hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2014. szeptember 16. kedd   04:00
nincsen hozzászólás

szerző: Live Sound
Születésnapi turnéval tér vissza a 30 éves Rage
2014. október 1., szerda 20h, A38



  Három évtizede szállítja a német Rage zenekar az első osztályú heavy metal dalokat a műfaj kedvelőinek. Az eddig összesen 21 albumot kiadott trió ezúttal az életművet összefoglaló válogatás lemezzel jelentkezik, és egy megújult látványvilágú, jubileumi koncertsorozattal is készül. Budapesten október 1-jén játszanak az A38 Hajón, a Tri State Corner és a Lion Twin társaságában.
  
  Mi lehetne jobb módja egy zenekar 30. születésnapjának a megünneplésére, mint mélyen megmerítkezni saját karriertörténetükben, mely egy évtizedeken átívelő, egyedülálló zenei utazást kínál. A német heavy metal mesterek, vagyis a Rage éppen idén ünnepli ezt a kerek évfordulót, méghozzá egy különleges gyűjtemény kiadásával, mely pályafutások számos dalát szedi össze.
  
  A májusban megjelent The Soundchaser Archives című kiadvány összesen 30 tételt tartalmaz két CD-n, köztük olyan még kiadatlan és kidolgozatlan dalokat és demófelvételeket, melyeket most először öntöttek végleges, stúdióminőségű formába. Szintén található egy DVD a csomagban, ezen a zenekar 2013-as Masters Of Rock fellépését nézhetjük végig.
  
  A Rage története 1984-ben kezdődött Prayers of Steel című debütalbumával, akkor még Avenger néven. Az együttes szabályos időközönként adott ki lemezeket, és sok kortárssal szemben nekik a ´90-es évek hozott komolyabb sikereket, melyeknek csúcsa a ´96-os Lingua Mortis időszaka volt. A zenekar a kezdetektől fáradhatatlanul turnézott Európában, majd ´92 után már Ázsiában, Oroszországban és Dél-Amerikában is rendszeresen feltűnt.
  
  A zenekar összesen 21 albumot adott ki, és néhány rövid szakasz kivételével power trióként működött. Az egyetlen fix tag Peavy Wagner énekes-basszusgitáros. Mellette 15 éve gitározik Victor Smolski, aki hatalmas hangszeres tudásával új irányokat mutatott a zenekarnak. André Hilgers dobos 2007 óta tag. A Rage egyik nagy szerencséje, vagy éppen a jól megfontolt kiválasztás eredménye, hogy a korábbi felállások is kiváló zenészekből álltak, így a zenekar rendszeresen képes volt megújítani hangzását – a neves egykori zenésztársak közül elég csak a banda korábbi ütősét, Mike Terranát megemlíteni.
  
  A jubileumi évben a Rage turnéja is az ünneplésről szól: az őszi európai koncerteken egy megújult látványvilággal kiálló, és még mindig lendületes heavy metal gépezetre számíthatunk. A budapesti fellépésre október 1-jén kerül sor az A38 Hajón. Peavy Wagnerék előtt egy különleges, szintén német hard rock zenekar játszik: a Nazareth budapesti fellépése előtt már bemutatkozott Tri State Corner a buzuki hangjával teszi különlegessé zeneileg kiművelt dalait, melyekben a rock, a blues és a heavy metal stílusjegyei is visszaköszönnek. Szintén bemutatkozik a német Lion Twin nevű duó, melynek táncra, csábító okosan kimunkált dalaiban egyszerre érhetők tetten a metal és popzene jellegzetességei – a 2011-ben alakult csapat első lemeze Nashville címen jelent meg.
  
  A Livesounds bemutatja: 30 Years of Rage World Tour
  2014. október 1., szerda 20 óra
  Budapest, A38 Hajó
  Rage, Tri State Corner, Lion Twin koncertek
  Belépő: 5900 Ft.
  
  Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

LiveSound Productions

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 twister    palov & mishkin    saoirse ronan    as heavens collide    crown the lost    sunn o)))    dead can dance    szerelmek    nevermind    szalay péter    tiga    burning witches    chalaban    metalchamp    alias    cate blanchett    marco mendosa trio     blackgates    guillermo del toro    fading circles    stain the canvas    pfa    jeff scott soto    total world domination    civil sziget  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!