hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
hírek   2014. június 4. szerda   04:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Megjelent a Balkan Fanatik új nagylemeze


  Három évvel a legutóbbi stúdióalbuma megjelenése után új lemezt készített a Balkan Fanatik. Az újjáalakult zenekar tizennégy vadonatúj szerzeményt mutat be a Feljött a nap című korongon. A címadó dalt már országszerte játsszák a rádiók, a Komámasszony című számhoz pedig videóklip is készült.
  
  A kelet-európai, elsősorban a magyar és a balkáni népzene, valamint az elektronika és a modern stílusok ötvözéséből született meg a Balkan Fanatik új nagylemeze, a Feljött a nap.
  - Az elmúlt három évben nagyon termékenyek voltunk, így 14 dal szerepel az ötödik albumunkon. Az utolsó anyagunkhoz képest a brit-pop hangzás helyett most inkább a rock, a reggae, a ska, a dub és a hip-hop dominál. Szintén fontos változás, hogy a zenekar újjáalakult, és MC LeggoMan személyében állandó rapperünk van, aki nem angolul, hanem magyarul nyomja a szöveget. Új népdalénekesünk pedig a kiváló Träger Lilike. Gitár és dob fronton Szöllősi Lala és Benedeczki Sándor küzd a csapattal. Ráerősítettünk a balkáni fúvós elemekre is, amelyekben a Fourtissimo rézfúvós kvartett volt a segítségünkre. A népi sanzonista vonalat pedig két közreműködő hozza: Kovács Gergő, a Tárkány Művek szaxofonosa, illetve egy fiatal tehetség, Móró Laci énekes. A célunk továbbra is az igényes mulattatás, de nem vagyunk mulatós alternatív zenekar – mondta Jorgosz, a Balkan Fanatik egyik alapító tagja,
  
  A Feljött a nap című stúdióalbum címadó dalát március óta rotációban játssza a Petőfi Rádió és a Class FM, valamint országszerte számos más rádióállomás is. A lemez első videóklipje meglepő módon mégsem ehhez a számhoz készült.
  - A Komámasszony című dalra esett a választásunk, mert a koncerteken ez lett a közönség egyik kedvence az új számaink közül. A Fejér megyei Mányon forgattunk Kalmár Sándor rendező-operatőr irányításával, és nyugodtan mondhatom, hogy percek alatt fantasztikus hangulat alakult ki. Összehaverkodtunk a fél faluval, például a polgárőrökkel és egy helyi lovász sráccal, aki egész nap ide-oda furikázott minket egy hintón. Magunkkal vittük családi barátunkat, Vőfély Sanyit és persze a dalban közreműködő Fourtissimo rézfúvós kvartettet is. A nap végén egy borospincében kötöttünk ki egy finom vacsora mellett, úgyhogy igazán autentikus körülmények között készült el a klip ehhez a vidám kis dalhoz – mesélte Lepe, a Balkan Fanatik másik alapító tagja.
  
  A Feljött a nap című lemez új dalait már élőben is hallhatja a közönség a Balkan Fanatik koncertjein. A zenekar legközelebb június 6-án az alsóörsi Harley Davidson Fesztiválon, másnap Budapesten és Jászkiséren, június 8-án pedig Tihanyban lép fel. A koncertdátumokat és helyszíneket a Balkan Fanatik honlapján és hivatalosan Facebook-oldalán folyamatosan frissítik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kill whit hate    helena bonham carter    ahad & fujak & hautzinger    k.i.z.    god dethroned    over help    structures    a gyűrűk ura    incantation    bad teacher    bibliotheque pascal    battlecross    lake of mind    seventh void    stormwitch    zzz    renata rosa    obscura    october    black dahlia murder    zombie girlfriend    jonathan nolan    safe house    the slayerking    liam gallagher  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!