hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2015. január 12. hétfő   18:51
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Sabaton, Delain, Battle Beast, Tales Of Evening a Petőfi Csarnokban
2015. január 25, Petőfi Csarnok



  Sokan teszik fel a kérdést: vajon mit tud ennyire az a Sabaton, akik ahhoz képest, hogy nem számítanak egy újító szellemiségű heavy metal bandának, egészen elképesztő csúcsra törtek a népszerűségi listák élén. Ma már bátran kijelenthetjük, hogy a svéd metal gépezet az egyik legsikeresebb és leginkább körülrajongott heavy metal zenekarrá vált világszerte, talán csak a stílusteremtő legendákat (Iron Maiden, Judas Priest) nem sikerült még beérniük.
  Jól megírt, emlékezetes nóták persze elengedhetetlenek a sikerhez, de a Sabaton talán azért tudott mássá válni a hasonlóan jó dalokkal rendelkező társaihoz képest, mert mégis sikerült egy olyan markáns karaktert kialakítaniuk, nem csak külsőségekben, de a zene tematikájában is, ami azonnal beazonosíthatóvá teszik a csapatot. Nem beszélve az emlékezetes élő fellépéseikről, amelyek olykor egy stand up comedy-be is beillenének. Nagy valószínűséggel mindezek a faktorok játszottak közre ahhoz, hogy a Sabatont ma az egyik legsikeresebb heavy metal bandának nevezhetjük. A csapatnak ráadásul igen erős rajongótábora van Magyarországon is, így nem csoda, hogy elég sűrűn járnak hozzánk. Most január 25-én lesz esedékes az újabb találkozó, ahol már a legfrissebb album, a Heroes szerzeményeivel is megismerkedhetünk.
  
  A zenekar 1999-es megalapítása után 2001-ben jelent meg az első lemez, Fist For A Fight néven. A figyelmet azonban a 2005-ös Primo Victoria albummal nyerték el, rajta olyan dalokkal, mint a címadó vagy a Panzer Battalion. Hasonló sikereket hozott egy évre rá az Attero Dominatus lemez, ezek hűen reprezentálják a Sabaton erősségeit. Nem csinálnak olyan dolgokat, amiket korábban már ne hallottunk volna, viszont a remekbeszabott dalszerzés, a himnikus refrének, a pattogós, menetelő tempók és a fogós heavy/power metal témák kétségtelenül sikerre termettek. Ráadásul a katonai/terepszínű dizájnnal és a nótáik hasonló témaválasztását tekintve sikerült arcot is adni a zenekarnak. Ezek talán a legnagyobb erényei a Sabatonnak: ha egyszer láttad őket, nem fogod elfelejteni egyhamar a bulijukat!
  Magyarország kifejezetten kedvelt terep a zenekar számára, itt hallhattuk elsőként a szintén óriási sikerré vált The Art Of War album nótáit. A Metalfest keretében adott hajós buli pedig ugyancsak egy rendkívüli ajándék volt a magyar rajongók számára. Nagy sikert ért el a Coat Of Arms című korong, a 2012-es Carolux Rex albumot pedig két nyelven is kiadták. Mind angolul, mind svédül meg lehetett hallgatni a szerzeményeket.
  
  Ekkor azonban nagy változás következett be a zenekar életében, a frontember Joakim Brodén és a másik alapítótag, Pär Sundström basszeron kívül a teljes csapat elhagyta a fedélzetet, hogy ezután a kicsit dallamosabb irányokba evező Civil War néven folytasság. A Sabaton új tagokat toborzott, a gépezet viszont továbbra is megállíthatatlan maradt. A 2014-ben megjelent Heroes album már az új felállás munkáját mutatja, és mi más lenne, mint egy tipikus Sabaton album, nagyívű himnuszokkal és hol pörgős, hol menetelős tételekkel. A magyar rajongók természetesen epedve várják a január 25-i koncertet, könnyen lehet hogy még a Petőfi Csarnok is szűkös lesz a nagyszámú érdeklődőhöz viszonyítva.
  
  A Sabaton a szimfonikus metalos Delain-nel turnézik, így a Petőfi Csarnok falai között az ő fellépésüket is végigkísérhetjük. A holland zenekar ha nem is az elsők között, de mindig hivatkozási alap volt a női énekes műfajban, eddig megjelent 4 albumukat is a műfaj megbízható alkotásainak lehet tekinteni. A Delain nem olyan gyakori fellépő Magyarországon, így mindenképp érdemes odaérni az ő produkciójukra is. A másik előzenekar, a finn Battle Beast a keményvonalas heavy metalt szállítja a hallójáratokba, tőlük is rendkívül intenzív koncertélmény várható. Új lemezük pár napja jelent meg, így egészen friss szerzeményeket is fogunk hallani tőlük.
  Magyar fellépőként a Tales Of Evening is szerephez jut január 25-én. Ha már több női énekes metal zenekar is képviselteti magát, a magyar színtér egyik felfutóban lévő csapata is tökéletes választás az estéhez. A második nagylemezzel büszkélkedő bandától remek felvezető várható az estéhez.
  Elővételes jegyek 5499 Ft-ért kaphatók, míg a helyszínen 5999 Ft a belépő.
  


Kulcsszavak:
  sabaton     delain     battle beast     tales of evening 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Battle Beast, Saint Deamon, Induction

Battle Beast: a nagyobbik Barba Negra színpadra kerül át a finn heavy metal cirkusz

Delain, Illumishade

Battle Beast: bombasztikus heavy metal cirkusz Budapesten

Delain – Dark Waters Over Europe Act II

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
 kapcsolódó fotók: 

SABATON - 2015. január 25. PeCsa

DELAIN - 2015. január 25. PeCsa

DELAIN - 2015.november 5. Club 202
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the world alive    satöbbi    rose tattoo    tom hanks    abandon all hope    anna murphy    piggy d    the carbonfools    the dead lay waiting    újhold    forgotten tales    világveleje    pet needs    inferia    takács tamás band    szerelem    cabaret medrano    30 perc vagy annyi se    scarlet aura    g    lordi    europica    war is the answer    johnny knoxville    hammer of gods  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!