hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2014. május 1. csütörtök   11:03
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A csend tükre – Pál Ferenc és barátai est
New York Művész Páholyban

  A New York Művész Páholy rendezvényei sorában minden szezonban egy estet a lelki elmélyülésnek, a mindannyiunkat foglalkoztató, fontos belső kérdéseknek szentelünk. A csend tükre című május 19-i estünkön érzékeny és örökké aktuális témák kerülnek a középpontba: az önmagunkkal való szembenézés, a másik megismerése, továbbá a férfi-női kapcsolatok rejtélye.
  
  Estünk egyik vendége éppen ezért Pál Feri atya lesz, aki papi pályafutása kezdetétől tart heti rendszerességgel népszerű hittanórákat, előadásokat, főként a pszichológia, a teológia és a mentálhigiéné témakörében.
  Mi, a New York Művész Páholy szervezői igyekszünk minden szezonban lehetőséget adni a közös gondolkodásra és az elmélyülésre. Tavaly, a sorozat első vendégeként Müller Péter írót hívtuk meg, most pedig Pál Feri atya látogat hozzánk Berecz András ének-és mesemondó, valamint Sárközi Márika népdalénekes kíséretében. Ezen a különleges estén, amikor a hit, a beszéd és a mese ereje mellett az ének is előtérbe kerül, Pál Feri atya ezúttal nem előadást tart, hanem mi kérdezzük őt atlétikáról, hitről, lelki életről, párkapcsolatokról és pályája állomásairól.
  
  Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember 1966-ban született Budapesten. Fiatalkorában aktív, később főállású sportoló volt a Budapesti Vasasnál.1987-ben felnőtt magyar magasugró bajnok lett. 1996-ban szentelték pappá Esztergomban. Ezután káplánként szolgált Terézvárosban, majd Rákoskeresztúron, 2002-től pedig plébánosként Óbudán. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézetének munkatársa. Elsődleges szakterülete a segítő és lelki gondozói kapcsolat. Papi pályafutása kezdetétől heti rendszerességgel tart hittanórákat, előadásokat a pszichológia, a teológia és a mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája meglehetősen tág: a közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati, házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed. A 2000-res évek második felétől kezdve több munkája is megjelent nyomtatott formában. Az előadások első két évének anyaga mellett több kötetet publikált, valamint számtalan pszichológiai témájú kiadvány társszerzője volt. Legutóbbi könyvei: Tükör által világosan, A függőségtől az intimitásig - vágy, élmény, kapcsolat, Természetes spiritualitás - Meghittségben Istennel, A szorongástól az önbecsülésig. 2013-ban Prima Primissima közönségdíjban részesült.
  
  Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész 1957-ben született Budapesten. Az első dalokat édesanyjától, a híres kunhegyesi táncos és nótafa lányától, Tanka Gábortól tanulta. Megalapította az Ökrös és Egyszólam együttest, és énekesként hamarosan igen népszerűvé vált. Az éneklés mellett néprajzi tanulmányokat folytatott. Gyűjtött dalokat, tréfákat és meséket Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben. Életének számos vargabetűje után (volt rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó) végül a mesemondást választotta mesterségeként. A legkülönbözőbb korosztályoknak és közönségeknek mesélt már határon innen és túl, de meséi a felnőttekhez szólnak inkább. Mondott már mesét tolmácsok segítségével többek között kanadai, észt, francia és holland közönségnek is.Pályafutása során számos album, kötet, rádió- és televíziófelvétel készült a közreműködésével itthon, Európában, USA-ban és Kanadában is. Tanított magyar népzenét Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontoi York egyetemen, kanadai és amerikai táborokban. Az utóbbi években műfordítással is foglalkozik.
  Közreműködik: Sárközi Márika népdalénekes.
  
  A New York Művész Páholy május 19-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron a helyszínen váltható, ami egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.
  Kezdés: 19.00.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 helmet    jégkorszak    malmsteen    qss    moneyball    pénzcsináló    halloween    brandon flowers    pain    tius norma    jaume collet-serra    moulin rose    mortiis    ingrowing    serenity    toxic holocaust    saint vitus    anti-flag    we butter the bread with butter    peter watkins    varg vikernes    liberal youth    the wall street    busa pista    nagyúr  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!