hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
kultúra [előadás]  2014. április 24. csütörtök   04:35
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Társam est - alkotó párok a New York Művész Páholyban


  „És megtaláltam őt, / Bűbáj-erővel illetőt, / Ki, hogyha szólt, szavára / Fölépült, mint mesék csodája, / A gondolatok égi vára, / A fényes Ideál. / Szilaj vágyak betegje, / Az üdvök titkos rengetegje / Előtted ím nyitva áll!” (Komjáthy Jenő)
  
  Április 28-án inspiráló, alkotó párok érkeznek a Társam estre a Világ Legszebb Kávéházába. A New York Művész Páholy soron következő estjén az alkotás, a művészet és az összetartozás, egymás támogatása, inspirációja kerül a beszélgetés középpontjába. Négy pár, akik a zene, a színművészet, a dizájn, a festőművészet és a film világában alkotnak kiemelkedőt, s most először beszélgetnek együtt: Bíró Eszter színész, énekes és Födő Sándor zeneszerző, zenész; Ivánka Katalin és Ivánka András Rudolf dizájnerek; Vojnich Erzsébet és Szűts Miklós festőművészek; Pataki Ági és Kovács Gábor producerek.
  Az alkotás, a művészet, a szépség, a vers, kép, a hang, a forma, a tánc születése számunkra a legfontosabb.
  
  Bíró Eszter színművész, énekes és Födő Sándor ´Fodo´ zeneszerző, zenész -Bíró Eszter sokoldalú előadóművész: énekes, filmszínész, musical színész, aki több zenei stílusban és színpadon is otthonosan mozog. 2007 végén jelent meg első önálló világzenei albuma, az Ezter. Pályafutása a Miss Saigon című musicalfőszerepével kezdődött. Az Egyesült Államokban végzett tanulmányai befejezése és fellépései után a Budapest Klezmer Band énekese (2002 - 2008-ig), majd Az Operaház Fantomja és a Mozart! című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője. Ifj. Födő Sándor dobos, ütőhangszeres, zongorista, zeneszerző, hangszerelő és producer. Az Azuma Clan és az EZTER hangszerelője, zeneszerzője és zenei producere, kétszeres platinalemezes és kétszeres aranylemezes zeneszerző. Szerzeményei és feldolgozásai, az Azuma Clan mellett, hallhatóak Halász Judit, Martonosi György és EZTER lemezein.
  Ivánka Katalin és férje, Ivánka András Rudolf dizájnerek - hazánk legnépszerűbb dizájner házaspárja. Nekik köszönhetően a világ bármely pontján tudják, milyen a magyar beton, s milyen kreatív módon lehet újragondolni, felhasználni, alkotni vele. Az IVANKA Beton Design kis családi vállalkozásként indult 2004-ben. Ma már 80 százalékban exportra termelnek. Az IVANKA Stúdiót 2004-ben alapította Ivánka Katalin és Ivánka András Rudolf. A házaspár különleges betontechnológiával innovatív burkolatokat, bútorokat, design tárgyakat és divattermékeket készít.
  
  Pataki Ági és Kovács Gábor producerek - Pataki Ági, az első magyar szupermodell nevét és szépségét egy ország ismeri - mintegy két évtizeden át tündökölt a Fabulon arcaként -a Richter Gedeon Nyrt. kozmetikuma. A Kálvin téri tűzfalról Pataki Ági tekintett az arra haladókra egy gigantikus seccóról, szerepelt a Szeressétek Ódor Emíliát (r.: Sándor Pál) című filmben, volt két butikja, melyek csaknem tizenöt évig működtek a Váci utcában. Ma producerként dolgozik - többek között a nagysikerű Üvegtigris (2000; 2006), a Halálkeringő (2010), a Kalandorok (2008) vagy a Fehér tenyér (2005) producere volt.
  Férje, Kovács Gábor producer a ´90-es évek elején alapította első saját produkciós irodáját. Immár húsz éve vezetik közösen a Filmpartners-t, amely a reklámfilmtől a nagyjátékfilmen át gyárta a legkülönbözőbb mozgépes alkotásokat. Ami a jövőt illeti: azt szeretnék, hogy minél több olyan magyar film készüljün, készüljön ami lehetőséget ad arra, hogy valaki - „ott fent” - visszaállítsa a műfaj presztízsét.
  
  Vojnich Erzsébet és Szűts Miklós festőművészek - A kortárs magyar képzőművészet kiemelkedői alkotói, akiknek képi világa, festményeinek hangulatvilága nagyon hasonlít. Ebben semmi meglepő sincs, hiszen az alkotók huszonhat éve házasok. „Az együtt töltött idő magával hozza a közös világlátást is - mondja Vojnich Erzsébet. -Én persze meglehetősen különbözőnek találom a képeket, bár az igaz, hogy színvilágban mindketten kerüljük a harsány árnyalatokat, és inkább a visszafogott színeket alkalmazzuk.” Vojnich Erzsébet a számtalan díj és elismerés mellett (Derkovits-ösztöndíj, Derkovits nívódíj, a finnországi Yuho Rissanen-díj, 1991-ben Cagnes-Sur-Merben elnyeri a zsűri díját (23e Festival International de la Peinture), Munkácsy Mihály-díj) 2007-ben elnyerte az AEGON Művészeti Társdíjat is. Szűts Miklós anyai ágon dédapja Degré Alajos, író, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik vezetője. Lechner Lajos, építésznek is dédunokája. 1972 óta kiállító művész. A főiskola elvégzését követően a festés mellett tervezőgrafikusként dolgozott.
  
  A New York Művész Páholy április 28-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron a helyszínen váltható. A jegy egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.
  Kezdés: 19.00 óra
  Helyszín: New York Művész Páholy, 1073, Budapest, Erzsébet körút 9-11.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 existance    greg bennick    jessie j    science or society    naturally 7    marigold hotel    1killembrace    january jones    paul di´anno    charlie winston    alcest    a pap - háború a vámpírok ellen    monolith    u2    díva    fall out boy    skalar music hungary    church of misery    helgrind    imminence    volt 2001    the dead daisies    killfest    boston manor    newsted  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!