hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2014. január 24. péntek   19:10
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Látványdisznótor - ezen a hétvégén, a Bálnában
2014. január 25–26. Bálna

  Egy hétvége alatt minimum egy tucat, 150-160 kilós, Fegyvernekről származó disznó kerül feldolgozásra. Különböző mun­kaállomásokon mérik össze a látványdisznótorba benevezett csapatok a tudásukat. A legfinomabb kolbász készítőjének elismerés jár, a látogatóknak pedig profi böllérek mutatják be a húsfeldolgozás folyamatát. 11 órakor és 15 órakor látványkolbásztöltést szervez a Jónás Kézműves Sörház, amely során az érdeklődők bepillanthatnak abba is, melyek a jó kolbászkészítés fortélyai.
  
  A Bálna előtti tér hétvégére egy hatalmas szabadtéri húspiaccá alakul át, amelyen a frissen elkészített, jó minőségű termékeket, olcsón kínáljuk a látogatóknak.
  
  A látványdisznótor mellett sajtkészítő, sör- és pálinkafőző mesterrel is találkozhatnak az érdeklődők. A látogatók megkóstolhatják a Békési pálinkamanufaktúra disznótoros pálinkáit, a helyszínen egy sajtkészítőmester jóvoltából megtekinthetik, hogyan készülnek a legjobb sajtok, kb. 300 liter tejből készül el a Bálna-sajt. A látogatók megkóstolhatják a legfinomabb erdélyi kürtőskalácsokat is.
  
  A szombati nap folyamán déltől fél ötig élő koncertekkel is várják a látogatókat, valamint begördül egy Robur DJ-busz is:
  12:00 Fit Fat
  13:30 Mookie Brando and the Second Cousins (CDN, USA, UK, HU)
  14:30 Pearls of Roxette
  15:30 Let the Monkey Drive
  
  A disznóságok mellett megtekinthető a Bálnában kiállított, kézzel faragott Budapest-makett, számos festő és fotóművész kiállítása, sétálhatnak Mézeskalácsvárosban és Fenyvesi Márta festőművész gyerekeknek és felnőtteknek is rajzfoglalkozást tart.
  
  Ha látogatóként venne részt a látványdisznóvágáson, akkor a facebook oldalon kérem, jelezze részvételi szándékát. Azok között, akik jelzik, hogy részt vesznek az eseményen 20 x 1000 Ft értékű sörkupont és 30 x 1 pár frissen készült kolbászt sorsolunak ki. A sörkupon és a kolbász a rendezvényen váltható be.
  
  A rendezvény délelőtt 10 órától este 8 óráig tart.
  
  Nevezzen be egy csapattal az élménydisznótorra most hétvégén
  
  Nevezés feltételei:
  A csapatoknak délelőtt 10 órától 3-3,5 óra áll rendelkezésre a disznó feldolgozására. Az elkészült disznótoros egy részét, vagy az egészet készre süthetik a rendelkezésre bocsátott eszközök segítségével, de nyersen is elvihetik. Egy szál kolbászt és hurkát kell a versenyre benevezni. A szombati versenyzők teljesítménye is vasárnap lesz értékelve, miután az utolsó csapat is elkészítette saját disznótorosát.
  
  A csapatok 300 ezer forint + 27 % áfa nevezési díj ellenében vehetnek részt a versenyen. A részvételi díj a következőket tartalmazza:
  
  - körülbelül 150 kg súlyú disznó,
  - munkaállomás, minden szükséges felszereléssel, eszközzel,
  - fűszerek, egyéb hozzávalók,
  - szakszerű böllér segítség,
  - tárcsa a félkész ételek sütéséhez,
  - lehetőség a rendezvény területén stand felállítására és kereskedelmi tevékenység folytatására,
  - 1 liter disznótoros Szilvapálinka a Békési manufaktúra jóvoltából.
  
  A nevezés részleteiért kérjük, Reketye-Trifán Zoltánt hívja a 06/70 930-1393-as telefonszámon. A nevezési díj magánszemélyek esetén ettől eltérő, személyre szabott ajánlatért kérem, hívjon vagy írjon a jonaskezmuvessorhaz@gmail.com email címre.
  
  A verseny helyezettjeinek díját a Jónás Kézműves Sörház ajánlotta fel: a 3. helyezett 20 üveg, a második 30 üveg, az első 50 üveg kézműves sört kap ajándékba.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dreamworks    shape of despair    ir    the last felony    eluveite    therapy?     rém hangosan és irtó közel    napalm death    a legszebb dolog    helmet    mole listenig pearls    nyócker    smárton trio    crescend    santa cruz    fading circles    sights & sounds    lamm dávid    kyle eastwood    winterborn    made of hate    guy ritchie    assassin    első osztályú vidéki srácok    cowboyok és űrlények  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!