hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
hírek   2015. április 20. hétfő   08:48
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Felvidéki Farkasnap – Révkomáromba látogat az Akela


  Immáron harmadik éve, minden tavasszal a felvidéki Révkomáromba látogat Magyarország kultikus thrash metal zenekara az Akela! Idén először igazi Farkasnap kerül megrendezésre, ahol Főnökéken kívül öt kiváló együttes lép még a színpadra. A falkagyűlés helyszíne a RÉV – A magyar kultúra háza lesz, a kezdés pedig viszonylag korai, tehát ideje időben érkezni. Sok! Sok! Sok! Akelások!
  Oszlopos tagja a felvidéki magyar rockzenei szcénának az Ayers Rock! A papíron 1997 óta létező banda folyamatosan koncertezik a „határon „innen, s túl is. „A ´80-as éveket idéző, dallamos rockot műveljük, nem titkolva az egykori nagy kedvencek hatását (Edda, P. Mobil, Pokolgép, P. Box, Ossian, Lord ...) Ehhez mérten a billentyűk a hangzásban jelentős szerepet töltenek be. „Nem szándékunk lyukat ütni a világba, viszont törekedünk az igényes megszólalásra. Akinek tetszik a „produkciónk”, szeretettel várjuk a bulijainkra!” – Írják magukról a fiúk.
  
  Buli, zúzás, sör, ökörködés, vas, bőr, sör, farmer, felvarró, sör, thrash. Talán pár szóval így lehetne összefoglalni a Maradandó Károsodás lényegét. Pár srác 2006-ban összeállt, hogy kezdjen valamit szedett-vetett hangszereivel. Úgy, ahogy azt annak idején, 20-30 évvel ezelőtt a mára naggyá vált legendák is tették. Slayer, Sodom, Sepultura, Testament, Kreator, Destruction, és még számtalan thrash formáció gyakorolt rájuk nagy hatást. Az ő nyomdokaikon járva, útmutatásukat követve fejlődött, alakult zenei ízlésük. „Maradandó, mint a thrash és károsodás, mint amit ők csinálnak”, de a lényeg, hogy elemi erővel nyomják a ´80-as évek végi, ´90-es évek eleji old school thrash metalt!
  
  „A Rammstein német együttes a hard rockot és az ipari metalt ötvözi az elektronikus zenével. Tagja az úgynevezett Neue Deutsche Härte irányzatnak, melybe olyan német együtteseket sorolnak, mint az Oomph! vagy a Die Krupps. Néhány kritikus szerint a műfaj „Tanz-Metall” (tánc-metál). 1994-ben alakultak, 2005-ig világszerte több mint 10 millió CD-t adtak el.[2] Első albumuk 1995-ben jelent meg Herzeleid címmel. Kétszer jelölték őket Grammy-díjra 1998-ban a Du hastért, 2005-ben pedig a Mein Teilért. Kiadójuk az Universal Music Group. Bár dalszövegeik legtöbbje német, Európa nem német anyanyelvű területein is hatalmas sikereket értek el, csakúgy, mint az USA-ban, Kanadában, Latin-Amerikában, Japánban, Indiában, Izraelben és Ausztráliában. A Reise, Reise albummal (2004) ők lettek a nemzetközileg legsikeresebb német együttes, akik anyanyelvükön játszanak. Számos kislemezük volt helyezett top 10-ben Európában.” – Olvashatjuk a Wikipédián. Ezen az estén a fővárosi Feuer Frei tolmácsolja a legjobb Rammstein számokat a felvidéki rajongóknak!
  
  A Zinfield 2009-ben alakult, de a jelenlegi formáció ez év februárjától él. 2013 -ig saját számokat játszottak, majd új stílust teremtve átalakult „modern népdalmetál” formációvá. Jelenleg is gőzerővel készítik sorban a népdal átdolgozásokat, mint pl. a „Tavaszi szél”, „Érik a szőlő”, „Elindultam szép hazámból” ismert dalokra. Két éve rögzítették saját számaiból álló Ha neked így jó című demójukat, mellyel előző korszakát kívánta lezárni, tavaly áprilisban az Elindultam szép hazámból névre keresztelt EP-t, mely 5+1 számot tartalmazott. 2014 vége, illetve az idei év eleje leginkább a koncertezésről szólt, az Egészséges Fejbőr zenekar társaságában léptek fel országszerte. Idén ősszel újra stúdióba vonulnak, és klipet is szeretnének forgatni. Az új érdeklődőknek üzenik, hogy látogassanak el a koncertre, mert biztos, hogy velük együtt fognak bulizni, énekelni és persze nem fogják megbánni!
  
  Ki ne szeretné a Bonanza Banzai és az Ákos nótákat? A kitűnő dalszövegekhez, viszont sokszor a rocker fülekhez kevésbé passzoló zenei aláfestés párosul. Itt a megoldás. A Monumentum rock és metal stílusba gyúrta át a legnagyobb slágereket, így azok akár már a farkasok számára is fogyaszthatóvá váltak!
  
  Felvidéki Farkasnap
  2015. április 25. (szombat)
  Kapunyitás: 17.00, koncertkezdés: 18.00
  Program: Akela | Ayers Rock | Maradandó Károsodás | Feuer Frei - Rammstein | Monumentum - Ákos, Bonanza Banzai | Zinfield
  Belépő: 6€ / 1900 Ft
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 saxon    drünken bastards    sonata artica    tranker kata    antillectual    czébely csaba    drew barrymore    cattle decapitation    foundation    los vegas    svoid    velvet underground    360° at the rose bowl    ghymes    horse the band    shyamalan    alight    tonmi lillman    alestorm    miserium    elvis jackson    within the ruins    veridia    postumus    Üvegtigris  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!