hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2013. december 3. kedd   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Year Of The Goat, Svoid
2013. november 21., Budapest, Kék Yuk

  A november 21-ei csütörtök estén a bőség zavarával állhatott szemben az egyszeri metal rajongó, ugyanis három fővárosi koncert közül is választhatott. A német The Ocean-t nemrég láttam a Cult Of Luna előtt, a svéd Soilwork dallamos death metalja pedig egyre távolabb került az ízlésemtől az utóbbi lemezekkel, így a választásom a Year Of The Goat kiválónak ígérkező okkult rock szeánszára esett.
  
  Kicsit előre tartottam a helyszíntől, ugyanis a Kék Yukkal szemben alapvető fenntartásaim alakultak ki az elmúlt évek tapasztalatai alapján. Szerencsére ezen az estén pozitívan csalódtam, ugyanis mindkét zenekar nótái erőteljes hangzással dörrentek meg és a szerénynek mondható nézőszám miatt kényelmesen látni is lehetett mindent. A 2009-ben alakult miskolci Svoid kezdte az estét, a kifestett úriemberek pedig szuggesztíven prezentálták black metal zenéjüket. Az idén To Never Return című debütlemezével jelentkező brigád korrekt, bár elég standard muzsikát tol, így különösebb izgalmaktól mentesen telt el az általuk játszott 40 perc.
  
  A svéd Year Of The Goat az egyre divatosabbnak számító okkult rock szcéna sorait gyarapítja. A 2006-ban alakult bandáról elmondható, hogy a többi stílusban mozgó svéd zenekarhoz hasonlóan élvezetes, minőségi produkcióval állnak elő. A tavaly megjelent Angel´s Necropolis című debütáló album egyenesen zseniálisra sikerült, ami alapján élőben is egy kimagasló teljesítményt vártam. Szerencsére nem is kellett csalódnom, a Year Of The Goat egy nagyon színvonalas koncertélménnyel rukkolt elő. A zenészek feszesen, teljes beleéléssel adták elő a hangulatos okkult rock dalaikat. Szinte lemezminőségben dörrentek meg a fogós szerzeményeik, sőt agresszívebb is volt az élő megszólalásuk az erőteljesebben megszólaló gitároknak köszönhetően. A kisgömböc Thomas „Sabbathi” Eriksson kiváló formában adta elő a dallamos énektémákat és a gitározására sem lehetett panasz, ahogy a többi húros hangszeren is ragyogóan teljesítettek a kollégái. Kinézetre is idomultak a megidézett korhoz és zenei stílushoz: a vad arcszőrzettel rendelkező viking harcos megjelenésből egyedül a billentyűs Mikael Popovic lógott ki. Az Addams Family Fester bácsijára emlékeztető kopasz úriember a vokálokba is nagymértékben besegített és még viccesre is vette a figurát a fellépés előtt kapott pörkölt dicséretével. A kevés jelenlévő ellenére a hangulattal sem volt gond, bár én előzetesen számítottam pár színpadi kellékre, amelyekből sajnos nem kaptunk. Amire még jobban oda kellene figyelniük a jövőben, az a nóták közötti konferálások kivitelezése, amelyeket jelen esetben Thomas elég sután, bátortalanul adott elő. Ezen kis apróságtól eltekintve egy kiváló előadásnak lehettünk részesei, minden jelenlévőt magával ragadtak a bő 70 perc alatt elhangzó szerzemények. A dallista az Angels´s Necropolisra épült, a koncerten a teljes albumot eljátszották, valamint emellett a Lucem Ferre kislemez két nótája (Of Darkness, Vermillion Clouds) fért még bele a programba. Nekem a Spirits Of Fire, a Thin Lines Of Brokes Hopes és az Angel´s Necropolis jött be a legjobban a szettből, de a színvonal végig magas volt. A játékidővel is elégedettek lehettünk, abszolút hiányérzettől mentesen ért véget a kiváló produkció.
  
  Egy zseniális koncertnek lehettek tanúi azok a szerény számban a Kék Yukba ellátogató közönség tagjai, akik a Year Of The Goat okkult rock szeánszát választották az aznapi gazdag koncertfelhozatalból. Köszönet a szervezőknek, hogy az előre várhatóan is csekély érdeklődés ellenére elhozták ezt a kiváló svéd bandát a fővárosunkba.



Kulcsszavak:
  year of the goat     svoid 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Year Of The Goat weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

Kék Yuk (Blue Hell) - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Walpurgis Night 2016: Marduk; Sear Bliss; Bio Cancer; Svoid; Saratan

Okkult varázslat a Yukban: Year Of The Goat, Svoid koncert

Enslaved, Winterfylleth, Svoid

Enslaved (NOR), Winterfylleth (UK ), Svoid (H) pénteken a Dürer Kertben

Enslaved, Winterfylleth, Svoid
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bankrupt    grindrise fest vi    stormwitch    charlie st. cloud    admiral’s arms    supernem    mangani 888        jackson browne    tom waits    special providence    emily blunt    jeordie white    amerika kapitány    danger angel    dörner györgy    stormhammer    ana moura    lake of mind    lugosi lászló    volt 2013     christoph waltz    born from pain    díva    as you drown  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!