hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2014. január 14. kedd   15:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Créme de la pop – Hello!


  A Créme de la pop egy fiatal formáció, ám a tagokat már máshonnan ismerhetjük. Ketten - Boros Gábor bőgős és Kertész Csaba gitáros – a Maszkura és a Tücsökrajban is zenélnek, Gál Csaba „Boogie” énekes pedig néhány éve egy tehetségkutatóban vált országosan népszerűvé, bár akkor már közel 10 éve elismert előadó volt blues-körökben.
  Hozzájuk csatlakozott még Kövér Kristóf gitáros, aki Csaba régi barátja, és ugyancsak megszállottja annak az úgynevezett „manouche” swing-nek, mely a Créme de la pop alapját adja. Ebben a stílusban gondolták ugyanis újra a 90-es évek legnagyobb magyar slágereit.
  
  ”Néhány éve elkezdett érdekelni a ´30-as, ´40-es évek francia swing stílusa, ami elsősorban Django Reinhardt zenéjéhez köthető.” – mesél a zenekar ötletének létrejöveteléről Csaba. - „Ahogy elkezdtem foglalkozni vele, egyre többször jutott eszembe, hogy milyen jó lenne, ha ma is meg lehetne táncoltatni az embereket ezzel a zenével.”
  A kérdés csak az volt, mivel lehetne aktuálissá tenni a műsort, hiszen a 80 évvel ezelőtti francia slágerek – amelyek a stílus repertoárjának nagy részét adják – ma már kevésbé ismertek a nagyközönség számára.
  ”Egyszer otthon elkezdtem viccből énekelni a Hip Hop Boyz „A hegyekbe fönn” című gigaslágerét, gitároztam hozzá ebben a franciás stílusban és egészen meglepődtem, hogy mennyire jól áll neki„ – folytatja a gitáros. – „Ezért zenész barátaimmal elkezdtük próbálgatni, hogy a ´90-es évek magyar dance slágerei hogyan szólnak ezzel a jazzes zakatolással és hamarosan készen volt egy műsor, amit mindannyian nagyon megszerettünk.”
  
  Elsősorban swing-et játszik a csapat, de a ´30-as évek más jellegzetes stílusait – például bolero, rumba, keringő - is igyekeznek belecsempészni, hogy minél színesebb legyen a repertoár. A feldolgozott dalok azért is különlegesek számukra, mert mindannyian akkor voltak tinédzserek, amikor ezek a dalok tomboltak a tábori diszkóban és vezették a slágerlistákat.
  ”Játszunk két Hip Hop Boyz számot - nekem nagy kedvencem Egry Levente hangszerelései miatt -, természetesen van TNT dalunk, ezen kívül a Carpe Diem, a Venus, Tunyogi Orsi dalai, sőt még egy Tankcsapda szám is bekerült kakukktojásnak.” – árul el további részleteket a műsorukról Csaba. – „A dalok jazzesítése amellett, hogy elég nagy kihívás, elképesztően szórakoztató is. Gyakran nevetésbe fulladtak próbák vagy koncertek, máskor pedig az az érzésünk támad, hogy egy nagyon szép és komoly dalra találtunk és sikerült egy másik oldalát megmutatni.”
  
  A csapat első igazi videóklipje a ShyGys: Hello! című dalára készült. A kisflmet egy fiatal csapat, a CaMic Records (Olgyay Ádám és Horváth László) készítette, és feltűnik benne a fiúcsapat egykori szülőatyja, Kozso is.
  ”Kozso nagyon kedves és segítőkész volt velünk, mire odaértünk a stúdióba, ő már kézzel írott szöveggel várt minket. Beszélgetett velünk, tetszett neki a stílus és nagyon gyorsan végeztünk a találkozás „munka” részével. Utána megmutatta, min dolgozik éppen. Kollégaként kezelt bennünket, ami nagyon jól esett.” – sztorizik a közös munkáról Kertész Csaba. – „A dal eredeti klipjére nagyon jól emlékszem, az iskolában mindenki megpróbálta utánozni azt a névjegyükké vált mozdulatsort, mikor zárt lábbal jobbra-balra ugrálnak a srácok és közben ellenkező irányba integetnek a refrénnél – ez egyáltalán nem könnyű. Természetesen köldökig kigomboltuk magunkon az inget hozzá.”
  
  Elkészült tehát a klip, de természetesen a nagy munka még csak most kezdődik a Créme de la pop számára.
  ”Folyamatosan dolgozunk dalokon, fontolgatjuk a nagylemez gondolatát, de csábító a mostanában népszerű „egy dal-egy klip” módszer is. Az biztos, hogy a ´90-es évek dalkincstára hatalmas és még feltárásra vár!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 spiritual beggars    tesseract    throwdown     christoph waltz    moratorium    nitzer ebb    god dethroned    charrie    resistance    tatu18    babits mihály    pi élete    ryan tedder    edvin marton    skull fist    karen carroll    jancsi és juliska    vono box    ko ko mo    warfect    blues    hobo blues band    anna& teh barbies    arsis    adrian smith  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!