hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. március 25. hétfő   19:35
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Jeff Scott Soto - Damage Control Tour - a Barba Negrában
2013. április 20., szombat 18h, Barba Negra Music Club - Budapest



  Jeff Scott Soto személyében a dallamos heavy metal, hard rock és AOR zene egyik legkeresettebb énekese érkezik Budapestre. Évtizedes karrierje alatt a Talisman frontembereként ismertté vált Jeff dolgozott Yngwie Malmsteen és Axel Rudi Pell oldalán, énekelt az Egyesült Államok legsikeresebb szimfonikus metal produkciójában és Queen-tribute show-jában, de ismerhetjük a hangját rocksztárokról készített mozifilmekből is. Április 20-án saját zenekarával érkezik a Barba Negra Music Clubba, ahol Jorge Salan és a Danger Angel, valamint hazai színekben az Avatar és az Ozirisz is szerepel.
  
  A 46 éves, Puerto Rico-i származású, de az Egyesült Államokban született Jeff Scott Soto káprázatos karriert tudhat maga mögött. Intelligensen dallamos, erős hangja olyan keresett védjeggyé vált az elmúlt évtizedben, mely évről évre több zenekar és más különleges produkció dalaiban köszön vissza. Jeff alig 18 évesen csöppent bele a zene világába, és rögtön a svéd gitáros fenomén, Yngwie Malmsteen Rising Force nevű együttesében kezdte az ipart. Később a szintén Malmsteen tanítvány Marcel Jacobbal összeállva alapított zenekart, és az így létrejött Talisman 19 éven át működött, egyszer és mindenkorra híressé téve tagjait, megalapozva későbbi karrierjüket is.
  
  A 2000-es években Jeffre már igazi rocksztárként tekinthetünk, aminek szemléltető példája az is, hogy ő az egyik olyan énekes, akinek a hangja ténylegesen hallható Mark Wahlberg és Jennifer Aniston 2001-es mozifilmjében, a Rocksztárban –a film és a hozzá kapcsolódó filmzenei album világszerte komoly slágerré vált a hard rock rajongók körében.
  
  2004-ben Jeff egy új supergroupot alapított: a SoulSirkUS-nak Virgil Donati, Marco Mendoza és a Journey-ből ismert Neal Schon volt a tagja. A közös zenekarnak köszönhetően pár év erejéig Jeff lett az 1973-ban alapított, több mint 80 millió lemezt eladott legendás csapat, a Journey énekese is.
  
  2007 után az Amerikában rendkívül népszerű progresszív rockzenekar, a Trans-Siberian Orchestra énekese lett, és szerepelt a 2009-ben megjelent Night Castle című albumon, aminek köszönhetően nélkülözhetetlen szereplővé vált a szimfonikus és progresszív elemeket ötvöző neo-klasszikus metal zenekar évről évre megtartott turnéin. Eközben 2008-ban kiadta negyedik, Beautiful Mess című szólólemezét, majd egy koncert DVD-t szóló fellépéseiről, illetve W.E.T. néven közös projektet indított két svéd zenésszel is, és ezen a néven adtak ki egy rendkívül sikeres albumot.
  
  2011-ben Jeff a Treans-Siberian Orchestra újabb turnéja mellett volt képes időt szakítani egy ötödik önálló lemez kiadására is, mely Damage Control néven 2012 márciusában jelent meg. 2012-ben újabb megtiszteltetés érte Jeffet: csatlakozhatott a tengeren túl hatalmas sikereket arató, látványos Queen feldolgozás turné, a Queen Extravaganza csapatához, majd az év végén ismét a Trans-Siberian Orchestrával indult koncertezni.
  
  A mozgalmas közelmúltat látva biztosak lehetünk benne, hogy korunk egyik legtehetségesebb és legfoglalkoztatottabb énekese számára a 2013-as év sem lesz unalmas. Már csak ezért is jó hír, hogy most tavasszal Jeffnek módja lesz rá, hogy élőben is bemutassa a Damage Control című legutóbbi saját albumát, melyből ízelítőt kaphatunk a Look Inside Your Heart című dal klipjének megtekintésével.
  
  A Budapestre április 20-án érkező turnén Jeff saját zenekara mellett szerepel a Jorge Salán gitáros saját produkciója, valamint egy görög dallamos rockbanda, a Danger Angel is, akikkel Jeff többször dolgozott már együtt korábbi lemezfelvételek és élő fellépések során. A Barba Negra Music Club színpadán ezen az estén mutatja be új énekesét a hazai Avatar zenekar, és szerepel a kiskunhalasi Ozirisz is, akiknek kiváló dallamos rockzenét rejtő visszatérő lemeze az áprilisi Hammerworld Magazin extra-CD mellékleteként jelenik meg.
  
  Belépő: 4999 Ft.
  Jegyek kaphatók az ismert rockboltokban, a Ticketportal hálózatában és a metalshop.hu-n.




Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Barba Negra Music

 kapcsolódó szervező: 

Hammer Concerts

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gillian anderson    communic    city of echoes    nemes márton    rém hangosan és irtó közel    háború a vámpírok ellen    Ø    suhancos    müller péter sziámi    watain    fates warning    emma thompson    scott weiland    zoolander    animations    halott pénz    the dethroners    szakonyi balázs    project x    the burning aces    audioplanet    bookmarks    avenged sevenfold    fishing on orfű    ihm  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!