hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [skandalum]  2013. március 20. szerda   06:06
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Telt házzal és parázs vitákkal zárult a Party/Trend/Kultúra 2013 konferencia


  Bő egy hete ért véget hazánk első szakmai konferenciája a magyar partykultúráról. A rendezvény egész napos nyitott érdeklődés mellett valósult meg a Cinema Hall falain belül.
  
  Március 8-án került megrendezésre a Party / Trend / Kultúra 2013 konferencia, ahol elismert iparági személyiségek vizsgálták meg a partykultúra legfontosabb területeit – legyen szó szervezésről, médiáról, marketingről, vagy éppen a kultúrán belüli releváns üzleti modellekről. Külföldi berkekben évről-évre több hasonló témájú konferencia is megrendezésre kerül, mint pl. az Amsterdam Dance Event, vagy a Berlin Music Days, Magyarországon pedig ez volt az első hasonló tematikájú szervezés. Az eseménynek a Cinema Hall adott otthont, a résztvevők a szórakozóhely „Green Room” nevű termében élvezhették az egész napos fejtágítást.
  
  A konferenciát Czimmer Tamás a Soudhead főszerkesztője nyitotta meg és a hazai partykultúra rövid történetét vette górcső alá a szervezések színvonala és az azokhoz kapcsolódó kommunikációs- és marketing aktivitás alapján. Az előadás nem pusztán a múlt- és a jelen felülvizsgálata volt, hanem egy recept is a kortárs partyszervező szakmának. Utána Lolátka Olga a Rise FM volt programigazgatója beszélt a magyar partizók zenehallgatási szokásairól. A 90-es években született nemzedék fiataljai már kevés időt töltenek zenei portálokon, tudásuk felszínes; a tartalmi megítélés helyett pedig sokkal inkább a trendkövető magatartás érvényesül náluk - derült ki az előadásból. A hosszabb prezentáció vége egy összefogásra felszólító kérés volt a szervezők, művészek, szponzorok és összességében a szakmai szereplők felé.
  
  Az underground partykultúrára épülő üzleti modellt Kántor István, a Technokunst rezidense és az Aktrecords lemezbolt vezetője vette górcső alá. A prezentáció során megtudhattuk, hogy milyen gyökeres változásokat hozott a dot-com robbanás a lemezkiadók és a zenei szakma számára. A lemezkiadóknál történő kommunikáció az online színterekre tolódott át, ezzel megváltoztatva egy egész iparágat.
  
  Kelemen László a Mito kommunikációs ügynökség munkatársa az online kommunikáció és a zenei kampányok témakörben tartott prezentációt, amely a Vodafone által létrehozott hangtérkép projekten keresztül világított rá a hasonló kezdeményezésekben rejlő lehetőségekre. Az előadás nem pusztán izgalmas, számszerű alátámasztása volt Magyarország legnagyobb zenei kampányának, hanem azt is megmutatta, hogy van értelme és létjogosultsága a zenei kommunikációs aktivitásnak.
  Lobenwein Norbert a Volt Fesztivál és a Balaton Sound főszervezője az elektronikus zene és a fesztiválok kapcsolatának több aspektusára mutatott rá. Feltárta a hazai fesztiválokon megfigyelhető irányzatokat és tapasztalatokat, ahol többek között arról is szó esett, hogy a kortárs trendek szerint a nagyszínpadon már nem csak együttesek, hanem DJ-k is sikerrel szórakoztatják a bulizni vágyókat.
  Salamon Gergő prezentációjában a 2010-ben megalakult Burn Studio platformmal kapcsolatos tapasztalatokról és a márka Kelet-Európai tevékenységéről beszélt. Az előadásban választ kaptunk olyan kérdésekre, hogy miképpen kapcsolható össze egy brand és egy szórakoztató iparág, illetve hogyan működhet együtt egy multi az elektronikus zene képviselőivel.
  
  A délutáni előadássorozatot Laki László indította, aki a party-és fesztiválszervezés politikai vonatkozásait és aktuális elvárásait vizsgálta prezentációjában – meglehetősen szarkasztikus stílusban.
  A nap utolsó előadását Huszár Gerzson tartotta, aki a mobil applikációk partykultúrában betöltött szerepéről beszélt. Saját tapasztalataira alapozva fölvázolta a jövőbeni lehetőségeket és betekintést nyújtott a technikai részletekbe is.
  
  Az előadásokat követő kerekasztal beszélgetések három fő szálon futottak. Megvitatásra került a partykultúra és média kapcsolata, amelyben a szereplők megvizsgálták a zenei újságírás kulturális- és történeti gyökereit és arra a kérdésre is választ kerestek, hogy vajon mi lehet a jövője- és szerepe 2013-ban a zenei médiumoknak. A legforróbb hangulatú beszélgetés a partykultúra és szponzoráció kapcsolatáról szólt, amelyben a Hyperspace- és Bónusz fesztivál vezér Hot X és Lobenwein Norbert, a Balaton Sound- és Volt fesztivál főszervező is az iparág jelentős átalakulásáról és sürgős változások bevezetésének szükségességéről beszélt. A záró kerekasztal beszélgetésen a hazai klubélet- és klubüzemeltetés és annak jelenlegi helyzete került terítékre.
  
  A Party / Trend / Kultúra 2013 címen lezajlott konferencia élő példája az itthoni elektronikus zenei szakma aktivitásának és összetartásának. A teltházas szakmai rendezvény nemcsak a terület legfontosabb személyeit mozgatta meg, hanem szélesebb szakmai szereplőket is a fórumra terelt. A szervezők bíznak benne, hogy az idén először megrendezésre került rendezvény hosszútávon kiemelt platformja lehet a hazai elektronikus tánczenei kultúrának.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 josh brolin    brooklyn decker    gorillaz sound system    hinayana    david ellefson    bruce dickinson    fuwdo    over my dawn    saturnus    civil war    zsákbamacska    kaltenecker zsolt    lamm dávid    stiff bastard    devildriver    drech mihály    király!    world invasion    the konincks    kritikát    szilvási gipsy folk band    skindred    isis    paul gray    world war z  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!