hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2015. augusztus 17. hétfő   17:22
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
3. Kőbányai Blues Fesztivál
2015. augusztus 20. Kőbánya Óhegy park

  Kőbányán újra szól a blues! – igaz, soha nem is hallgatott el. Deák Bill Gyula, a Póka Egon által alapított Kőbányai Zenei Stúdió tanárai és növendékei koncertjeikkel, állandó jelenlétükkel biztosítják Budapest X. kerületében a jófajta muzsika fennmaradását. És ehhez járul hozzá az Óhegy-parkban immáron harmadszor megrendezésre kerülő Kőbányai Blues Fesztivál is.
  
  Az ingyenes rendezvény 2015. augusztus 20-án, 14 órakor veszi kezdetét Kovács Róbert, Kőbánya polgármesterének megnyitójával, majd a 2006-ban alakult, rendkívül tehetséges tagokból álló Jack Cannon Band mutatja meg, miért is nyerték meg 2008-ban az egyik legismertebb nemzetközi blues-versenyt, a Blues Aperitivet. Érdemes időben érkezni, mert a banda csupán fél órát tölt a színpadon!
  
  
  
  Őket 15.15-kor a Varga János Project követi. A zenekarvezetőt feltehetően egyetlen blues rajongónak sem kell bemutatni. Az East együttes zeneszerző-gitárosaként vált ismertté, majd szerezőként részt vett több zenei kiadvány készítésében (többek közt: Crack Orchestra), írt balettzenét (Az áldozat), létrehozott avantgarde zenei csoportot (Art Reaktor), és készített szerzői lemezt is Into The Light címmel. Ezúttal Elixír című lemezéről szemezget majd, de természetesen számíthatunk a régebbi dalok felelevenítésére is.
  
  
  
  16.30-tól a Pribojszki Mátyás Band csap a húrok közé, és veszi elő a szájharmonikát, melyet a zenekar névadója mesteri fokon szólaltat meg, rávilágítva, hogy ez a meglehetősen intim hangszer a tradicionális blues műfaján túl is felfedezésekre váró új ízeket nyújthat mindannyiunknak, korosztálytól függetlenül.
  
  
  
  17.45-kor a magyar blues királya, Deák Bill Gyula lép a színpadra, hogy hangjával ismét ámulatba ejtse a közönséget. A kőbányai Sztár együttesből induló „legfeketébb hangú fehér blues énekes” mára legendává vált, közel 40 éves pályafutása alatt megszámlálhatatlanul sok koncertet adott, és bejárta az egész országot. Amikor azonban „hazai pályán” játszik fantasztikus zenészekből álló Blues Bandjével, az még számára is ünnep.
  
  
  
  Bill kapitányék után egy másik legendás énekes, Takáts Tamás veszi birtokba a világot jelentő deszkákat. A Takáts Tamás Blues Band koncertje 19 órakor kezdődik, és várhatóan fergeteges hangulatba torkollik. Az Eastből, a Senatorból és a Karthagoból is ismert zenész nem először jár Kőbányán, és remélhetőleg nem is utoljára. A banda ugyan elég régen (2008) jelentetett meg utoljára nagylemezt, de ez csak egy újabb ok, hogy minden albumukról elővegyenek egy-két slágert. Mert van miből válogatni, ez nem kétséges!
  
  
  
  Az est főzenekara, az 1987-ben a gitárvirtuóz Tátrai Tibor által alapított Tátrai Band 20.30-kor lép színpadra, hogy hangulatos dalaival feltegye a koronát erre a valódi blues ünnepre, amely immáron három éve szolgálja az élő-zene népszerűsítését a főváros X. kerületében.
  Az izgalmasnak ígérkező napot – államalapításunk ünnepét – tűzijáték zárja 22.15-kor.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 1killembrace    kawa musical circus    gulliver utazásai 3d    michelle rodriguez    cloud 9+    think again    shia labeouf    trio3po    bad wolves    időgép    deli-kutt    bleeding through    induction    insision    keep of kalessin    rita ora    skalar    sacred reich    nevergreen    boysetsfire    mothica    of earth    monte cristo    mastic scum    motörhand  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!