hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2013. május 30. csütörtök   20:00
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Vicious Rumors, Circle II Circle, Nightmare, Eternal Flight, Demonlord
2013. május 20., Budapest, Club 202

  A pünkösdi utazó metalcirkusz némileg pótolta a metal fanatikusokban az évekkel ezelőtti MetalFest sátoros eseményét, de nem tudta teljes egészében pótolni. Ezt támasztja alá az a száraz tény, hogy a látogatottság is alatta volt a tervezettnek. Természetesen ez a megállapítás nem jelenti azt, hogy a dallamközpontú rock/metal halálán van és nincs rá igény, hanem sokkal puritánabb oka lehetett. Maga az idő, ugyanis egész hétvégén verőfényes napsütés volt.
  
  A nemzetközi felhozatalhoz három hazai horda is csatlakozott: a Power, a Thornwill, és a Demonlord. Mellettük még fellépett a 2012-es alapítású londoni Iron Knight és a valamivel jobb hangzású The Order Of Chaos Kanadából. Ők egy kicsit termékenyebbek és régebben alakultak, mint a londoni csapat, de nem nevezném komoly előrelépésnek eddigi teljesítményüket. Ellenben a régi motorosnak számító, 15 éve küzdő, Jurásek Balázs által fémjegyzett Demonlord kicsit nehezebb falat. Ők biztosan hozták a formájukat és dalaik is megállták a helyüket: a The Bastard´s Song, a The Prophet In Me, valamint a műfajban kötelező mértékletes feldolgozás a Manowar-tól a Black Wind képében. Hangsúlyoznom kell, hogy nem volt rossz produkció, csak egy kis színpadi élet (a látvány) hiányzott belőle.
  
  A programot a csigazabáló franciák folytatták. Alapból nem szeretem a franciákat, de ez a két banda valahogy mégis kilógott a nemzetről alkotott képből. Az első az Eternal Flight, a második a Nightmare volt. Csigazabáló létükre remekül sajátították el az általuk képviselt műfajt és még véletlenül sem tévelyedtek el a világzenei irányba. Énekesük, Gérard Fois frontember hangja kissé egy tónusú, pont úgy, mint színpadi mozgása. Kissé zavaró, de hosszútávon megszokható. Az ellensúlyt és precizitást mégis a csapat többi tagja adja - általában ez fordítva szokott lenni. Ki kell emelnem a két gitárosuk, Chris Stollen és Christophe Offredi teljesítményét. Jó témaválasztás jellemző rájuk, bár nem kevés sablonból építkeznek. Ennek ellenére sem voltak unalmasak és emellett közönségbarátnak tekinthető a produkciójuk. És ami a legfontosabb, hogy nem franciául vartyognak! Az est meglepetés zenekara számomra a Nightmare volt. Elég komoly biográfiát tudhatnak maguk mögött és most sem okoztak csalódást. Hozták a tíz pontot. A hervadt létszám ellenére (ami némileg minősíti a hazai metal rajongó tábort) is igen kiváló produkciót mutatottak be, valósággal legyalulták a színpadot. Az előadás sikere nem csak a muzsikus társak hibátlan játékán múlt, hanem Jo Amore énekes igen kiváló színpadi szereplésén. Ő a hangján túl a maximumot is beleadta, hogy emlékezetes legyen a produkció. Igazi közönségbarát előadó!
  
  Sajnos idő szűkében az ember nem tehet mást, mint a hosszúra nyúlt produkció miatt valamit kénytelen kihagyni. Esetemben ez pont a záróaktusként fellépő Vicious Rumorsra lett igaz. Az esemény két fő zenekara (Circle II Circle, Vicious Rumors) teljes idős fellépéssel kápráztatta el a közönségét, aminek egyenes következménye volt a 21:00 órás Circle II Circle és a 23:00 órás Vicious Rumors kezdés. Ez még gombócból is sok és a másnapi hajnali munka ténye is vészjóslóan közeledett. A lényegnél maradva most ki kellett hagynom a Vicious Rumors fellépését. Ennek ellenére a Circle II Circle koncertjének megnézése után is teljes értékű fesztivál élménnyel távozhattam. A Zak Stevens énekes (ex-Trans-Siberian Orchestra, ex-Savatage) nevével fémjelzett banda fellépése most is garancia volt a minőségre. Igaz, eléggé vegyes felállású volt a csapata, melyben csak nyomokban voltak fellelhetőek az eredeti tagok. Bill Hudson gitáros, mint ügyeletes szétvarrt szépfiú; Christian David Wentz, a dzsungelharcos; Paul Michael Stewart, a fonott szakállú; Henning Wanner billentyűs és Adam Sagan, a precíz kezű dobos így, ebben a felállásban sem tudott tévedni. A hallott dalaik még ebben a formában is a helyükön voltak. Ami talán furcsának tűnhetett, hogy a lejátszott műsoruk szinte teljes egésze a Savatage - Edge of Thorns 1993-as albumra épült. Ez némelyeknek zavaró lehetett (többet vártak), de talán a legtöbbünkben mégis örömöt váltott ki. Az este folyamán stílusosan még két Circle II Circle dalt tűztek műsorra, ami talán feloldozást jelentett a zenekar rajongóinak. Zárásként a 2013-as Seasons Will Fall album két dala hangzott el, a Diamond Blade és az Epiphany, majd a legvégén még a The Trooper című Iron Maiden klasszikust is megidézték.
  
  Egy kiváló koncertest élményével gazdagodhattak a résztvevők, a rengeteg fellépő zenekar többsége színvonalas produkciókkal tette emlékezetessé a pünkösdhétfőt.


Kulcsszavak:
  vicious rumors     circle ii circle     nightmare     eternal flight     demonlord 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Hammer Concerts

 kapcsolódó cikkek: 

Itt a Fame On Fire új kislemeze, a Nightmare (The Devil)

A The Chisel-nél a punk és a hardcore kombinációja a What A F*cking Nightmare

A Chisel visszatért és új albumuk, a What A F*cking Nightmare februárban jelenik meg

Az Intöxicated új kislemezzel rukkol elő, a Sex, Violence & Death vezeti fel a Sadistic Nightmares albumot

Megérkezett egy új heavy rock himnusz: Nightmare - From Ashes To New
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kapcsolódó fotók: 

Circle II Circle (USA) - 2013. május 20. Club 202

Nightmare (FRA) - 2013. május 20. Club 202

Eternal Flight (FRA) - 2013. május 20. Club 202

Demonlord - 2013. május 20. Club 202
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 legacy festival    anselmo crew    the hives    refused    nvyllund    antropofagus    norma jean    will ferrell    james lomenzo    van még remény    beri ary    parov stelar    the sisters of mercy    amd    crazy mama    stereotone    pilinszky jános    sziget 2009    the devin townsend project    jinjer    utazó rajziskola    a diktátor    kontroll    vanessa hudgens    newsted  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!