hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2014. november 6. csütörtök   15:10
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Folytatódik: DACS – Hollandia, királyság! novemberben is


  A szeptember óta tartó DACS – Hollandia, királyság! multikulturális programsorozat még közel sem ért véget, sőt november végéig továbbra is a holland kulturális szcéna legnevesebb művészeivel és előadóival várja az érdeklődőket. Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Irodával karöltve pedig további ízelítőt kaphatunk a holland kulturális élet különböző szeleteiből.
  
  A DACS – Hollandia, királyság! kulturális programfolyam résztvevőiként Riki Mijling holland és Andrew Leslie ausztrál képzőművészek egy hónapot töltenek Budapesten a Parallel Alapítvány meghívására. A rezidens program célja a kortárs absztrakt, geometrikus és konkrét művészeti irányzatok neves külföldi képviselőinek bemutatása és az alkotói folyamat támogatása. A Budapesten készült munkákból a FLUX Galériában látható kiállítás november 5-26. között várja az érdeklődőket.
  
  A DACS programsorozathoz csatlakozik, a november 7-én az Art9 Galériában nyíló Nyomok című kiállítás is, ahol a Fotóhónap 2014 keretein belül holland és magyar kortárs képzőművészek műveit láthatjuk. A tárlat különlegessége, hogy az alkotók más médiumok mellett fotográfiát is használnak. A kiállítás vendégei többek között holland részről Pier Pennings, Johan Nieuwenhuize, Gerco de Ruijter.
  
  A DACS – Hollandia, királyság! keretében november 4-7. között valósul meg Gondolat plasztika címmel egy olyan esemény-sorozat, melynek központjában az elmúlt években nemzetközileg igen elterjedt performatív előadás (performance lecture) műfaja áll. A performansz művészet és az egyetemi előadás határterületén egyensúlyozó hibrid műfaj, a művészi kutatást, a performanszok narratív technikáit és az egyetemi előadások jellegzetességeit ötvözi. A műfaj szoros kapcsolatban áll az oktatás, az ismeretszerzés és ismeretátadás formálódásával. A formátum fontos kérdéseket fogalmaz meg a tudástermelés mechanizmusaival és a képzőművészet mai társadalmi státuszával és lehetőségeivel kapcsolatban is.
  
  A DACS és az ACAX együttműködés részeként látható a Blind Stitch, azaz három művész kiállítása a Trapéz Galériában. Jay Tan Rotterdamban és Londonban él és dolgozik. Tavaly a rangos Witte de With kortárs művészeti központban volt önálló tárlata. Femke Dekkers egy fényképezőgép segítségével jelöli ki a tér egy-egy részletét, amelyen belül frontális és egyensúlyban lévő kompozíciókban a pillanat erejét jeleníti meg. Klenyánszki Csilla a fotográfia mellett más művészi eszközöket is használ, teret adva intuícióinak.
  
  Az éteri spektruma címmel csoportos kiállítás a magyar közönség előtt először mutat be három fiatal és aktív holland képzőművész (Lotte Geeven, Anouk Kruithof, Saskia Noor van Imhoff) munkáin keresztül olyan új hibrid gyakorlatokon alapuló műfajokat, melyek már meghódították a holland művészeti szcénát. Mindhárom kiállító metszéspontokat keres ugyanis művészeti stratégiáival a szobrászat, a tárgyközpontú művészet, az installáció-művészet és a fotográfia területe között. A kiállítás kurátora Fenyvesi Áron.
  
  November 8-án, szintén a DACS keretében találkozhatunk a Brody ArtYard programsorozatával, amelyben előadás, kiállítás és workshop is helyet kap, a rotterdami PrintRoom tapasztalataira épít, és a művészek saját kiadványaira összpontosít. Az ACAX támogatásával megvalósuló eseményre, a holland szervezet igazgatója, Karin de Jong is Budapestre érkezik. Előadásában olyan, a kortárs művészeti szcénát foglalkoztató kérdéseket vet fel, mint hogy a digitális technika a nyomtatott anyagok alkonyát jelenti-e, mik a saját kiadványok legfontosabb aspektusai, és hol keressük az alternatív kiadási módszereket.
  
  Emellett, az ACAX támogatásának köszönhetően a rangos Sydney-i Biennálé után a holland művészpáros, Persijn Broersen és Lukács Margit „Liquid Territories” című újmédia-installációja is a fővárosba érkezik.
  A holland művészpáros, Persijn Broersen és Lukács Margit „Forgotten Islands” című újmédia-installációjával érkezik a budapesti Higgs Mező Galériába. Az alkotók idén a rangos Sydney-i Biennálén mutatták be műveiket, de korábban a világ számos intézményének kiállítóterében is bemutatkoztak. A magyar közönség a Sydney-i projekt Higgs Galériára szabott verzióját láthatja.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anthony hopkins    sziget 2009    harlem gospel choir     beneath    metaldays    anasztaszija makarenko    the rite    red´s cool    tintin kalandjai    salt    chaoswave    whiplash    gregorian    almanac    pettybone    master boot record    the lightning thief    tatu 18    hour of penance    haydamaky    vágtázó csodaszarvas    corrosion of conformity    charlie winston    zagar    rammstein  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!