hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
kultúra [program]  2013. augusztus 24. szombat   04:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A gyermekekért szól a hegedű a Bazilikában
2013. augusztus 26. 19:30, Szent István Bazilika

  Mága Zoltán és sztárvendégei jótékonysági koncertje a hátrányos helyzetű gyermekek taníttatásáért
  Mága Zoltán hegedűművész és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője a hátrányos helyzetű gyermekek taníttatását segítő jótékonysági koncertre hívja a jó szándékú és zene szerető embereket augusztus 26-án, hétfőn, 19:30-kor a Szent István Bazilikába. A „Mága Zoltán és sztárvendégei” jótékonysági koncert teljes bevételét a művész személyesen adja át Kozma Imre atyának és Dr. Székely János esztergom-budapesti segédpüspöknek, hogy az összeg garantáltan a nélkülöző kisiskolásokat segítse.
  
  Mága Zoltán, a Szeretet Hegedűse, aki árvízkárosultaknak, szegényeknek, árváknak, nagycsaládosoknak, betegeknek, bajba jutott közösségeknek és családoknak, egyházaknak, intézményeknek, tanulni akaró fiataloknak, iskoláknak, a jövő reménységeinek számtalan esetben nyújtott már segítséget úgy véli, a siker kulcsa az egységben, összefogásban, egymás kölcsönös megsegítésében van.
  ”Isten házában a szeretet és a jóság mellett a tenni akarás, a kölcsönös bizalom és segítségnyújtás jegyében szól majd a hegedű, a jövő reménységének számító magyarországi szegény sorsú gyermekek tanulmányi támogatásáért, az iskolakezdés nehézségeinek áthidalásáért„ – mondta Mága Zoltán, aki sokadik koncertjét adja a nemes célért.
  ”A tanulás a jövő. A tudás ad rangot és értéket, elismerést és becsületet az élethez. A valós integrációhoz, a társadalmi békéhez, az ország gazdasági felemelkedéséhez csak ez az út vezet. Ezért kell közösen megfognunk a legkiszolgáltatottabb gyermekek kezét és hozzásegíteni őket, hogy tudásukkal szebb jövőt teremthessenek maguknak„ – fogalmazott a hegedűművész.
  
   A hegedűművész szerint a 100 Templomi koncert sorozata, amely ugyancsak a Bazilikából indult útjára 2009-ben, két év alatt bebizonyította, hogy százezrek képesek a felebaráti szeretet jegyében az összefogásra, segítségnyújtásra az igaz és nemes célokért, hiszen több mint 100 millió forint gyűlt össze jótékony célokra. Úgy véli ezúttal is számíthat majd az emberségre.
  ”Mága Zoltán jótékonysági koncertje a hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdését támogatja. Az igazi jótékonykodás az oly nagyon vágyott gyermeki ártatlanság állapotába helyez vissza – emlékeztetett Kozma Imre atya a Betegápoló Irgalmasrend vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke. „A jótékonyság adakozás, amelyben az emberi összetartozás tudata sejlik fel. Alkalmas arra, hogy feltámassza bennünk a felebaráti szeretetet, amely ember és ember viszonyának legélőbb formája, az egyetlen kiút önmagunkból és bejárat a másik emberbe. Ez semmivel sem pótolható személyes ügyünk. Mága Zoltán zenei élményt kínál és lehetőséget az adakozásra - fogalmazott Kozma Imre atya.
  
  Mága Zoltán elmondta, hogy rendkívül megtisztelőnek tartja, hogy Kozma Imre atya elvállalta a jótékonysági koncert fővédnökségét. „Noha együttműködésünk sokadik állomása ez, mindig tiszteletet keltenek bennem a találkozásaink, Imre atya szívből jövő hivatástudata. Nap, mint nap szívén viseli a szegények és elesettek sorsát, egész élete csak a segítségnyújtásról szól. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hiteles és példamutató szervezet az egész világon, számomra pedig mindig fontos volt, hogy jótékonysági koncertjeim bevétele jusson el a rászorulóknak, amire Kozma Imre atya és a koncert védnöke, Dr. Székely János segédpüspök személye a garancia„ – emelte ki a neves művész. Akárcsak Kozma Imre atyával, Székely János segédpüspökkel is többször ment személyesen segíteni a mélyszegénységben élő családokhoz a hegedűművész.
  
  Az esztergomi vendégek mellett, száz olyan nélkülöző kisgyermeket is várnak az estre, akiknek először lesz lehetőségük eljutni a Szent István Bazilikába és neves művészek koncertjét élőben hallani. A jótékonysági est sztárvendégei között Szenthelyi Miklós, Kossuth-díjas hegedűművészt, Pándy Piroskát és Mahó Andreát a Madách Színház művészeit, Boncsér Gergelyt az Operaház magánénekesét és Bordás Barbarát az Operett színház primadonnáját köszöntheti a közönség. Közreműködik, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és a Primarius Kamarazenekar. A műsoron Vivaldi, Bach, Massenet, Vecsey, Guonod, Albinoni, Puccini, Erkel, Kodály, Verdi, Webber, Wolf és Csajkovszkij művei szerepelnek.
  
  A koncertre ötszáz hivatásos rendvédelmi dolgozót és árvízi önkéntest is meghívtak, mert a klasszikus egyházi zeneművekkel Mága Zoltán és a fővédnök Kozma Imre Atya szeretné megköszönni azt a példaértékű helytállást, amelyet az önkéntesek, a rendőrök, tűzoltók, katonák, a katasztrófavédelem munkatársai tanúsítottak a gátakon. Mága Zoltán szerint ők védték meg a hazát, mindannyian tanúbizonyságot tettek a felebaráti szeretetről. „Ezek az emberek védekezésben rendkívüli összefogást és empátiát tanúsítottak, áldozatos munkájukkal védték a hazánkat, otthonainkat ezért szeretném, ha az ő tiszteletükre is szólnának a hangszerek a Bazilikában„ – emelte ki a Szeretet Hegedűse.
  Budapest, 2013. augusztus 23.
  
  Program:
   „Mága Zoltán és sztárvendégei - Jótékonysági koncert a hátrányos helyzetű gyermekek iskolai taníttatásáért”
  Fővédnök: Kozma Imre Atya, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke
  Védnök: Dr. Székely János, esztergomi-budapesti segédpüspök
  Helyszín: Szent István Bazilika (1051 Budapest, Szent István tér 1.)
  Időpont: 2013. augusztus 26. 19:30
  
  Sztárvendégek:
  Szenthelyi Miklós - Kossuth-díjas hegedűművész
  Pándy Piroska - a Madách Színház primadonnája
  Mahó Andrea - a Madách Színház primadonnája
  Boncsér Gergely - az Operaház magánénekese
  Bordás Barbara - az Operettszínház primadonnája
  
  Közreműködik:
  A Magyar Virtuózok Kamarazenekar és a Primarius Kamarazenekar
  A műsor:
  Vivaldi: Nyár
  Vivaldi: Tél
  Bach: Badinerie
  Bach: d-moll Sarabande
  Bach: d-moll hegedű-kettősverseny
  Massenet: Thais meditation
  Vecsey: Valse Triste
  Guonod: Ave Maria
  Albinoni: Adagio
  Puccini: Tosca imája
  Puccini: Lauretta áriája
  Erkel: Hazám, hazám
  Erkel: Magyar himnusz
  Kodály: A csitári hegyek alatt
  Verdi: Reqiem
  Webber: Reqiem-Pie Jesu
  Wolf: Ave Maria
  Csajkovszkij: Melodia



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 uneath     ulver    hipno5e    motörhead    animations    dr. living dead    ann my guard    emily browning    nikson    kézdy luca    useme    tara reid    kyle eastwood    underworld    scorpions    marco mendosa trio     discomfort    star positive    bővebb információk:    good charlotte    legion of the damned    vágtázó halottkémek    the wailers    jaume collet-serra    németh juci  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!