hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
lemezajánló [cd rom]  2014. november 12. szerda   04:23
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Sexepil - Apokalipszis-pop


  19 év után új angol nyelvű Sexepil-lemez jelenik meg! A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, mely a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a kilencvenes években, a zenekar, mely turnézott Björkkel és számos koncertet adott Amerikában is, most régi, de mégis új felállásban tér vissza. Az új Sexepil-album az év hazai zenei csemegéje lehet.
  
  A nyolcvanas években alakult Sexepil a kilencvenes évek elejétől angol nyelven énekelt, frontján a holland Mick Ness énekessel. A zenekar egy kazettát és három nagylemezt jelentetett meg ebben a periódusban - bi... (kazetta, 1990), Love Jealousy Hate (1991), Against Nature (1993), Sugar for the Soul (Warner, 1995) -, kilépett a nemzetközi porondra is, a Eroding Europe és Jerusalem című számaihoz készített klipeket játszotta a Music Television, zenéjét a nemzetközi zenei sajtó méltatta, egy kritikus „Beatles turmixgépben” kifejezést használta az együttes dalaira.
  
  A zenekar hosszú szünet után 2008-ban aktivizálta magát, az énekesi posztot a zenekar dobosa vette át, s hosszú, hat éves munka után elkészült a négytagú, koncerteken Golovics Ferenc vendégdobossal felálló együttes új nagylemeze. A Sexepil: Deák Endre - gitár, Kocsis Tamás - gitár, László Viktor - basszusgitár, Vangel Tibor - dob, ének, gitár, basszusgitár, programozás.
  
  ”Amikor 2007 környékén nyilvánvalóvá vált, hogy a Micknek se kedve, se ideje sincs igazán a zenekarban szerepelni, elkezdtünk énekeseket keresni. Megvolt már pár szám demója, többen énekeltek ezekre, megnéztünk egy csomó koncertet és egy csomó énekest, akik bár baromi jók voltak és baromi jók ma is, az általunk játszott zenében azonban idegennek hatottak volna. A Sexepilnek valami más kellett. Én otthon próbálgattam énekeket, de eszembe sem jutott, hogy azt bárkinek is megmutassam, hiszen eszem ágában sem volt beállni énekesnek, de szerintem a többiek se gondoltak erre. Stúdióban még elénekelgetek, de nálam kevésbé exhibicionista ember nem nagyon létezik (Lis Fraser a Cocteau Twins-ből, vagy Kate Bush jut eszembe, akik azt is gyűlölik, ha nézik őket, miközben énekelnek). De egyszer egy próbán a Viktor valahogy belenézett az egyik hard drive-omba, amin ott lapult néhány, az általunk felvett demókra felénekelt ötlet - és tetszett neki, meg a többieknek is. Úgy érezték - ahogy elmondták -, hogy minden a helyére került Onnantól elkezdtek győzködni, hogy énekeljek én. Beletelt egy kis időbe - négy-öt évbe - amíg sikerült nekik. Ezalatt azért lassan elkészült ez a lemez„ - meséli az átalakulás folyamatáról Vangel.
  
  A Your Scream Is Music című album digitális formában 2014. november 17-én jelenik meg világszerte, a fizikai kiadványok, a CD és a dupla bakelit egy hónappal később érkezik.
  
  A lemez számsorrendje:
  1. Rat King
  2. Decipher
  3. It´s Fun
  4. Clinger
  5. Dormant
  6. The Great Excuse
  7. Go Away
  8. Eye Of The Lens
  9. Hiroshima Mon Amour
  10. Your Little Revolution
  
  ”A Your Scream Is Music annyiban hasonlít az összes többi Sexepil-lemezhez, hogy ez is egy fajta doomsday popzene, pre-apokaliptikus örömtánc. A szövegek nyilván mindenkinek mást jelentenek majd, sokszor én is azt érzem, mondjuk próbán, hogy teljesen más jelentést hordoz egy-egy szöveg ma, mint akkor, amikor egy-két éve megszületett. Ez lehet, hogy jó jel, nem tudom. De a lényeg itt a zene, ami tele van visszautalással. Szinte mindenki felidéződik itt, nyilván a majdnem felismerhetetlenségig el-sexepilesítve. Erről lehetne majd egy vetélkedőt rendezni.” - meséli a zenekar dobos-énekese.
  
  Az összes dal a Sexepil közös munkája, kivéve a Clinger című szám, mely Vangel Tibor szerzeménye, illetve az Eye Of The Lens, mely feldolgozás, a nyolcvanas évek egyik angol kultuszzenekara, a Comsat Angels dala. A felvételek a budapesti Pannonia stúdióban és a Wales-ben élő Vangel cardiffi házistúdiójában készültek.
  
  A dalokat az ismert hazai hangmérnök-producer, Schram Dávid keverte és a Sexepillel együtt ő végezte a lemez produkciós munkálatait is. A maszterelés egy igazi nemzetközi híresség, a korábban a Queens Of The Stone Age, Sheryl Crow-val, Tom Waitsszel, a Matchbox Twenty-vel, vagy a Coen-fivérek Ó, testvér, merre visz az utad című filmjének zenéjén dolgozó Los Angeles-i Gavin Lurssen nevéhez fűződik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 radics béla    hall pass    balaton    norma jean    perihelion    anna& teh barbies    the kolin    divine damnation    concerto    emilie autumn    deck attack    rózsaszín pitbull    szántó faszi    magashegyi underground    blahó borbála    v.i.v fesztivál    another way    moszkva tér    rabbits    a világűr hangjai    manegarm    tsjuder    hungaroconnections    ben barnes    biters  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!