stílusidegen motívumok egyvelege. Céljuk az, hogy a lehető legtöbbet kihozzák ebből a meglehetősen egyedi zenéből. Sohasem akarták meghódítani a világot, csak elérni a lehető legtöbb, zenéjük iránt fogékony embert. A 2011-ben és 2015-nem megjelent két EP-jük átfogóan mutatja be elképzeléseiket. Mindkettő ingyenesen letölthető a világhálóról.
  
  A The Trusted One megalakulásához számos szépreményű együttes feloszlása kellett, végül 2014-ben összeállt az ütőképes alakulat. Az évek alatt folyamatosan koncerteztek ezek a srácok, stúdióztak és mentik meg naponta a Föld bolygó kerekségét a gonosz erőktől és ezt teszik még a jövő fennmaradásának érdekében is! A zenekar önbevallása szerint olyan nagy elődök munkásságát tekinti zsinórmércének, mint a Pantera vagy a Rage Against the Machine.
  
  Immáron 14 éves pályafutásra tekinthet vissza az Animid Effect! Saját bevallásuk szerint juhar metal stílusban játszanak. Örvényesi illetőségűek lévén, javarészt vidéken lépnek fel. Budapesten utoljára 2012-ben jártak. Két demón, egy nagylemezen, és egy videoklipen vannak túl. Alapvetően saját maguk szórakoztatása a legfőbb mozgatórugójuk. Próbálnak nem beállni a sorba, nem elcsépelt zenei/tartalmi elemekkel operálni, a mondanivalójuk pedig általában az adott hangulattól függően alakul. A gondolkodóképes, zenei üzenetre érzékeny közönséget igyekeznek megcélozni. Furcsa szokásuk, hogy koncert alatt juhart üvöltenek és üvöltetnek, mert azt részletgazdagon lehet hörögni. Érdekes megjegyzés egyébként, hogy korábban szokásuk volt, hogy koncertre menet egy-egy pórul járt vaddisznót és egyéb vadat ütöttek el véletlen, melyekből utólag pörkölt készült.
  
  Metal New Year:
  2016. január 16. (szombat)
  Kapunyitás: 19.00, koncertkezdés: 20.30
  Program: Shapes Of Distortion | Animid Effect | Noise Fusion | The Trusted One
  Belépő: 800 Ft
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gary lightbody    harm´s way    blues juniors    ana de la reguera    noise of irrational    vhk     hayley williams    pozakowski    holmes    battle: los angeles    the konstellation    damnon albarn    thom yorke    ivan reitman    howl    gorgoroth    weöres sándor    silverstein    emancer    hobó-vadászat40    the mahones    tarja turunen    jessie j    haiti    dax flame  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!