hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2013. április 15. hétfő   10:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A négyéves Random Trip a tízéves A38 Hajón
2013. április 16., kedd 20h, A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  Négy év! Szinte napra pontosan ennyi idő telt el azóta, hogy Delov Jávor, a Turbo dobosa és DJ Q-Cee megalapította az egykori Random Szerdából és a Gimmeshot estekből kinőtt élőzenés klubestet, a Random Tripet. Hosszú ideig az Instantban, illetve nyaranta az A38 Hajón zajlott a sorozat, egyedülálló sikerrel: nincs a városnak még egy élőzenés, improvizatív, táncos klubestje, ami hétről hétre százakat mozgat meg. Idén minden kedden 20 órától az A38 Hajón Koncerttermében gyűlik össze a fiatal magyar under- és overground legjava, hogy a legkülönbözőbb stílusok és műfajok képviselői azt csinálhassák, amit a legjobban szeretnek - kötöttségek nélkül, egymásra nyitottan, szabadon zenélni, ha úgy tetszik: improvizálni. Ezúttal minden eddiginél nagyobb szabású produkcióra kerül sor, hiszen a Random Trip negyedik születésnapját ünnepli, nagyszerű vendégművész-gárdával: fellép a friss lemezét nemrég megjelentető énekesnő-rapper, Sena, hosszú idő után ismét közreműködik Barabás Lőrinc, a márciusi slam-est után visszatér Saiid, énekel Andy Hefler, gitározik Gyémánt Bálint, és mindennek tetejébe még egy különleges meglepetésvendég is fellép, akinek a nevét április 15-én áruljuk el. A születésnap fényét ezúttal (szó szerint) emeli a Kiégő Izzók vizuálbrigádja, amelynek tagjai nagyszabású látványvilágot varázsolnak a színpadra és az A38 Koncerttermébe. A város legjobb élőzenés klubestje immár négy éves, ünnepeljük együtt a szabadságot, a nyitottságot, a zenét: a Random Tripet!
  
  A Random Trip 2008-2009 fordulóján született a Turbo-dobos Delov Jávor és DJ Q-Cee vezetésével. Freestyle hiphop, klasszikus funk és soul, jazzes rögtönzések keverednek elegánsan és táncra perdítően,az előadók pedig Budapest éjszakai zenei életének ismert zenészei, énekesei, MC-i és DJ-i. A Random Trip heti klubestjein jóformán mindenki fellépett, aki csak számít ebben az izgalmas és változatos világban:Kiss Tibortól a Carbonfoolsig, a Brainstől az Irie Maffia tagjaiig, Pély Barnától (United) Papp Szabolcsig(Supernem), Harcsa Veronikától a Neóig, valamint a hazai slam poetry nagyjaival és feltörekvő tehetségeivel. A Random Trip nyitottsága semmi máshoz nem fogható: meglepő és váratlan vendégszereplések, teljes felszabadultság, életöröm és spontaneitás uralja az esteket, és a közönség számára is magával ragadó, ahogy a látszólag össze nem illő muzsikus-egyéniségek egymásra találnak a zenében, az improvizációban. Itt tényleg a színpadon születnek a számok. Minden egyes klubest egyszeri és megismételhetetlen élmény zenésznek, közönségnek egyaránt. Mindezt csak tetézi, hogy rengetegszer külföldi fellépők, nem ritkán igazi sztárok csatlakoznak az örömzenéhez. A Random Tripeken fellépett már a Count Basic agytrösztje, Peter Legat, Brandon Fields (George Benson és Dave Weckl Band, Tower of Power), a finn nujazz szupergrupp, a Four Corners Quintet vezetője, Timo Lassy, a New York-i rapper, iLLspokinn, a holland Jeanne Schra és sokan mások. Az estek külön érdekességei még a koncertek előtt és után hallható, Magyarországon egyedülálló, eredeti amerikai old-school disco-funk, soul szettek, DJ Q-Cee értő kezei közül. Mindezek fényében nem véletlen, hogy a Random Trip fennállásának négy éve alatt a magyar zenei élet valóságos intézménye lett. Egy találkahely, ahol heti rendszerességgel, megkötések, allűrök és kényszerek nélkül találkozhat egymással – és persze a közönséggel! - popzenész és metálos, jazzdíva és hiphop-DJ, alterdalnok és gitárhős. Különlegesség még, hogy a 2013-ban az A38 Hajón tartott heti klubestek zöméről hangfelvétel készül, és a „háttérben” folyamatos stúdiómunka folyik, azzal a nem titkolt céllal, hogy a színpadon születő dalötletlekből, -kezdeményekből megjelentethető felvételek készüljenek. Ezek közül elsőként a Digital World című sláger jelent meg, a Supernemes Papp Szabi, és a dominikai énekes, Kasai közreműködésével.
  
  Az est fellépői:
  Sena (Irie Maffia): ének, rap
  Saiid (Akkezdeth Phiai): rap, slam
  Andy Hefler (Kéknyúl): ének
  Barabás Lőrinc: trombita
  Gyémánt Bálint (Bin-Jip): gitár
  és meglepetésvendég (bejelentés: április 15-én!)
  
  + a zenekar
  Premecz Mátyás (Kéknyúl, Sena Band): Hammond
  Drapos Gergő (Péterfy Bori & Love Band): basszusgitár
  DJ Q-Cee (Vinyl Warriors): lemezjátszó, beatbox
  DJ Dugó (Vinyl Warriors, Kartel): lemezjátszó
  Dési Tamás ´Guba´ (Irie Maffia): dob
  Delov Jávor (Turbo): dob
  
  Vendég: Sena, Saiid, Andy Hefler, Barabás Lőrinc, Gyémánt Bálint és meglepetésvendég!
  Látvány: Kiégő Izzók.
  
  Belépő: 500 Ft. Jegyek elővételben is vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert az A38-MVM Fényműhely sorozat része, aminek támogatója a Magyar Villamos Művek.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 neckbreaker’s ball    die toten hosen    varg vikernes    calista flockhart    madrass    octahed    dance or die    tristania    rage    emily browning    truth and its burden    bleubird    könyvtár    hobo És bill    nervosa    astronautalis    the moog    underworld    i killed the prom queen    stonelight    építészet    sterbhaus    stubborn    parway drive (aus)    apey&the pea  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!