hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2015. március 10. kedd   04:44
nincsen hozzászólás

szerző: Hammer Music
Behemoth, Bölzer, Tombs, Black Anvil, Herder, Thaw koncert a Club202-ben
2015. április 23. Club 202



  A lengyel Behemoth zenekar a szimfonikus elemekkel dúsított death/black metal színtér egyik legkiválóbb bandája lett napjainkra. A remek albumok mellett látványos és izgalmas koncertjeik emelték a zenekart a legnépszerűbb kortárs extrém metal csapatok közé. A lengyel bandát három remek underground metal horda kíséri el tavaszi Európa turnéjára, sőt erre a budapesti koncertre csatlakozik még két amerikai extrém metal brigád is. A koncert 2015. április 23-n a Club 202-ben kerül megrendezésre.
  
   Már-már veterán bandának számít az extrém metal szcénában a Behemoth, hiszen 1991 óta létezik a lengyel trió. A korai időszakban még vegytiszta black metalt játszó zenekar fokozatosan épített be újabb elemeket a produkciójába. Az idő előrehaladtával megjelentek a death metal hatások, valamint nagyzenekari, szimfonikus, esetenként filmzenés hangulatú dallamok is a lemezeiken, ám mindezek hatására sem veszítette el a csapat az keménységét, és agresszióját.
  
  A Behemoth vezére az énekes-gitáros Nergal, aki 2010-11-ben sikeres harcot vívott a leukémia ellen, és ma már teljesen gyógyultnak tekinthető, és újult erővel vetette bele magát a munkába.
   A zenekar első lemeze 1995-ben jelent meg Sventevith (Storming Near The Baltic) címmel, és a hatodik korongig (Zos Kia Cultus)bezárólag minden album kisebb, underground kiadók gondozásában látott napvilágot, bár mindezek ellenére a csapat megkerülhetetlen tényező, ismert név volt az extrém metal hívek körében.
  
  A 2004-ben megjelent kiváló Demigod-dal váltottak belépőt a műfaj legismertebb bandái közé. Ezen az albumon megjelentek a mára kiforrott Behemoth stílus ismert és említett jegyei, és a Regain kiadónak köszönhetően világszerte terjesztésre került az anyag.
  
  
  
  Az újabb előrelépést a 2009-es év hozta el a trió számára. A Nuclear Blast kiadóhoz szerződtek, és az Evangelion című, kilencedik stúdióanyagukkal a death/black metal egyik élvonalbeli bandája lettek, és azóta is a vezető európai fesztiválokon is főbandaként játszanak. A Lucifer klipje:
  
  
  
  A közönség és a szakma is nagy várakozással tekintett a tavaly megjelent The Satanist album elé, és a banda minden elvárást felülmúló anyaggal hálálta meg a bizalmat. A korong egyaránt kiváltotta mind a nemzetközi szaksajtó, mind a közönség elismerését, de hazánkban is kiválóan teljasített, hiszen a Hammerworld magazin szerkesztőségi szavazásán a tizedik, közönségszavazásán pedig a kilencedik helyre futott be. A nyitó szerzemény (Blow YourTrumpest Gabriel) klipje, amely már bőven kétmillió megtekintés
  felett tart.
  
  
  
  A svájci Bölzer az extrém metal egyik legnagyobb ígérete, hiszen úgy vált a helvét duó a death/black metal fanatikusok kedvencévé, hogy stúdióalbuma még nem is jelent meg. A zürichi brigád egy demót és két EP-t tett közzé, 2013-ban a vinylen kiadott három dalos Aura című anyagot, míg tavaly a két szerzemény tartalmazó Soma CD-t.
  
  
  
  Az amerikai Tombs unikális, egyedi muzsikáját nehéz kategóriákba, konkrét műfajokba sorolni, mert a New York-i banda zenéjét nevezhetjük post black metalnak, de ugyanakkor dark post-punknak is, mindezek mellett pedig még experimentális hangulatot is felvonultat. A banda első korongja 2009-ben jelent meg Winter Hours címmel.
  
  
  
  A brooklyni székhelyű csapat harmadik albuma tavaly nyáron került a boltokba. A Savage Gold című dalgyűjteményről az Edge Of Darkness című tétel.
  
  
  
  Szintén New Yorkból érkezik a Black Anvil, akik a black, a thrash, és a heavy metal stílusjegyeit elegyítik sajátos módon. A zenekart a legendás hardcore csapat, a Kill Your Idols három tagja alapította 2007-ben. Az amerikai négyes turnézott már a Mardukkal és a Watainnal is. Harmadik korongjuk tavaly jelent meg Hail Death címmel.
  
  
  
  A death és black metal mellett az extrém fémzene más műfaja is képviselteti magát a turnén, hiszen a holland Herder a sludge súlyosságát és a stoner lazaságát olvasztják egybe, melybe még doomos lassúságot is kevernek. A groningeni gárda első lemeze (Heder) 2011-ben készült el, míg a Gods című második korong tavaly jelent meg.
  
  
  
  Titokzatos banda a black metal/noise/experimentális zenét játszó, lengyel Thaw. A zenészek arcukat kapucnival elrejtve játszanak és a promóciós képeken is csak árnyékba burkolózva láthatóak. A 2010-ben megalakult brigád apokaliptikus muzsikáját 2013-ban ismerhettük meg, ekkor jelent meg a zenekar nevét viselő album, míg a második korong 2014-ben került a boltokba.
  
  
  
  A Hammer Concerts bemutatja: The European Satanist Tour 2015 Part II.
  2015. április 23., csütörtök 18 óra
  Budapest, Club 202 Live Music Hall
  Behemoth, Bölzer, Tombs, Black Anvil, Herder, Thaw koncertek
  Belépő: elővétel 4999 Ft, a helyszínen 5999 Ft.
  Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, a metalshop.hu oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sollen    darkrise    dead poet society    josh homme    kéknyúl hammond band    manökken proletarz    profane omen    fegyelmező részleg    jazzékiel    noomi rapace    autopsy    pozvakowski    u.d.o.    james hetfield    extrema    smashed face    a nyughatatlan    lancer    csiribiri    nicolas cage    circle of witches    while she sleeps    reflected    bastards of bodom    rollins band  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!