hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2014. június 27. péntek   04:32
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
”Eszem-iszom, dínom-dánom” a Vasúttörténeti Parkban!
Vidéki árakkal és falusi ízekkel érkezik Budapestre a „Disznótoros Kolbászfesztivál”.

  A télhez közeledve ideje feltölteni az éléskamrákat. Érdemes hát ellátogatni november 14-16-ig a budapesti „Disznótoros Kolbászfesztivál”-ra, ahol Magyarország legújabb és legeredetibb gasztronómiai szenzációjára számíthatnak a látogatók! A szervezők Budapestre hozzák az eredeti, hagyományőrző disznótoros hangulatot. A rendezvény 100% celebmentes, kifejezetten hagyományőrző jellegű, gasztro-kultúrális csemege lesz. A rendezvény mindhárom napján reggeltől sötétedésig családi és felnőtt programok sokasága várja majd a látogatókat a 100.000 négyzetméternyi rendezvényterületen. Sötétedés után kezdődhet az éjfélig tartó mulatság! A látogatók a rendezvényen nosztalgiázhatnak és kipróbálhatják, hogyan mulattak az előző generációk.
  
  A nappali programok során a gyerekeket és a felnőtteket is programok sokasága várja: állatsimogató rengeteg állattal és lovakkal, őshonos magyar állatok bemutatója (fekete bivaly, szürke marha, racka juh, mangalica, stb…) és az összes malacfajta is látható lesz, az idén felújított „Víztorony Park” területén. A 16.000nm-es park az elnevezését Európa legnagyobb víztornyáról kapta, mely téglából épült. A gyerekeket számos ingyenes program várja a reggeltől sötédésig tartó programokon: légvár, játszóház, népi játékok, arcfestés, bohócok, néptáncosok, gyerekfoglalkoztatók, kézzel hajtható cséplőgép (Kühne járgány), kukoricadaráló, kézműves foglalkozás, íjász bemutató, meseszínház, operett, néptánc, stb… A felnőttek sem unatkozhatnak, hiszen Európa legnagyobb vasúttörténeti parkjában sétálhatnak és csaknem száz vasúti műemléket nézhetnek meg: gőzmozdonyok, motorvonatok, vasúti kocsik, stb... A rendezvény alatt a gőzmozdony kiállításon és a vasútikocsi kiállításon idegenvezetők mutatják be a járműveket, amelyekre fel is lehet mászni. A Disznótoros Kolbászfesztivál alatt a park összes interaktív programja üzemelni fog (nappal): gőzmozdonyozás, kerti vasút 6 szerelvénnyel, hajtányok, mozdonyforgató, sínautó és omnibusz. Kevés olyan hely van a világon, ahol igazi gőzmozdonnyal lehet megtenni egy kört.
  
  Nem a mozdony mögött vontatott vasúti kocsikban ülve, hanem a masiniszta mellett, a mozdony vezetőfülkéjében!!! Láthatók és hallhatók lesznek veterán traktorok és stabil motorok, naponta két alkalommal beindítva. A veterán autókból és veterán motorokból is ízelítőt adunk, a Vasúttörténeti Parkban minden év április elején megrendezendő „Oldtimerek Hétvégéje” ízelítőjeként. Reggeltől éjfélig válogathatnak a látogatók a hagyományos háztáji ételekből és italokból, valamint a gasztronómiai különlegességekből. A Disznótoros Kolbászfesztiválon óriási „Háztáji vásár”-t rendezünk: kolbász utca, bor utca, pálinka utca, kézműves utca, népművészet utca, és kolbászfalu.
  
  Minden rendezvénynapon disznóperzselés és húsfeldolgozás (vér és malacvisítás mentes) bemutatók lesznek. Nem akárhogy! Szénnel fűtött 120 éves gőzgép fogja laposszíjjal meghajtani a 112 éves cséplőgépet. A cséplőgépbe felül fogják betölteni a búzakévéket, hátul pedig kipotyog a szalma. A szalmát rögtön szétterítik a disznópörzsölő helyen, a malacot szalmaágyra teszik és kézi perzselővel megperzselik az aratók. Ezután a békéscsabai böllérek a malacot kettéhasítják és feldarabolják. A húst ledarálják, teknőben megfűszerezik a darált húst és kolbászbélbe töltik. A belsőségeket és a többi malac részt is mind feldolgozzák és megsütik. A helyben feldolgozott húskészítményeket a „Disznótoros sátor”-ban frissen sütve lehet majd fogyasztani. Ugyanitt sötétedéstől késő estig a prímások húzzák majd a talp alá valót, a „Disznótoros Mulatság”-on. Aki fázik, az sétáljon egyet a pálinka utcában és hajtson fel egy kupica szíverősítőt. Közben megcsodálhatja a parkban lévő száznál is több oldtimer mozdonyt és a vasúti kocsikat, éjszakai kivilágításban. Az igazi házikolbászra vágyók a „Kolbászfalu”-ban és a „Kolbász utca”-ban kalandozhatnak a házias disznótoros ízek világában. Fesztiválunkon a sokféle háztáji kolbászból, hús- és sajtféleségből télire bespájzolhatnak a háziasszonyok. A gasztronómiai különlegességekre vágyóknak a „Viztorony Park” területén épült borospincét és a „Bor terasz”-t, valamint a „Gasztronómia utca”-t ajánljuk. A „Népművészet utca” és a „Békéscsabai Tájház” a népművészeti értékek iránt érdeklődők számára lesz unikum. Nappal az Orient csarnokban a gyerekeknek népi kézműves foglalkozásokat tart a Békés Megyei Népművészeti Egyesület.
  
  Melegedni a 3.000 négyzetméteres Orient mozdony fűtőházban lehet, ahol éjfélig vigadhatnak és tömhetik a hasukat a látogatók.
  Már déltől „Jó ebédhez szól a nóta!”, utána pedig a „Nótás délután” (pénteken) csábítja nosztalgiázásra a látogatókat. Ahogy besötétedik, fantasztikus zenei repertoár várja a közönsége!: pénteken „Dallamokon át” TV felvétel 11 előadóval és a nótakirállyal, szombaton Demjén Ferenc, Takács Tamás, Bikini és a Magna Cum Laude lép fel az Orient színpadon. A szabadtéri színpadon Beatles és Brian Adams slágereket ad majd elő szenzációs eredetiséggel az Apples és a Room Service együttesek. Vasárnap „Retro Táncdalfesztivál” látható Magyarországon először!!! 9 előadóval, TV felvétellel. Vasárnap a szabadtéri színpad a „Retro Rock” jegyében zajlik majd az élet, a Tátrai Banddel, Hobóval és Deák Bill Gyulával. A folklór rajongók is a legjavát fogják kapni. Szombaton és vasárnap délután az Orient csarnok színpadán hazánk a legjobb néptánc együttesei és népzenei előadói fognak fellépni. És hogy a fiatalokról se feledkezzünk el, pénteken mulatós tehetségkutató, szombaton magyar sláger tehetségkutató, vasárnap pedig külföldi sláger tehetségkutató fellépések lesznek délutánonként a rendezvénysátor alatt lévő szabadtéri színpadon. A fiatal tehetségek értékes díjakért és TV-s fellépésért versenghetnek.
  A mulatozás utáni hazautaztatásban a rendezvény taxi szolgáltatója és a sofőrszolgálat fog segítséget nyújtani. Az autóval érkezők számára 1.200db parkolóhely áll rendelkezésre, díjmentesen!
  A háztáji termék árusok óriási étel és italválasztékkal várják majd a látogatókat a „Háztáji vásár”-on. A rendezvényen ebédelni és vacsorázni vágyók nem fognak csalódni, hiszen a sütödék frissen sültjeinek kiváló minősége szervezői előírás, az árak pedig maximálva lesznek: 600Ft/10dgk!
  
  A Disznótoros Kolbászfesztivál vidéki árakkal érkezik a fővárosba! A napi belépőjegy ára a felnőtteknek csupán 2.500Ft-ba fog kerülni. A gyerekek 1.500Ft-ért, a 4 tagú családok 6.990Ft-ért léphetnek be a rendezvényre. A belépőjeggyel a látogatók láthatják a Disznótoros Kolbászfesztivál összes látványosságát, részt vehetnek a zenei programokon és megnézhetik a Magyar Vasúttörténeti Park oldtimer vasúti járműveit. Belépőjegyet a rendezvény helyszínén, nyitvatartási időben lehet majd vásárolni. A belépőjegyet bankkártyákkal, SZÉP kártyákkal és Erzsébet Utalványokkal is meg lehet vásárolni. Elővételben a jegyeket az országos jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni, június 15-től.
  
  Jöjjenek hát a Disznótoros Kolbászfesztiválra november 14-16-ig, akik hagyományőrző mulatságra és falusi ízekre vágynak.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 short sharp stock    george lucas    will ferrell    hurts    egek ura    tilos az Á    helgrind    cliff burton    sinister    cannes    long road    mary popkids    dead can dance    fekete kovács kornél    unsent letters    artifact    légió    locust on the saddle    halflives    adni jó    stiff bastard    in this moment    tolcsvay lászló    mocsok 1 kölykök    dub fx  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!