hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2013. november 26. kedd   16:43
nincsen hozzászólás

szerző: Concerto
A Concerto Music bemutatja: Rock Opera Unveiled - Therion
2013. december 10., kedd 18h, Club 202 - Budapest



  A készülő rockopera egyes részeit, valamint a legnagyobb klasszikusokat, így a teljes Vovin albumot is eljátssza december 10-én a Therion a Club 202-be meghirdetett koncertjén. A szimfonikus metal műfajteremtő svéd zenekara mellett ezen az estén egy olasz szimfonikus power metal csapat, a Sound Storm, és a folk metalt játszó orosz Arkona is fellép.
  
  Egy alig három hetes, 15 koncertből álló turné kedvéért szakítja meg az alkotásra szánt éveket a svéd Therion. A több mint 25 éve működő, a szimfonikus metal úttörőjének számító zenekar vezetője, Christofer Johnsson a tavalyi Les Fleurs du Mal album és a hozzá kapcsolt turné után visszavonult, hogy befejezze évek óta tervezgetett, és részeiben már korábban megírt nagy művét, az első igazi rockoperát.
  
  Bár a komolyzenét fémzenével ötvöző zenekarokból és albumokból számtalan tűnt fel az elmúlt két évtizedben, és a rockopera is ismert kifejezésnek számít, Johnsson szerint olyan kompozíció még nem született, mint amilyet a Therion tervez most kiadni. Elmondása szerint ugyanis a korábban készült művek inkább rockmusicaleknek tekinthetők, semmint tényleges operának, mert nem követik a színpadi műfaj formai, szerkezeti követelményeit és hagyományát. A Therion most egy tényleges, rockzenébe ágyazott operát ír, annak minden jellemző elemével: szinopszissal, a felvonásokkal, képekkel, és a szerepek részletes bemutatásával.
  
  A decemberre meghirdetett koncertek kapcsán Christofer közleményt adott ki, melyben többek között arra is kitér, hogy a rockopera készítése során rájöttek arra, hogy számos zenei irányba indulhatnának el, és az az ötletük támadt, hogy érdemes lenne élőben is kipróbálni ezeket az irányokat, így tesztelve őket. - „Szemben egy hagyományos albummal, ahol úgy zenélünk ahogy akarunk, a lemezvásárló pedig aközött választhat, hogy megveszi-e vagy nem a kiadványt, ennél a jóval a nagyobb projektnél szeretnénk olyat alkotni, ami biztosan tetszik a széles közönségnek.”
  
  Ezért döntöttek úgy, hogy tartanak néhány koncertet, ahol előadják néhány részét a készülő műnek, hogy lássák a reakciókat. Ez a turné egyben remek alkalom arra is, hogy felfedjék a rockopera koncepcióját és témáját. És ha már útra kelnek a teljes felszereléssel, a koncerteket felhasználják arra is, hogy előadják a legnagyobb klasszikusokat: a zenekar ígérete szerint a programban többek között a teljes Vovin album is szerepelni fog.
  
  A december 10-én Budapestre érkező turnén egy olasz zenekar, a Sound Storm is játszik. A 2002-ben, Torinóban alakult csapat szintén atmoszferikus, kórusbetétekkel és barokkos dallamokkal tarkított heavy metal zenét játszik, melyben az irodalom, a költészet és a történelem egyaránt szerepet kap. Legutóbbi konceptalbumukat Immortalia címen adták ki 2012-ben.
  
  Az este harmadik fellépője a hazai rajongók által már ismert, Oroszországból érkező Arkona, mely az ősi szláv hitvilágból és népi történetekből meríti témáit, melyeket saját hangszereléssel, folk metalba ágyazva ad elő. A zenekar legfrissebb kiadványa egy koncertfelvételeket tartalmazó duplaalbum: a Decade of Glory kiadásával fennállásuk tizedik évfordulóját ünnepelték.
  
  Belépő: elővételben 5900 Ft, a koncert napján és dec. 1-től a jegyértékesítő hálózatokban 6900 Ft.
  Jegyek kaphatók a Tickeportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Club 202-ben és www.concerto.hu.




Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 cradle of filth    obscura    moonsorrow    postumus    3d    tintás barnes    milovice    talizman´s    public image ltd    d.r.i.    brass against    squash bowels    in vain    merzbow    rém hangosan és irtó közel    kellan lutz    ripoff raskolnikov    progness    afgrund    poison alley    ten years after    neurotic    5 yards    dvd film    neochrome  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!