hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2014. január 15. szerda   17:10
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
Fekete Zaj Fesztivál télen is
2014. február 8. Dürer kert



  Az elmúlt évek Fekete Zaj Fesztiváljainak számos hazai fellépője szerepel február 8-án a fesztivál téli kiadásán, melyet a Dürer Kertben tartanak, összesen 3 színpaddal. Az egynapos, rendkívül barátságos jegyárakkal dolgozó fesztivál 19 fellépője között a VHK, a Wattican Punk Ballet, a Hangmás és a Mátyás Attila Band is ott lesz.
  
  Kimarad a 2014-es nyári fesztiválszezonból a Fekete Zaj. Az először 2009-ben, a mátrafüredi Sástó mellett megtartott több napos, családias méretű fesztivál négy alkalom után tavaly a fővárosba költözött, de a tapasztatalatok szerint a hazai és nemzetközi, alternatív és underground előadókra épített zenei és kulturális program nem volt képes elegendő számú látogatót vagy támogatót bevonzani a megtérüléshez, ezért a Fekete Zaj bizonytalan ideig szünetelni fog.
  
  A nyári, több napos rendezvény helyett idén egy egynapos fesztiválon láthatjuk a korábbi programok zanzásított változatát, mely a korábbi fellépők közül is többet felvonultat, legalábbis a hazai zenekarok tekintetében. A február 8-ai rendezvény egyben afféle búcsú is lesz a fesztiváltól a Dürer Kertben (vagy ha úgy tetszik: halotti tor), ahol a nagyszínpad mellett egy kisteremben is lesznek koncertek, a fotelbárban pedig főként akusztikus hangszereléssel játszanak majd a csapatok.
  
  Terv szerint összesen 19 zenekar lép fel, és néhány kivételével azt is tudjuk már, hogy kik lesznek ők. A fesztivál egyik tetőpontja ezúttal is a Vágtázó Halottkémek koncertje: Grandpierre Atilla zenekara örömmel tért vissza évről évre a Mátrába, de a tavalyi Dürer Kertes, és a most februári Téli Fekete Zaj sem nélkülözi majd a VHK transzba rántó sámánpunkját. Az 1975-ben alapított együttes szerte a világon ismert: nemrég a kulturális és művészeti témákkal is foglalkozó nemzetközi hírmagazin, a Vice is foglalkozott velük: Grandpierre Atillát egy szabadgondolkodó zseniként mutatták be az „egyre konformistábbá váló világban.”
  
  Szintén a rendszerváltás előttre nyúlik vissza Mátyás Attila pályafutása: a saját zenekarával szereplő énekes-gitáros tavaly ünnepelte 50. születésnapját, melyen minden korábbi zenekarával – köztük az F.O. Systemmel és a Sex Actionnel is színpadra állt. Ezúttal az aktuális projekt, a tavaszra új albumot ígérő Mátyás Attila Band játszik majd, amely idén a Fekete Zajon lesz először látható, és a koncerten a tavasszal megjelenő új lemezről is hallhatunk majd dalokat.
  
  A nagyteremben az aktuális – persze nem zöldfülű - generáció legjobb bandái is képviselik magukat: a Wattican Punk Ballet pszichedelikus, bizarr rockzenéjét a Deti Picassóból ismert, örmény származású Arutyunyan testvérpár mutatja majd be, és nem ússzuk meg a Hangmás zajjal és káosszal járó, az új album dalait is tartalmazó frenetikus koncertjét sem. A disco, electro, punk jellegzetességeket is mutató, nehezen kategorizálható zenéjüket koncerteken lehet igazán érezni - egyik friss (egy kicsit nyugisabb) videójuk ide kattintva látható.
  
  A programot a Halott Pénz zárja majd, akik nemrég kapták meg „Az év sikersztorija” díjat szülővárosukban, Pécsett. Nem is érdemtelenül: a csapat legnépszerűbb videója 1,5 milliós nézettség felett jár, de a legfrissebb, Hello lányok is nemrég lépte át a 300.000-et.
  
  A kisteremben számos műfaj képviselője felbukkan: a Clue dögös, „feelinges” grunge nótákat játszik, a Shapat Terror pedig a megszokott „csodás magyar stoner-rock, grunge, metál zenét” hozza. A Yellow Spots kilépő tagságából alapított Gutting Revue nagybőgővel és fúvósokkal előadott bizarr rock and rollt játszik, míg a Dyas és az Entrópia Architektúra az elmélyülésre alkalmas, nehezebb zenét képviseli. A Tool, a Trottel vagy éppen a Primus világát idézi majd a kondorosi aJna zenekar fúziós, pszichedelikus és progresszív elemeket is felmutató instrumentális zenéje – Turba című első videójuk itt látható.
  
  A legifjabb generációt a Balaton környékéről származó srácokból verbuválódott alteres stoner rockbanda, a Néhai Bárány, és a sötét, rockos hangzással, sodró grúvokkal és jazzes játékmóddal operáló
  Makrohang képviseli.
  
  A pörgésben megfáradókat és a romantikázni vágyókat várja majd a Fotelbár, ahol csendesülős tempóban és hangerővel mennek a koncertek. Itt játszik majd a Turbóból és a Kalderából ismert Tanka Balázs és Kovács Bence, és itt szerepel a Stereochrist és a HAW éléről ismert Makó Dávid önálló produkciója, a The Devil´s Trade. Szintén itt hallgathatjuk meg Tóth Kinga és Normal Gergely kísérleti zenére, költészetre képzőművészetre épített Tóth Kína Hegyfalu projektjét, valamint a T.BALI (I.O.N.) és Mizsei Zoltán (A:N:S Chorus) alkotta Rosinfluxot, mely ötvözi a középkori, gótikus énekművek vokális hangzásait a ritmikus, hullámzó, élőben generált ambient lüktetésekkel - koncertjük igazi kuriózum a kísérleti kortárs zene kedvelőinek.
  
  A fellépő zenekarok stílusokon átívelő, színes kínálatát látva egyértelmű, hogy - ha csak kicsiben is, de - a Téli Fekete Zaj is hozza azt, amiért több ezer ember látogatott ki a korábbi zajongásokra: összegyűjti azokat az előadókat a hazai klubéletből, akiket érdemes meghallgatni. Ráadásul mindezt kiemelkedően baráti áron: a majd 20 együttes koncertjére elővételben összesen 3000 forintért lehet jegyet vásárolni.
  
  Belépő: 3000 Ft, február 1-től 3500 Ft.
  Jegyek kaphatók: CD Pince, Wave, Headbanger, Dürer Kert, Ticketportal. PDF jegyek rendelhetők az info@rnrticket.hu címen, banki átutalással vagy PayPal fizetéssel.
  
  Részletes program:
  Nagyterem: Vágtázó Halottkémek, Mátyás Attila Band, Wattican Punk Ballet,Hangmás, Halott Pénz + tba.
  Kisterem:, Clue , Shapat Terror, Gutting Revue, Dyas, Entrópia Architektúra, Néhai Bárány, Makrohang, aJna
  Fotelbár: Tóth Kína Hegyfalu, Rosinflux (T.Bali), The Devil´s Trade (Makó Dávid), Tanka Balázs és Kovács Bence + tba.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 justin sullivan    karabély    keresztesi botond    my gift to you    john mayall    disturbed    william hurt    volbeat    twiggy ramirez    turunen    bérczesi róbert    jancsi és juliska    alan wilder    dote    irie maffia    röyksopp    hall pass    vhk    nullus sum    győri andrea éva    faster    narnia    white stripes    zinfield    crushing caspars  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!