hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2014. május 22. csütörtök   08:12
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Metaldays 2014
2014. július 20-27, Tolmin, Szlovénia



  Újra vár minden metal rajongót a szlovéniai Tolmin városa, akik egy egész hetet szeretnének kellemes környezetben eltölteni a legütősebb fémzenék társaságában. Aki netán lemaradt volna, az egykori Metalcamp fesztivált tavaly óta már Metaldays-nek hívják, de a rendezvény elkötelezett rajongóinak nem kell megijedniük: a néven kívül minden más változatlan!
  Vagyis ezúttal is a festői Tolmin kisváros ad otthont a már jól ismert fesztiválnak, ahol a koncertezés mellett a hegyi folyócskákban való pancsolás, túrázás, napozás és egyéb kellemes időtöltések is várják a Szlovéniába látogatókat. Erre a fesztiválra tehát nem csak a szegecses csuklószorítót és az acélbetétes bakancsot, hanem a strandgatyát és a kacsás úszógumit is be kell pakolni a bőröndbe.
  
  Természetesen a zenei felhozatal is önmagáért beszél, az alábbi zenekarok adják az arcát az idei Metaldays fesztiválnak: itt lesz a progresszív metal legjobban ajnározott bandája az Opeth, akik a korábbi karcosabb stílusuk óta retro irányába léptek el. Fantasztikus zenei megoldásaikból és a különleges atomszférájú élő fellépéseiből persze így sem adtak alább. Fellép a minden tekintetben legsikeresebb metal bandák közé tartozó Megadeth, akiket külön bemutatni sem érdemes, Dave Mustaine a kezdetek óta a metal történelem elengedhetetlen része és ez így is marad. Jelen lesz az utóbbi idők egyik legsikeresebb metal formációjává avanzsáló Volbeat, akik kiváló elegyét adják Elvis Presley rock and roll-os világának és a harapósabb rock/metal zenének, koncertteljesítményük pedig ugyancsak kiváló.
  Jön az Amorphis, akik az ezer tó országának atmoszféráját idézik meg, hangulatos, varázslatos zenéjükkel. Ugyancsak Finnországból érkezik a Children Of Bodom, akik megteremtették a saját hangzásukat, így száz közül is felismerhető a zenéjük. Legnagyobb sikereiken ugyan már túl vannak, de élőben mindig élvezetes Alexi Laiho-ék bulija. Az élvezet szó ugyanakkor összeegyeztethetetlen a My Dying Bride zenéjével, akik viszont a világfájdalom és a mély érzések megzenésítői. A brit csapat ugyancsak saját atmoszférát teremtett meg magának, a nem túl könnyen befogadható stílusuk mindenképpen különleges élménynek ígérkezik.
  Az epikus folk metal ismert bandája a finn Moonsorrow, akik monumentális dalaikkal és folk-os zenéjükkel csalogatják a bulizni vágyókat. A marcona death metalos Vader friss albummal jelentkezik, de nem csak az új, hanem a korábbi kőkemény őrlésekkel is odasújtanak majd a hallójáratoknak. Az extravagáns black metalos Satyricon-t nehéz beskatulyázni, és Satyr-ék tesznek is róla, hogy mindig előrukkoljanak valami különleges, netán polgárpukkasztó zenei megoldással. Élőben persze hengerel a csapat. Ugyancsak az élő fellépések a nagy erősségei a svéd Sabaton gárdájának, a power metalosok nem csak intenzív színpadi teljesítményükkel, hanem humorukkal is könnyen megkedvelhető formáció. A francia Alcest különleges, elvont zenei világot tud magáénak, érdemes megismerkedni velük, aki kíváncsi egy nem hagyományos zenére és zenekarra.
  
  Az Obituary a pőre death metal megtestesítője, lassú, középtempós, sötét hangulatú zenéjük a brutalitást szimbolizálja. A Suffocation ugyancsak a death metal stílust érzi magáénak, az egyik legelismertebb, leginkább egyenletes színvonalon alkotó formáció kőkemény bulival várja a zúzásra kiéhezett rajongókat. Hasonló igaz a szintén death metalos Immolation-re is, ők szintén egyenletesen jó albumokat szállítottak le az idők folyamán, élő teljesítményük pedig ugyancsak példaértékű. A Tiamat neve is szerepel a fellépők listáján, de a zenei agy Johan Edlund távozása miatt kérdéses a zenekar részvétele. A legendásnak számító Borkagar viszont biztosan jelen lesz a Metaldays-en, az ő különleges, melódiákkal átitatott black metal világuk nagy tiszteletet vívott ki magának a rajongók között. A viszonylag új bandának számító Ghost Brigade Finnországból érkezett, ők a doom-os, melodikus death metalos zenéjüket kívánják bemutatni a szlovéniai fesztiválozóknak.
  A tengerentúlról érkezik a Havok, akik az utóbbi idők legígéretesebb thrash metal bandái közé tartoznak, most itt a lehetőség Európa számára is bizonyítani, hogy a retro thrash továbbra is virágzik. A melodikus death metal és a metalcore között mozgó Heaven Shall Burn-től kőkemény bulira lehet számítani, igazi őrjöngés várható a küzdőtéren a német csapat színpadra lépésekor. A dán Artillery egy igencsak alulértékelt thrash metal formáció, akik keleties hangzásukkal alapműveket tettek le az asztalra, itt a lehetőség jobban megismerni őket. A belga Aborted-től egy kíméletlen death metal mészárszéket fogunk kapni a Metaldays fesztiválon. A legendás Possessed a death és a thrash metal kulcsbandájának számít, az 1983-ban alakult banda koncertje különlegességszámba megy.
  A francia Benighted zenéje szintén az extrém metal kedvelőinek fog kedvezni. Az Asphyx Hollandiából, a Grave Svédországból érkezik és ugyancsak death metal-t fognak szolgáltatni. Az Inquisition egy kolumbiai banda, akik a black metal-ban otthonosak. Jelen lesz még a Prong, akik az industrial metal zászlóvivői. Fellép még a Hollandiából származó Vanderbuyst, akik hihetetlen hangulatú ősrock-kal repítenek vissza az időben, akárcsak a Kadavar.
  
  Rajtuk kívül még számtalan egyéb bandára is tombolhat a látogató, mint a Manilla Road, Nocturnal Depression, Soen, Scarab, In Solitude, Saltatio Mortis, Rising Storm, Cripper, Pyrexia, Downfall Of Gaia, Abinchova, Valient Thorr, Brutality Will Prevail, Deadend In Venice, Black Diamond, Condemnatio Cristi, Cruel Humanity, Within Destruction, Space Unicorn On Fire, Rest In Fear, Alogia, Inciter, Metalsteel, Alpha Tiger, Roxin´ Palace, African Corpse, Sapiency, Zanthropya Ex, Total Annihilation, Chain Of Dogs, Turning Golem, Gold, Duirvir, Darkfall, From The Depth, Mephistophelian, Zaria, Torture Pit, Aamaroth, Dead Territory, Lord Shades, As It Comes, Fallen, Utopia, Skelfir.
  A Metaldays fesztivál a szlovéniai Tolmin-ban kerül megrendezésre, az egykori Metalcamp helyszínén. A hetijegyek 148,50 euró körül kaphatók.


Kulcsszavak:
  metaldays     metalcamp 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Pennhurst a szlovéniai Metaldays fesztiválon

Arch Enemy, Dimmu Borgir, Demons & Wizards és sokan mások a szlovéniai Metaldays-en

Metaldays 2019: az első nevek a szlovén fesztiválon

Metaldays fesztivál: alakul a 2019-es program

Metaldays 2014

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 napalm death    death valley screamers    dr. melancholia    jazzékiel    papp lászló aréna    deathstars    star trek 2    dave groh    ray davies    over promises    nohanded painter    moon of soul    limb for a limb    pfa    kampfar    cosmogenesis    symphony x    jon oliva    mando diao    cro-mags    guns n´ roses    the order of apollyon    faithless    haydamaky    alice cooper  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!