hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2004. január 10. szombat   10:13
nincsen hozzászólás

szerző: Móni
Amorf, HS7, Tereskova
2003 december 12, Erzsébet Téri Gödör Klub

  Különleges zenei egyveleggel készült a Világveleje Produkció december 12-re. A fellépő három zenekar teljesen eltérő zenei irányzatokat képviselt, de mégis mindenki jól érezte magát, zenei ízléstől függetlenül. A Szabad Ötletek Színháza: Karinthy örök színházat most is, mint mindig lekéstem, állítólag ezt nem kellett nagyon bánnom most. A brit pop jeles hazai képviselője, a Heaven Street Seven kezdett. A fiúk most éppen nem folynak minden csapból, ezért már ideje volt látni őket. Úgy tűnik, még mindig a tini lányok kedvencei (de persze csak a Kispál után). Legújabb lemezük, az áprilisban megjelent Kisfilmek a nagyvilágból nem kavart akkora port, mint az ezt megelőző Cukor (többek között az agyonjátszott Krézi sráccal), sokak szerint mégis ez lett eddigi legjobban sikerült albumuk. Persze a zenekarnak is ez a véleménye. Nekem szövegileg jobban tetszenek az új számok, mint a régebbiek, de most is inkább a zene az erősségük. Mentségük lehet, hogy igazából angolul szól ilyesmi a legjobban, de ezt már bizonyították az első néhány lemezzel, ugyanis az előző az első tisztán magyar nyelvű.
  
  Az utánuk fellépő Tereskova egyedi színt képvisel zenei életünkben. Hirtelen nem is tudnék hozzájuk hasonló előadót megemlíteni, olyan zenekart meg főleg nem, amelyik kirívósága mellett még viszonylag ismert is. Aki lelkes múzeumrajongó, és rajong a modern (vagy inkább posztmodern) művekért, a koncerttermeken kívül is találkozhatott már Nagy Krisztával. Többek között a Ludvig múzeumban lehet(ett) megcsodálni a róla (illetve csak részben róla) készült fotókat. A téma iránt érdeklődők valószínűleg tudják, mire gondolok. A Trafóban estet is tartott, nem véletlenül emlegetik őt az ott dolgozók „a kortárs művészet egyik meghatározó alakja”-ként. Egyszer fel is oszlott a zenekar, valószínűleg Kriszta művészi ambíciói miatt, de aztán újra összeálltak. Most is egy hagyományosan botrányszagú koncerttel örvendeztettek meg minket, bár olyan nagyon botrányos nem történt, nem tűnt el kézírat, nem szakadt el gitárhúr, és jó volt a hangzás, szóval nem volt különösebb ok a „szokványos” síránkozásra. Sokan mégis inkább a büfét választották (főleg a lányok, mert a fiúk a látvány miatt könnyen ottragadtak). Ennek ellenére a hangulat emelkedettebb volt, az előző koncerten... nem hiába, az első fellépőknél álltalában még nincs meg a kellő hangulatszint a vérben.
  
  Az Amorf Ördögöket viszont nem lehetett túlszárnyai. Szabi még most is nagyon szerény, pedig már fimszerepet is kapott (A boldogság színében játszik, bár nem igazán szólal meg). Őt nem kábítja el a siker, és még mindig nagyon érdekesen táncol. Még ilyen kora hajnali időpontban is. És a nagy slágerek még ilyen késő esti/kora hajnali időpontban is hatásosak voltak: a Gödör közönsége egyemberként, egy amolyan Gödörlényként énekelte/mormogta a szövegeket bele a füsttől és borszagtól telített mámorszférába, hogy aztán vidáman mosolyogva induljon vándorútra egy nyugodtabb helyre, hogy édes álomra hajthassa fejét.
  
  Fotók az Underground-on:
  Heaven Street Seven
  Amorf Ördögök
  Tereskova
  Szabad Ötletek Színháza: Karinthy örök



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VilágVeleje Produkció

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 brasnyó antal    adrian brody    wolf parade    vodku    ingmar bergman    project x    bad wolves    balatoni boli    heisler zsófia    jövő háza    brutal assault    maruta    eluveitie    death angel    blackgates    utcazene fesztivál    apey    ashton kutcher    venom    amaranthe    kylesa     hugh grant    a thousand suns    primordial    amy winehouse  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!