hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2013. július 27. szombat   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Eyehategod, Harm´s Way, Twitching Tongues, I Exist, Pet The Preacher
2013. július 22., Budapest, Dürer Kert

  Július végén egy nagyszabású koncertest került megrendezésre a Dürer Kertben. A brutális hardcore muzsikát játszó Harm´s Way turnéja ezen a napon egyesült a sludge metal mestereinek, az Eyehategod-nak az európai körútjával. Öt kiváló külföldi banda lépett a deszkákra, melyek mindegyike élvezetes produkcióval szórakoztatta a jelenlévőket.
  
  A stoneres muzsikát toló dán Pet The Preacher kezdte az estét, akik az egyik tag elvonója miatt a turnét sajnos lemondó The Gates Of Slumber helyett léptek fel. A korai időpont miatt lekéstem a dánok előadását, akik az ekkor már a helyszínen lévő ismerősök szerint egy kellemes, de nem különösebben maradandó koncerttel igyekeztek bemelegíteni a nézőket. Az ausztrál hardcore brigád I Exist egy igen meggyőző fellépéssel adta meg az este alaphangját. A fiatal srácok agresszív, egyben remek témákat is felvillantó nótái erőteljes hangzással dörrentek meg a Dürer Kert kistermében. A héttagú zenekarban három gitáros eregeti a riffeket, amelynek hatása a vastag gitártémákban kiválóan megnyilvánult. Eddig két nagylemezt adtak ki a Canberra-i ifjak, melyekről arányosan válogatták össze a fél órás koncertjük programját. Határozottan kellemes benyomást keltett az I Exist, a kemény thrashes témákkal felvértezett hardcore muzsika kedvelőinek kifejezetten ajánlott velük megismerkedni.
  
  A kaliforniai Twitching Tongues 2011-ben megjelent Sleep Therapy című nagylemeze kiválóan sikerült, így a mostani koncertjüktől is sokat vártam. A srácok nem is okoztak csalódást, egy remekbe szabott fél órás fellépéssel kényeztettek el. A hangzásra itt sem lehetett panasz, egyedül a kontakthibás mikrofon nehezítette meg a tökéletes beleélést és Colin Young énektémáinak teljes körű élvezhetőségét. Energikus, feszesen játszottak és a közönség tagjai is beindultak a Life Of Agony, Type O Negative hatásokat rejtő muzsikára. Capoeira mozdulatok, futkározás, trappolás és malomkörzés alkotta elemekből táplálkozott a felszabadult rajongók mozgáskultúrája, amely egyben vizuális táplálékul szolgált a nézőközönség többi tagjának. A jó formában lévő zenészek a hamarosan megjelenő új lemezről (In Love There Is No Law) is játszottak dalokat, amely alapján az új albummal sem lesz probléma. A Twitching Tongues élőben is kiváló teljesítményt nyújtott, remélem, mihamarabb újra ellátogatnak hozzánk.
  
  A 2006-ban alakult Chicago-i Harm´s Way zenéjét eddig nem hallgattam, de az itt nyújtott teljesítményük alapján egy kellően brutális hardcore bandát ismerhettem meg. Abszolút pőre, tufa, kegyetlen hardcore zene szólt a hangfalakból, melyben a súlyt kellően nyomatékosította az atomra kigyúrt James Pligge énekes óriási bicepsze. Bika hangzással dörrentek meg a nóták, melyek között a kommunikáció a minimálisra lett szorítva. Igazából csak a változatossággal volt gond, az ilyen bunkó muzsikából még a fél órás játékidőt is picit soknak éreztem. Érdekesség, hogy gitáron a Twitching Tongues egyik tagja segítette ki az eddig két nagylemezt kiadó zenekart. Élvezetes volt a banda produkciója, bár hosszabb távon már kissé a monotonitásba fulladt.
  
  A New Orleans-i Eyehategod eddig még nem járt hazánkban, így már különösen időszerű volt a koncertjük. Az 1988 óta működő sludge keresztapák a hosszú működésük alatt eddig csak négy nagylemezt adtak ki, melyek azonban mind mesterművek. A tagok között több ismerős arcot is találunk, az itt gitárhúrokat pengető Jimmy Bower a Down dobosa, Brian Patton gitáros pedig a Soilent Green-ben is játszik. A jellegzetesen szétcsúszott társaságból azonban a show legnagyobb részét Mike Williams énekes produkálta. A totál szétdrogozott figura alig állt a lábán a sok tudatmódosítónak köszönhetően, de a számok között kellően vicces és szarkasztikus beszólásokkal emelte a buli hangulatát. A többiek is abszolút lelazulva eregették a kegyetlen súllyal és kosszal megdörrenő mocsári gitár- és dobtémákat. Az előzenekarokat a közönségből végignéző Jimmy végig tátogta a fogós gitártémákat és a többi muzsikus is együtt rezdült a goromba zenével. A közönség egyből megfelelő hangulatba került, mindenki elégedetten bólogatott és dülöngélt az örökbecsű Eyehategod nótákra. A jó egy órás műsoridőben olyan megkerülhetetlen számok hangzottak el, mint a Sister Fucker Part 1, a $30 Bag, a Masters Of Legalized Confusion, a Dixie Whiskey, a Lack Of Almost Everything és a White Nigger. Újabb dalok is a műsorba kerültek, mint például a Medicine Noose és a New Orleans Is The New Vietnam, amelyek remélhetőleg hamarosan egy új nagylemezen is szerepelni fognak. Az Eyehategod nem okozott csalódást, egy kiváló klubkoncerttel ajándékozták meg a megjelent rajongókat.
  
  Egy zseniális koncertestnek lehettek részesei hétfőn este a Dürer Kert kistermébe látogató nézők. Az Eyehategod budapesti bemutatkozása parádésan sikerült és a többi zenekar is kiváló fellépésekkel tette felejthetetlenné az estét. Várjuk a további igényes sludge/hardcore bulikat!



Kulcsszavak:
  eyehategod     harm´s way     twitching tongues     i exist     pet the preacher 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Az Eyehategod weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Harm´s Way a KVLTban

Eyehategod, Harms Way, Twitching Tongues, I Exist, Pet The Preacher

Ma este: Harm´s Way (USA), Dead End Path (USA), Brutality Will Prevail (UK), The Last Charge a Dürerben

Megjelent Michael D. Williams (Eyehategod) könyve
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bring me the horizon    prong    unexpect    bouncing souls    yonderboi    stubborn    twenty-eight ways to bleed    past perfect    weöres sándor    no strings    social network    induction    bridge & tunnel    w.a.s.p.    eredet    sounds of a playground fading    a pénz nem alszik    royal republic    tegnapután    the 69 eyes    prince of persia    spirits    nightland    cool head klan    atlasz gábor  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!