hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. július 4. csütörtök   17:03
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Pretty Maids: 20 év után újra Budapesten a dán hard rock csapat
2013. október 6. Barba Negra Music Club - Budapest



  Motherland című új lemezével érkezik október 6-án Budapestre a Pretty Maids. A 30 éve a pályán lévő dán hard rock zenekar két évtized után tér vissza Magyarországra, ahol a Barba Negra Music Clubban szerepelnek majd.
  
  2010-es nagy sikerű Pandemonium albumuk után most itt a dán dallamos hard rock csapat, a Pretty Maids új lemeze. A csapatot Ken Hammer gitáros és Ronnie Atkins alapította 1982-ben, és a Pretty Maids igen gyorsan a korszak egyik megbecsült csapatává vált, mely az 1985-ös Red Hot And Heavy, majd a ´87-es, mára klasszikusként számon tartott Future World című lemezével áttörést ért el.
  
  Az utóbbi lemez híre a Távol-Kelettől egészen Amerikáig eljutott, így a banda hamarosan már a Deep Purple-lel is közös turnéra indulhatott, és a Monsters of Rock fesztiválon is szerepelt. A csapat már ebben a korszakban eljutott Magyarországra is, ami akkortájt még koránt sem volt megszokott dolog, így érthető módon hazánkban is komoly rajongótáborral rendelkeznek.
  
  A Jump The Gun című soron következő album is fenntartotta az érdeklődést, és a csapat a kilencvenes évek alatt sem lankadt, megőrizve rajongótáborát Európában és Japánban. A 2006-os Wake up to the Real World volt az első kiadvány, mely már a jelenlegi kiadónál, a Frontiers Recordsnál jelent meg, a 2010-es Pandemonium pedig ismét korszakos jelentőségű sikernek bizonyult: a dallamos megközelítés visszaidézte az együttes ´80-as évek-beli sikerkorszakát, melyet felfrissített és modern hangzással tettek korszerűvé.
  
  2012-ben kezdtek neki a következő lemez készítésének, mely a Pandemonium sikerének köszönhetően komoly kihívást jelentett. „Tudtuk hogy ez egy kemény dió lesz! Emlékszem azokra az időkre amikor olyan lemezek után kellett valami újjal előhozakodnunk, mint a Future World - mondta el ennek kapcsán az énekes, Ronnie Atkins. - Általában megpróbáltuk többé-kevésbé másolni az előző lemez dalait, hogy megtartsuk az egyensúlyt. Most azonban csak egyszerűen feljátszottuk azt ami magától jött, és az eredmény a Motherland című lemez lett.”
  
  Augusztus közepén indultak a felvételek, méghozzá most is Jacob Hansen produceri közreműködésével. „Egyértelmű választás volt Jacob felkérése, hiszen a Pandemonium készítése során remekül tudtunk együttműködni. A felvételek nagyon jól indultak, de aztán a hétvégéken ismét koncerteznünk kellett, és ez teremtett némi feszülts éget.. de összességében nagyon jó előérzeteim vannak a Motherland kapcsán. Szerintem minden olyan összetevő megvan benne, ami egy Pretty Maids lemezhez kell, és talán még az elődjénél is dallamosabbra sikerült, így biztos vagyok benne, hogy méltó folytatás lesz.”
  
  A márciusban megjelent lemezhez kapcsolódóan egy új maxi és egy videó is készült: a Mother Of All Lies klipjét itt láthatjuk.
  
  Az elmúlt években a Pretty Maids főleg a Dánia közelében lévő országokban játszott, most azonban végre újra bejárják Európát, így október 6-án Budapestre is eljutnak. A Barba Negra Music Clubban tartandó koncert afféle visszatérésként is kezelhető majd, hiszen több mint két évtizede. 1992-ben jártak utoljára nálunk, így bízhatunk benne, hogy az új dalok mellett a régi slágerek is előkerülnek majd.
  
  
  Belépő: 5900 Ft, szeptember 1-től 6500 Ft.
  Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és alivesound.hu weboldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Barba Negra Music

 kapcsolódó szervező: 

LiveSound Productions

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 vojnits    urne    stam1na    star wars    vasárnapi gyerekek    mena suvari    guano apes    metalfest    álomháború    billie joe armstrong    pet needs    meshuggah    kulturális intézmény    steven tyler    ease of disgust    unleashed    hypnos    vulcano    ingmar bergman    keira knightley    the social network    tankard    adimiron    irish    quimby  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!