hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [háttér]  2003. november 26. szerda   17:19
nincsen hozzászólás

szerző: WarnerMusic.Hu
A Gyűrűk Ura: A király visszatér
kommentárok egy hatalmas kirakósjátékhoz

  Hatalmas kirakósjáték

  A Peter Jackson által filmre vitt A Gyűrűk Ura-trilógia A király visszatér című befejező részének eredeti filmzenéje november 25-én jelenik meg a Reprise/WMG Soundtracks gondozásában. A filmje januárban kerül a mozikba országszerte, a filmzene viszont a nemzetközi megjelenéssel együtt kiadásra kerül. A zenét az Oscar- és Grammy-díjas Howard Shore írta, hangszerelte, illetve a zenekart is ő vezényelte. A Gyűrű Ura-trilógia előző két epizódjának filmzenéje szintén az ő nevéhez fűződik. A király visszatér betétdalai között megtalálható az „Into The West” című új nóta is, amit a Grammy-díjas Annie Lennox ad elő. A kiadványon „vendégszereplőként” közreműködik továbbá az ünnepelt szoprán énekesnő, Renée Fleming, a híres ír fuvolás, Sir James Galway és még sokan mások.
  
  ”Rendkívül élveztem a közös munkát Howard-dal és Fran-nel (Walsh)” - meséli Annie Lennox. - „Lebilincselő élmény volt, hogy ennek a hatalmas kirakósjátéknak, A Gyűrűk Urának egy egészen pici darabkája lehettem. E projekt iránti elkötelezettség minden tekintetben bámulatos. Az „Into The West” egy fülbemászóan szép és érzelmes dal, amely tökéletesen illik a trilógia befejező jelenetéhez.”
  
  A Gyűrűk Ura: A király visszatér filmzenéje négyféle „kiszerelésben” lesz kapható. A CD változaton 19 eredeti filmbetétdal fog szerepelni. Beszerezhető lesz egy speciális, korlátozott példányszámú kiadvány-csomag is, amely A Gyűrűk Ura-sorozat három részének legsikeresebb betétdalait tartalmazza majd, beleértve A Gyűrű szövetsége (2001) és A két torony (2002) című epizódokban elhangzó számokat is. Ez utóbbi két soundtrack albumból egyébként több mint 3 millió példányt adtak el világszerte.
  
  A deluxe CD-DVD kiadvány A király visszatér CD-ből és egy exkluzív DVD-ből fog állni, amely olyan bónusz anyagokat is tartalmaz majd, mint az extra film-trailer, képgaléria a A király visszatér forgatásáról, a film képkockái, valamint A király visszatér versei és dalszövegei. A kiadványon egy igazi különlegesség is helyet kap: a Howard Shore-ról készült Use Well The Days című 20 perces dokumentumfilm betekintést enged a kulisszák mögé. A dokumentumfilmes Elizabeth Cotnoir által készített anyag Shore munkáját mutatja be a filmzene londoni felvétele közben. További érdekesség: egy második Anne Lennox szám, amit kifejezetten erre a DVD-re szántak. Végül a CD-DVD csomag kizárólag internetes változata, amely csak online vásárlók számára lesz elérhető, és számos egyéb A Gyűrűk Ura-extrát tartalmaz. A CD formátumok egy weblinket is fognak tartalmazni, amely elérést biztosít egy exkluzív multimédiás tartalomhoz, ami egyrészt a filmekhez kapcsolódik, másrészt különböző jegyzetekből áll, amelyeket Howard Shore és a rendező, Peter Jackson készítettek.

  Teljes szívvel

  „Howard mindig jól rátapintott arra az érzelmi igazságra, ami ennek a sztorinak a középpontjában áll” - állapítja meg A Gyűrűk Ura rendezője, Peter Jackson. - „Sikerült elérnie, hogy a közönség teljes szívvel átérezze a történet szépségét, hősiességét és szomorúságát. Howard zenéje teljesen átszövi a művet, képkockáról-képkockára, jelenetről-jelenetre és filmről-filmre összefűzvén a dalokat, a karaktereket és a történetet egy sokkal nagyobb és jóval összetettebb kép formájába. Howard zeneszerzői erényének tudható be, hogy zeneileg képes volt egy összefüggő egészet alkotnia, ami jellegében nagyon hasonlít magára a Tolkien-munkára. „
  
  ”Jó dolog valamit jól elkezdeni, és még jobb dolog jól befejezni” - magyarázza Howard Shore. - „Ez az egyszerű mondás gyakran jutott eszembe, amikor a projekt vége felé közeledtem. Úgy vélem, hogy mindannyian éreztük azt az óriási lendületet, ami irányít és végül elvezet bennünket a végkifejletig. Mi mind arra törekedtünk, hogy napról-napra tökéletesítsük a munkánk minden egyes kis részletét, abban a reményben, hogy együtt egy csodálatos egészet alkothatunk, egy teljes világot, amelynek felfedezése valamennyi generáció számára örömet okozhat. Végig komolyan és kitartóan dolgoztunk, de mindig jó hangulatban.”
  
  A Gyűrűk Ura: A király visszatér egy remekbeszabott filmzene album, amely olyan Howard Shore eredetiket tartalmaz, mint például: „Minas Tirith”, „Twilight And Shadoe”, „A Storm Is Coming” és „The End Of All Things”. A film főcímdalát James Galway, Renée Fleming és A Gyűrűk Ura sztárja, Viggo Mortensen adja elő. A Gyűrűk Ura: A király visszatér filmzenéjét Howard Shore jegyzi producerként is. Az album executive producerei: Peter Jackson, Fran Walsh és Paul Broucek. A WMG Soundtracks executive producere: Danny Bramson.
  
  2004 januárjában a New Line Cinema új produkciójával, A Gyűrűk Ura-trilógiának A király visszatér című záró epizódjával véget érnek a lenyűgöző utazások Tolkien izgalmas világában. A Peter Jackson által társszerzőként és rendezőként is jegyzett A Gyűrűk Ura: A király visszatér című filmet Barrie M. Osborne, Fran Walsh és Peter Jackson producelte. A forgatókönyvet Fran Walsh, Philippa Boyens és Jackson írták J.R.R. Tolkien sikerkönyve alapján. A film szereplői (névsor szerint): Sean Astin, Sean Bean, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Billy Boyd, Brad Dourif, Bernard Hill, Ian Holm, Christopher Lee, Ian McKellen, Dominic Monaghan, Viggo Mortensen, John Noble, Miranda Otto, John Rhys-Davies, Andy Serkis, Liv Tyler, Karl Urban, Hugo Weaving, David Wenham és Elijah Wood.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Warner Music

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tokody ilona    jean michel jarre    ashton kutcher    alice ricciardi    zakk wylde    clash of  the titans    csak szexre kellesz    the girl with the dragon tattoo    vreid    stubborn    röyksopp    josh brolin    fifa    gary moore    oasis    keith caputo    christina applegate    pay my milk    what we all come to need    transformers    naturally 7    tour 2012    mystery gang    imperial age    dudás zsombor  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!