hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2015. szeptember 22. kedd   17:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Raven: brit heavy metal veteránok a Dürer Kertben
2015. október 7., szerda 19h, Dürer kert



  Az angol Raven karrierje generációkat fog át: 40. születésnapjukon úgy játszhattak 70.000 ember előtt a Metallica vendégeként, hogy elmondhatják magukról: 30 évvel korábban éppen az ő előzenekarukként indultak James Hetfieldék a világhír felé. A zenekar pályafutása során először lép fel Magyarországon október 7-én: ExtermiNation című idei lemezüket a Dürer Kertben mutatják be, a hazai Magma Rise fellépése után.
  
  A Raven zenekar 1974 óta működik, úgyhogy eredetiségüket és eltökéltségüket nehéz megkérdőjelezni – ezeknek fickóknak a vérükben is heavy metal folyik, és színpadon is mind a mai napig az egyik legintenzívebb műsort adják. A bandát Newcastle-ben alakították a Gallagher fivérek – no persze itt nem a manchasteri Oasisból ismert párosra kell gondolni, hanem John és Mark Gallagherre. Ők megszakítás nélkül, a mai napig tagok énekes-basszusgitárosként, illetve gitáros-vokalistaként. A kezdeti útkeresés után a felállás 1980-ra stabilizálódott, Rob Hunter dobos csatlakozásával. Ezt követően a Raven a New Wave Of British Heavy Metal három korszakos jelentőségű lemezét tette le az asztalra. A Rock until You Drop, a Wiped Out és az All for One lemezek az akkor kialakuló thrash és speed metal műfajokra is komoly hatást gyakoroltak, amit az is jól szemléltet, hogy a Metallica 1983-ban a Raven előzenekaraként bonyolította le első komoly nemzetközi turnéját.
  
  1987-ben új dobos csatlakozott, Joe Hasselvander személyében, aki mind a mai napig tagja a zenekarnak, vagyis a Raven lassan három évtizede ugyanabban a power trió felállásban működik. A rendületlenül stúdiózó és turnézó zenekar életében Mark Gallagher 2001-es balesete okozott majdnem végzetes törést, de hosszas küzdelmek árán sikerült felépülnie, ami végül a csapat megerősödését hozta magával. Majd´ egy évtized kihagyása után 2010-ben adták ki a című Walk Through Fire lemezüket, valamint az addigi életművüket összefoglaló Rock Until You Drop DVD-t.
  
  A Raven mindig is büszke volt arra, hogy mind a mai napig egy „bandaként”, és nem zeneipari vállalkozásként működik. Lemezeik és élő fellépéseik sem megszerkesztett forgatókönyv szerint zajlanak, és a felállás sem változik évről évre.
  
  
  
  A tavalyi év eseménydúsra sikeredett a veterán zenészeknek: 43 állomásos amerikai turnét bonyolítottak le, és elkészült legújabb lemezük is, mely ExtermiNation címen került az idei év elején a lemezboltokba, az SPV kiadó gondozásában. Az új lemezen a bandára jellemző dallamvilágú, egyben holdkórosan őrült sodrású dalokat találunk, melyeket most először élőben is meghallgathatunk, hiszen a trió október 7-én Budapesten is fellép. A Dürer Kertben tartandó koncertnek az is különleges hangulatot kölcsönöz majd, hogy ez lesz a banda első hazai fellépése.
  
  Az angolok előtt a egy magyar doom metal zenekar, a Magma Rise játszik, amely 2009-ben alakult korábbi, illetve jelenlegi Mood, Wall of Sleep, Stereochrist, és Neck Sprain tagokból. A zenekar 2013-ban kiadott The Man in the Maze című albumát az év lemeze HangSúly-díjjal is elismerték.
  
  
  
  A Concerto Music bemutatja: ExtermiNation European Tour
  2015. október 7., szerda 19 óra
  Budapest, Dürer Kert
  Raven, Magma Rise koncertek
  
  Belépő: 2900 Ft, október 1-től a jegyértékesítő hálózatokban, valamint a koncert napján 3900 Ft
   Jegyek kaphatók az ismert rockboltokban (CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger), a Ticketportal és a Ticket Expressz országos hálózatában, valamint a concerto.hu oldalon.




Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 judas priest    misery index    solar scream    igor    epica    the all-american rejects    tranker kata    satelles    neokhrome    john lennon    heidenfest    the devil wears prada    holy grail    overcast    yelowcake    nullus sum    merzbow    tracer    stereomilk     rém hangosan és irtó közel    godsmack    fonó    hernádi judit    asphyx    vasárnapi gyerekek  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!