hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
film [filmpremier]  2014. május 12. hétfő   16:09
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Jön a Fekete leves!!!


  Novák Erik új filmje, az idei Titanicon nagy sikerrel debütált Fekete leves június 5-étől a Krez Film forgalmazásában érkezik a magyar mozikba. A film igazi közösségi alkotás: egyrészt a hazai gyakorlatban eddig ismeretlen, ún. „crew-funding” finanszírozásban készült, másrészt a kritikusi és nézői visszajelzéseket figyelembe véve, újravágva, az első változathoz képest 20 perccel feszesebb, fekete humorral fűszerezett akció-vígjátékot láthat a közönség. A Fekete levesben a kitűnő színészeken túl számos legendás, a kulturális közéletben jól ismert személyiség szerepel: Máté Gábor, Nagy Zsolt, Fátyol Hermina, Szabó Simon mellett Vágvölgyi B. András író-filmrendező, az ikonikus Perjés Zoltán aka Feaky D, illetve az Amerikában is sokat foglalkoztatott divattervező, Herczeg Zoltán kapták a főszerepeket.
  
  Novák Erik harmadik filmje (Nyócker, Zuhanórepülés), a Fekete leves egy alvilági témájú, fekete humorral fűszerezett akció-vígjáték. A sokmilliós póker adósságba keveredett DJ tippet kap, hogy mászhat ki a zűrből: „csak” egy páncélautót kell megszerezni. Az akcióhoz az éppen diliházban pihenő haverját és annak ápolt barátait szervezi be. A bolondkommandó meglepő profizmussal csinálja meg a nagy balhét. A 300 milliós zsákmány örömére óriási bulit rendeznek. Csajok, drog, rock and roll, mostantól övék a világ! De jön a fekete leves, kiderül, komoly gondban vannak. A maffia rettegett főnökét rabolták ki, aki nem a rendőrségre szokott rohangálni, ha bántják. Most is saját hatáskörben indít bosszúhadjáratot. Az esély a menekülésre szinte nem is létezik… Vagy mégis?
  
  A film sajátos hangvételéhez hozzájárul, hogy a színészek saját nevükön szerepelnek, a párbeszédek pedig improvizáción alapulnak, melyek merítenek és építenek a szereplők saját személyiségéből és problémáiból, ezzel elérve az átfedést a valóság és a fikció között.
  
  A hozzávetőlegesen 100 milliós költségvetésű független magyar produkció a hazai gyakorlatban eddig ismeretlen, ún. „crew-funding” finanszírozásban készült: 2 millió forint készpénz felett 98 millió forintnyi értéket képvisel a szereplők és a stáb befektetett ideje és munkája. „Szeretünk filmezni és mindenáron filmet akartunk csinálni! Miután a mozink szinte teljes mértékben improvizatív, kész forgatókönyv nélkül esélyünk sem volt pályázni, ezért a filmben mindenki ingyen, lelkesedésből dolgozott, s így minden résztvevő egyben tulajdonosává is vált a filmnek, a részesedést majd a bevételből kapják. Úgy érzem, épp ez a fajta organikus, közösségi alkotásmód teszi különlegessé és hitelessé a Fekete levest.” – nyilatkozta Novák Erik rendező.
  A Fekete leves nemcsak közönségfilm, de közösségi alkotás is abban az értelemben, hogy az első vetítésekhez képest egy újravágott verzió. „A Titanicos vetítések után kérdőíveket osztottunk ki a nézőknek a filmmel kapcsolatban, valamint komolyan vettük a filmkritikusok véleményét is, így a hivatalos forgalmazásba már egy feszesebb, 20 perccel rövidebb, így 93 perces mozi kerül majd.” – mondta Kresmery Dániel, producer.
  
  A történetet Perjés Zoltán, Nagy Viktor, Luca Bercovici, Novák Erik és Baráth Gyula ötlete alapján a rendező Novák Erik írta, aki színészként is feltűnik a filmben. A Fekete levesben szerepel Máté Gábor, Nagy Zsolt, Fátyol Hermina, Szabó Simon, Vágvölgyi B. András író-rendező, DJ Feaky-D, az ismert divattervező, Herczeg Zoltán, és még nagyon sokan mások. A film operatőre Dobóczy Balázs, a producerek Kresmery Dániel és Darvas Csanád, a vágó Csillag Manó. A film zenéjét Perjés Zoltán szerkesztette, az eredeti zenéket László Viktor és Grósz Arthur Valentin szerezték, továbbá a Mystery Gang, a Neo, az Anima Sound System, a Mississippi Big Beat, Perjés Zoltán és a Balkán Fanatik dalait is felhasználták az alkotók. A Fekete leves június 5-étől legalább 40 DCP kópiával a Krez Film forgalmazásában látható a magyar mozikban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 glen matlock    nicolas cage    architect    belmondo    csakazértis    mortal sin    doves    vader    sárvári zita    aurahodor    ram-zet    status quo    ryan tedder    ska-pécs    mastic scum    kelet-nyugat    cameron diaz    ska-p    hungaroconnections    craig taborn    balatoni boli    whocares    lovasi    war without end    colin o donoghue  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!