hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [tehetségkutatás]  2013. május 15. szerda   04:56
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Díjazták a legtehetségesebb diákújságírókat


  Hét kategóriában díjazták az ország legtehetségesebb diákújságíróit és diákrádiósait a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. A DUE Médiahálózat – a diákújságíró egyesület jubileumi eseményén játékok, filmek, koncertek és sztárok várták a látogatókat. A programokra kétezernél is több vendég érkezett az ország minden részéből.
  
  Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete, a DUE Médiahálózat idén huszadik alkalommal rendezte meg a diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb találkozóját pénteken Budapesten. Az esemény minden eddiginél nagyobb területre, a Millenáris D csarnokába költözött, ahol több helyszínen egyszerre zajlottak a programok, és nyitástól zárásig hömpölygött a tömeg. A nagyszínpadon félóránként hirdették ki a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának eredményeit. Az általános és középiskolás, valamint felsőoktatásban tanuló tehetséges fiatalok hét kategóriában versenyeztek, és a nyeremények összértéke meghaladta a hárommillió forintot. Az Ifjúsági Sajtódíjat idén Lazáry Fanni, a Corvinus Egyetem hallgatója kapta, míg a DUE és a Telenor által alapított „Tények nyomában” etikus újságírói díjat Varga Judit, Kovács Miklós és Csábi Bálint vihette haza.
  
  A díjátadók közben egész nap tánc- és zenei produkciók váltották egymást a nagyszínpadon. Fantasztikus hangulatban telt Radics Gigi, Pál Dénes és Agárdi Szilvia fellépése, valamint a Goldance táncosainak, a Gördülő Tánccsoport kerekesszékes zumbásainak és a Taiko Hungary dobosainak bemutatói is. Nagy sikert arattak az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál közönségtalálkozói is, ahol a fiatalok napközben négy helyszínen ötven médiaszemélyiséggel beszélgethettek, köztük Azurák Csaba, Vujity Tvrtko, D. Tóth Kriszta, Till Attila, D. Tóth András televíziós és Buda Márton rádiós műsorvezetővel, Weisz Fanni modellel, Rácz Zsuzsa írónővel, Nagy Anna, Győrfi Pál és Hanga Zoltán szóvivőkkel, illetve Felméri Péter humoristával. A rendezvény egyik legnépszerűbb helyszínének a főtámogató Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) interaktív standja bizonyult. A látogatók sorban álltak, hogy a Millenárison felépített greenbox-stúdió zöld háttere előtt kipróbálhassák, hogyan dolgoznak a profi híradósok, tévés meteorológusok és sportkommentátorok. Az elkészült videófelvételeket a látogatók megkapták, így akár családjuknak, barátaiknak is megmutathatják a teljesítményüket. A Sajtófesztivál támogatói, az OTP Bank, a Huawei, a Richter, a Telenor, a Sicontact és a Ringier ugyancsak szórakoztató játékokkal és értékes nyereményekkel készültek.
  
  Szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni, amikor a Berosált a rezesbanda című új ifjúsági film alkotói, köztük Csukás István író vendégeskedtek a moziteremben. A beszélgetés után Süsü, Pom-Pom és Gombóc Artúr alkotóját körbevették a gyerekek, akik dedikáltatták a könyveiket. Hasonló érdeklődés kísérte Rofusz Ferenc új animációs sorozata, A toppik első epizódjának tesztvetítését, amelyet szintén a Magyar Média Mecenatúra program támogat. A nézők véleményezhették a gyerekeknek szóló filmet, a közönségtalálkozó után pedig kézbe vehették a filmrendező Oscar-díját is, amelyet 1981-ben kapott A légy című munkájáért.
  
  A Sajtófesztivál adott otthont a Visegrádi workshopnak is, amelynek keretében köszöntőt mondott Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, és előadást tartott Szilágyiné Bátorfy Edit, Magyarország V4 nemzeti koordinátora is. A másik kiemelt szakmai program, a HelyiTipp a vidéki élet hagyományait elevenítette fel. Előadást tartott dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatója, és főigazgató helyettese, dr. Eperjesi Tamás, valamint dr. Balázs Géza néprajzkutató, a DUE egyik alelnöke is.
  
  A DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat eredményei



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Különleges játékélményt nyújt az autista gyerekeknek a Hot Wheels® új kisautója
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 imperfect harmonies    sebastian bach    hammerfall    worning    indian    nitzer ebb    jan rechberger    amber schmidt    nonverse    ensign    josh brolin    tükrös     ripoff raskolnikov    sunset    steel panther    kyuss    voltfolió    bandanas    vektor    james hetfield    waszlavik    gackt    stiff bastard    morningdeer    guns n´ roses  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!