hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2013. augusztus 12. hétfő   16:53
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
VHK, ETA és Jello Biafra a Fekete Zaj Fesztiválon
2013. augusztus 16-17-18. Dürer kert



  Jövő hét végén, az augusztus 20-ai négy napos ünnep alatt zajlik a Dürer Kertben az idei Fekete Zaj Fesztivál. A rendezvény négy játszóhelyén a német Atari Teenage Riot és az angol Andy Cairns mellett a Vágtázó Halottkémek is játszik és még 60 zenekar, valamint megtekinthetjük a Freak Fusion Cabaret vándorcirkuszokat idéző, sötét humorral fűszerezett varieté műsorát is. A háromnapos fesztivál ráadás bulijára az A38-on kerül sor augusztus 19-én, ahol Jello Biafra előtt a ´80-as évek betiltott hazai punk legendája, az ETA is játszik.
  
  Bár az idei Fekete Zaj Fesztivál helyszíne megváltozott a korábbiakhoz képest, vannak azért fix pontok: ilyen a VHK koncertje, hiszen Grandpierre Atilla és zenekara ezúttal is játszik a fesztiválon, augusztus 17-én, méghozzá idén utoljára a fővárosban. Előttük és utánuk a magyar underground klubélet meghatározó bandái játszanak, köztük a Psycho Mutants, az Alba Hyseni Project, a Kobza Vajk Group (a német Thomas Gundermannal kiegészülve), a Pozvakowski és a The Moon and the Nightspirit. Az este végén a nagyteremben az „orosz Dead Can Dance”, azaz a Theodor Bastard zenél.
  
  Augusztus 19-én, a fesztivál ráadásnapján az A38 Hajón játszik Jello Biafra és Guantanamo School of Medicine nevű bandája. A Dead Kennedys egykori énekese amúgy évtizedek óta a VHK egyik nagy rajongója: anno egy NoMeansNo lemezt cserélt el az első Vágtázó albumra. Nem sokkal ezután Jello saját, amerikai kiadója, az Alternative Tentacles ki is adta VHK első lemezeit. Sok évvel később, 2010-ben pedig egy közös koncertre is sor került: Jello Biafra és a VHK 2010-ben a West-Balkán színpadán szerepelt közösen.
  
  Az A38-as ráadásbulin az amerikaiak és a hazai Kollaps mellett a magyar punktörténelem egyik korai képviselője, az ETA is színpadra lép. Az ETA az 1980-as évek legelején alakult, és a CPg, a Kretens, a Neurotic és sok más zenekar mellett az akkori kommunista rezsim legfiatalabb, és legradikálisabb kritikusának számított. A albumot soha ki nem adó, de a kalózmásolatok és koncertjeik segítségével nagyon rövid idő alatt ismertségre szert tevő ETA főként a UK Subs, az Agent Orange vagy éppen a Stooges számait dolgozta fel, méghozzá a korszak viszonyait figyelembe véve igen jó színvonalon.
  
  Bár a köztudatban a punk főleg baloldali nézetekkel szimpatizáló zenei közösségként ismert, a közép-európai kommunista diktatúrák szorításában a műfaj mondanivalója is módosult: rendszerellenessé vált, és akkora balhét volt képes csapni, hogy arra végül a rezsim reagált is: a CPg tagjaira börtön várt, az ETA pedig a sorozatos megfélemlítés után a feloszlás mellett döntött. Az azóta eltelt évtizedek során a tagok több más együttesben is megfordultak, és csak nagy ritkán játszanak újra együtt. Ezúttal Ganxsta Döglégy Zoltán dobol majd a csapatban, ahogy az pár évvel ezelőtt, a rendszerváltó punk bandákat összehozó Sipirc Fesztiválon is történt.
  
  Fellépők: Atari Teenage Riot, Vágtázó Halottkémek, Andy Cairns (Therapy?), Theodor Bastard (RUS), Freak Fusion Cabaret feat. Óperentzia, Psycho Mutants, Alba Hyseni Project, Volkova Sisters, Tej, Hangmás, Kobza Vajk Group & Thomas Gundermann, Képzelt Város, Chiki Liki tu-a, Kontrollzé, Shapat Terror, Yellow Spots, Grabanc, The Moon and the Nightspirit, Médeia Fiai, The Trousers, Hangmás, Maxisun Fit Fat, Kifoth, Vex, First Aid 4 Souls, ANEZ, Kanagawa + Rosa Menkman (NL), C.A.F.B., Vatafaka, Barangó, Szőllösi, Urbán (Qss), Agregator, Atari Teenage Riot, Yellow Spots Brutal,, Kretens, Lopunk, KINZOisHERE, Quantum Cowboys, Bohemian Betyars, Twin Cobra, Clue, Band in the Pit, Pozvakowski, Kill With Hate, , The Trousers, Kobza Vajk Group + Thomas Gundermann, Stonedirt, Shapat Terror, Room of the Mad Robots, Beat Dis, Scorched Earth, Kaldera, Gamma 10, Antonia Vai, The Hostages Went Home, Képzelt Város, Raw Melody Men (New Model Army tribute), Tisch Bálint, Miki KeveR, Pornography (The Cure tribute), Tegnapután, Variola, Cantara, Grabanc, Entrópia Architektúra
  
  Jegy- és bérletárak:
  Bérlet: augusztus 15-ig 8000 Ft, augusztus 16-tól és a helyszínen 9000 Ft.
  Napijegy: augusztus 15-ig 3000 Ft, augusztus 16-tól és a helyszínen 3500 Ft.
  Jegyek kaphatók a Wave-ben, a CD Pincében és a Dürer Kertben, valamint megrendelhetők átutalással az info@rnrticket.hu címen. Kaphatók továbbá országszerte a Tex és a Ticketportal hálózatában.
  
  Fekete Zaj Ráadás nap
  2013. augusztus 19., hétfő
  Budapest, A38 Hajó
  Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine, ETA, Kollaps koncertek
  Belépő: 3500 Ft, Fekete Zaj bérlettel 1800 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 penélope cruz    voltfolió    deadly apples    oasis    pygmalion    raunchy    slytract    electric bastards    we bought a zoo    hst stúdió    more than a thousand    odin    mason    másnaposok    ray davies    paddy and the rats    nicole holofcener    maria brink    julie taymor    talentométer    yellowcake    petendi tamás    apacsok    smárton trio    krinolin  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!