hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2013. június 27. csütörtök   18:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ingyenes programok Győrben és Budapesten a Nemzetközi Duna Napon
2013. június 28-29.

  A Nemzetközi Duna Nap alkalmából június 28-án Győrben, június 29-én pedig Budapesten várja a családokat ingyenes programokkal a Danube Flow - Hív a Duna! kezdeményezés. A folyót népszerűsítő események között tudományos-ismeretterjesztő feladványok, vizasimogatás, krimijáték, tánc, színház és koncertek is szerepelnek.
  
  Idén két városban, Győrben és Budapesten ünnepli meg a Nemzetközi Duna Napot a tavaly indult Danube Flow – Hív a Duna! vállalati-civil kezdeményezés, amelynek célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. Győrben a város koordinálásával, helyi intézmények együttműködésében évek óta megrendezik a Nemzetközi Duna Napot, amelyhez idén két programmal kapcsolódik a Danube Flow – Hív a Duna! eseményeit szervező civil szervezet, a Mindspace Nonprofit Kft is. A családok június 28-án, pénteken 15 és 18 óra között a győri Baross Gábor úti Csónakos szobornál kipróbálhatják a „Meríts a Dunából! - ha szomjazod a tudást” című, tudományos-ismeretterjesztő játéktár főbb elemeit, valamint megnézhetik Jaskó Bálint színművész interaktív előadását, A vízcsepp életét.
  A Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat szervezői másnap, június 29-én, szombaton 14 és 18 óra között a budapesti Kopaszi gáthoz várják az érdeklődőket. Az öbölben a családok egy három állomásból álló verseny során PET palackból készíthetnek kishajót, sőt akár mini-árvízzel is kísérletezhetnek, valamint totón és krimijátékban is részt vehetnek. A Duna egyik őshonos halát, a vizát nemcsak kirakós játék segítségével ismerhetik meg, hanem egy medencében meg is lehet simogatni néhány élő példányt. A délután folyamán a Sanké Percussion Group, a Mrs. Columbo együttes és Petruska András gitáros-énekes ad koncertet a Kopaszi gáton. A programok Győrben és Budapesten is ingyenesek.
  - A Danube Flow – Hív a Duna! programsorozatot tavaly indítottuk el vállalati-civil együttműködésben a Coca-Cola Magyarország támogatásával. Tavasztól őszig rendszeresen ingyenes eseményeket szervezünk, hogy szórakoztató módon adjunk át ismereteket a folyóról. Hiszünk abban, hogy az élmények hatására a városlakóknak újra élő kapcsolatuk lesz a Dunával – mondta Kobrizsa Ádám, a programokat szervező Mindspace Nonprofit Kft. vezetője, a Danube Flow – Hív a Duna! kezdeményezés szerdai sajtótájékoztatóján.
  
  A projektet támogatásáról biztosította a Vidékfejlesztési Minisztérium is.
  - A Duna vízgyűjtő területe 19 országot érint, és mintegy 80 millió embernek ad otthont Európában. Az 1994. június 29-én aláírt Duna Védelmi Egyezmény tiszteletére idehaza immár tíz éve ünnepeljük ezen a napon a folyót és az érintett országok közötti példamutató környezetvédelmi, gazdasági és kulturális együttműködést. A Nemzetközi Duna Napon minden évben egy-egy adott témára irányítjuk a közvélemény figyelmét, ezért az idei szlogen a „Tegyünk a vizáért!” - mondta Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyért felelős helyettes államtitkára.
  A Coca-Cola cégcsoport 2005 óta támogatja európai szinten a Nemzetközi Dunavédelmi Bizottság (ICPDR) munkáját, kiemelten a június 29-i Duna Nap sikeres megvalósítását, valamint helyi szinten indulása óta a Danube Flow - Hív a Duna! kezdeményezést is.
  - Vállalatunk társadalmi felelősségvállalási tevékenységének egyik kiemelt területe a felelős vízhasználat, vizeink, ezen belül is a Duna védelme és a folyóval kapcsolatos ismeretanyag átadása, mert úgy véljük, hogy csak azt lehet óvni, amit ismerünk. Fontosnak tartjuk, hogy élményeket és tudást adjunk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen amihez kötődünk, azt sokkal jobban megbecsüljük – mondta Jakab Judit, a Coca-Cola Magyarország képviselője.
  A Danube Flow-Hív a Duna! győri és budapesti eseményeinek részleteit a programsorozat honlapján és Facebook-oldalán lehet megtalálni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 halálos iramban: Ötödik sebesség    ite missa est    mercenary    exhumer    guy ritchie    colorstar    comeback kid    vomitous    the chariot    blahalusiana    sentinels     code    agregator    kabinláz    cabaret medrano    blind myself    attila    martin scorsese    the ghost inside    freedom call    gulliver utazásai 3d    dark moor    rango    kobalov    sucker punch  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!