hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2013. április 29. hétfő   04:53
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ettől lesz új a 2013-as EFOTT
2013. június 25-30., Zánka

  Balaton, fesztiválcsárda, hangos és akusztikus duplakoncertek, világsztár fellépők, még több sportprogram – néhány kulcsszó az idei EFOTT-hoz. Sajtótájékoztatót tartottak a szervezők, ahol újabb részleteket árultak el a legnagyobb múltú magyar fesztivál idei programkínálatából. Alig két hónap múlva, június 25-én Zánkára költözik a hazai zenészvilág legjava.
  
  Idén a Budapesti Corvinus Egyetem az EFOTT házigazdája, ennek köszönhetően egy gyönyörű helyszínen, az egyetemhez tartozó borászati tangazdaságban tartották a fesztivál sajtótájékoztatóját. A díszlet már a Balatont idézte, az érdeklődők napozóágyakból és felfújt strandfotelekből hallgathatták a Magyar Vista Social Club muzsikáját. Egy játék keretében repültek Dévényi Tibi bácsi pontos labdái, a tűzön pedig bogrács pörkölt rotyogott.
  
  ”2013-ban egy csárdát is nyitunk az EFOTT-on, ahol kiváló népi muzsikát hallgathatunk, népdalokat és -táncokat tanulhatunk, no és persze hazai ételeket és jobbnál jobb borokat kóstolhatunk. A programokat a Csík Zenekar Kossuth-díjas brácsása, Kunos Tamás állította össze„ – árulta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.
  
  A sajtótájékoztató moderátora, D. Tóth András a téma apropóján a programfelelős mellett Csík Gabriellát, a Magyar Rádió szerkesztőjét faggatta a népzene térhódításáról:
  ”Az utóbbi években, köszönhetően kiváló zenészeinknek, hatalmas fordulatot vett ennek a fajta muzsikának a népszerűsége. A rádióban is azt tapasztaljuk, hogy a népzene fúziója a rock, a pop és az elektronikus zenével egy olyan utat nyitott, amely által szélesebb közönséghez eljut ebben a formában. Az akusztikus koncertek pedig az indulás óta nagy népszerűségnek örvendenek„ – vezette fel Gabriella az EFOTT másik újdonságát.
  
  A fesztiválon ugyanis idén a Punnany Massif és az Anna and the Barbies ad majd dupla koncertet, ami azt jelenti, hogy a színpados mellett egy csendesebb, intimebb akusztikus verzióban is meghallgathatják őket a fesztiválozók. Kardos-Horváth Janó például három év szünet után itt tér majd vissza a Kaukázussal a nagyközönség elé, Kafkaz nevű formációjával pedig szintén egy csendes-ülős koncertet is ad:
  ”Én nagyon szeretem ezeket az akusztikus koncerteket, teljesen más a hangulata, mint amikor nagyszínpadon játszunk. Sokkal közelibb a közönség, meghittebb az egész, és csókolózó párokat is gyakrabban látni„ – avatott be a részletekbe Janó.
  
  A sajtótájékoztatón kiderült továbbá, hogy a fesztivál fő pénzügyi partnere, a Budapest Bank egyedülálló tehetségkutató versenyt indít főiskolai és egyetemi zenekarok számára. A május 6-án induló Play Stage nevet viselő pályázat keretében a tíz legtöbb szavazatot begyűjtő együttes fellépési lehetőséget kap a fesztiválon, a győztes csapat pedig egyenesen a nagyszínpadról mutatkozhat be a közönségnek.
  
  A hazai együttesek legjava mellett természetesen idén is lesznek világsztárok, a nagy durranás ezúttal a Faithless Live PA & DJ set, de Zánkára jön a N.O.H.A, Deniz Koyu és a Kosheen DJs is.
  
  EFOTT – Csak szabadon…



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rock of ages    heisler zsófia    csiribiri    ad astra    sn1987a    zslenszky    the karate kid    poison of marvel    weöres sándor    gyémánt bálint    rhapsody    misery index    kowalsky meg a vega    máté bence    chelsea grin    jeff briges    wall of sleep    ereb altor    felemelkedés    hurts    tony blair    cold snap    halestorm    ihsahn    tony allen  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!