hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2015. június 30. kedd   16:33
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Emlékszem Sopronban...


  100 óra fesztiválozás 200 fellépővel – ezt, és ennél sokkal többet kínál a 23. Telekom VOLT Fesztivál, ahol fellép idén egy nagy csokor világsztár, köztük a Motörhead, Slash és David Guetta, Fatboy Slim és John Newman, Bastille és Lilly Wood, valamint a hazai pop-rock élet színe-java a Tankcsapdától, Quimby-n át a Ákosig, a Punnany Massiftól a Wellhellon át a Halott Pénzig. A VOLT művészeti fesztiválként is jelentősen erősödik: két színpadot is kortárs művészek terveztek, s további látványos installációkat és szobrokat is állítanak fel a fesztiválon.
  
  Minden eddiginél változatosabb zenei kínálattal rukkol elő az idei VOLT. Amíg késő este a Motörhead zúz a Telekom Nagyszínpadon, pár órával később ugyanitt David Guettáé a főszerep, de Slash, a Bastille, John Newman, Fatboy Slim, a Rise Against, a Parov Stelar Band, Sigma, Wilkinson, a Parkway Drive és még megannyi világsztár tiszteletét teszi idén Sopronban. Persze ma már az sem kérdéses, hogy a magyar fesztiválpalettán a legtöbb hazai fellépő ugyancsak itt vendégeskedik: Ákostól a Vad Fruttikig, a Punnany Massiftól a Kiscsillagig. Az idei programba jutott bőven a különlegességekből is, így például a Budapest Bár és a Csík Zenekar is visszatér, de Pajor Tamás is koncertet ad a teljességre törekvő kínálatban. Az idei Nagy-Szín-Pad! verseny győztese, a szombathelyi Ocho-Macho szombaton lép fel a Telekom Nagyszínpadon, a vitathatatlan sikerű „bulibáró”, Kis Grófo pedig július 3-án délben ad koncertet a Poncichter Negyedben a Sopron Színpadon. A magyar sztársort legnagyobb mennyiségben a Jana Színpadon követhetjük. Itt szerdától indul be a program, amikor – mások mellett – az Anti Fitness Club, a Kaukázus, a Hiperkarma, a Paddy and The Rats és a The Carbonfools is fellép, nem beszélve arról, hogy itt lesz a Slash afterparty, a Hollywood Rose prezentálásában. A Jana Színpad másnapi felhozatalában ott van Odett, de a 70. születésnapját idén ünneplő Hobo is, no meg az ősrocker Nagy Feró, az ő Beatrice-jével. A péntek is remek kínálatot hoz, jön a Nyers, az Anna & the Barbies, Majka, a Pál Utcai Fiúk – a teljesség igénye nélkül. És a zárónapon Deniz indít, őt követi majd az Akkezdet Phiai, a Magashegyi Underground, a Csík, a Szabó Balázs Bandája vagy Péterfy Bori and the Love Band is. A Jana Színpad lesz a helyszíne a 4 ország szervezeteinek együttműködésével megvalósuló VOLT for V4 projektnek, amelynek keretében minden visegrádi országból egy-egy fellépőt hallhat a közönség.
  
  Először látogat hazánkba a sokoldalú énekes-gitáros, zeneszerző, a lengyel Janek Samołyk, a szlovák Fallgrapp zenekar elektroakusztikus projektjével érkezik és láthatjuk a cseh Zrní formációt is. A projekt magyar résztvevője a Hősök zenekar. A projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap – Standard Grants támogatásával valósul meg.
  
  Élőben a Telekom VOLTról
  
  A Telekom VOLT Fesztivál szinte a kezdetek óta egyfajta „médiaközpontként” is működik, ahol helyi és országos rádiók, tv-k rendszeresen voltak, és vannak jelen ma is. Idén a Telekom jóvoltából azok is élőben követhetnek számos koncertet, akik nem jutnak el a soproni Lővérekbe, de a távolból szeretnének bepillantani a Telekom VOLT Fesztivál hangulatába. A live stream öt napon át, három színpadról, 18 kamerával, a volt.hu és a telekom.hu oldalon lesz látható valamint a Telekom VOLT Fesztivál hivatalos YouTube csatornáján.
  A Petőfi Rádió ugyancsak 5 napon át élőben közvetíti műsorát Sopronból, a helyszínről, a Petőfi TV pedig szintén a Hűség Városába költözik a VOLT idejére.
  
  A Telekom megemelt hálózati kapacitással készül az eseményre, hogy a fesztiválozók fennakadás nélkül élvezhessék a 4G mobilinternettel járó előnyöket. Azoknak sem kell lemondaniuk a fesztiválélményről, akik idén kénytelenek kihagyni a VOLTot, hiszen a kamerával és mikrofonnal felszerelt, 4G-vel működő interaktív Festival Buddy-k és az őket mozgató Buddy Guide-ok segítségével oda leshetnek be, ahová csak szeretnének, és azzal ismerkednek, akivel akarnak.
  
  Poncichter Negyed – Sopron Színpad
  
  Sokan vannak, akik nem jutnak túl a VOLT bejárata utáni 100-150 méteren. Nem véletlen, hiszen évek óta itt várja vendégeit a Poncichter Negyed, a Soproni Borvidék legnevesebb és legfinomabb boraival, borászaival, egész nap hangulatos programokkal, koncertekkel és borbemutatókkal.
  
  Sopron, a Csillagok Városa
  
  Sopronban járva, ma már egyre több helyen botlunk bele izgalmas, színes, fémből készült közterületi székekbe, amelyeknél fiatalok és idősebbek rendszeresen fotózkodnak. Talán nem mindenki tudja, hogy a székek valódi tulajdonosai világsztárok, akik korábban a VOLTon jártak. A Faith No More-tól Iggy Pop-ig, vagy éppen Moby-tól a Prodigy-ig. Évekkel ezelőtt alapították a VOLT szervezői a „Sopron, a Csillagok Városa” akciót, mely keretében Ef Zámbó István évente 5-6 széket készít, s ezeket a VOLTosok – jelképesen – világsztároknak ajándékozzák, majd Sopron belvárosában állítják fel. A tavalyi kínálatból az Arctic Monkeys, Steve Aoki, a Morcheeba és a Bring Me the Horizon hagyott itt egy-egy széket, amelyek ugyancsak mostantól láthatók soproni teraszokon. Jó hír, hogy a szentendrei művész természetesen idén is készít 5 db széket a VOLT felkérésére a legnagyobb idei VOLTos sztároknak: David Guettának, Slashnek, Lemmynek, a Bastille-nak és Fatboy Slimnek.
  
  Olcsó jeggyel is lehet még jönni
  
  A még vacilláló látogatóknak lehet jó hír, hogy a fesztivál utolsó pillanatáig early bird áron vehetik meg a napi jegyet a Simple alkalmazás segítségével. Az ingyenes, bank és szolgáltató független mobilalkalmazás ezzel a lehetőséggel még egy érvet ad a nemzetközi fellépők mellett, hogy kilátogassunk a VOLT Fesztiválra. A Simple alkalmazás itt tölthető le: www.simple.hu/fesztivaljegy
  
  A VOLT idén is készpénzmentes, ezzel gyors, kényelmes és biztonságos fizetési rendszert kínál a látogatóinak. A plasztik alapú FestiPay kártya elvesztése vagy esetleges megrongálódása esetén sem veszik el a pénz, hiszen a kártya letiltható (az előzetes SMS regisztrációt igénybe vevők számára), így az új kártyára átvihető a korábban feltöltött összeg.
  
  Az OTP Bank - a VOLT Fesztivál hivatalos banki partnereként – pedig biztosítja a bankkártya elfogadást a fesztiválon. Emellett a PayPass kártyások bárhol, a fesztivál egész területén fizethetnek a plasztikjukkal, valamint nem csak a VIP sort vehetik igénybe, de ha OTP PayPass kártyájuk van, étel- és italakciókkal, valamint a fesztiválok merchandising boltjában ajándékokkal, a Fundangónál pedig kedvezményekkel is várják őket.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 survivors zero    eye for i    alien weaponry    ahab    hangsúly    terhes társaság    puszi    rose tattoo    amberian dawn    mark wahlberg    edge of paradise    igor    harvester    ensiferum    alestorm    radare    godsmack    cabaret medrano    megaagy    karácsony artúr    god is an astronaut    sylvester stallone    ramones    lakatos róbert    limb for a limb  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!