hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2013. január 31. csütörtök   04:59
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Stradivari és Skrillex botlott egymásba a Zenekadémián


  A Zeneakadémián jártak a Class DJ-k! Karmatronic, Shane54 és Whiteboy mixei ugyan nem igazán tartalmaznak komolyzenei elemeket, a Class FM népszerű lemezlovasai úgy döntöttek, belépnek a Liszt Ferencről elnevezett szentélybe, hogy klasszikus hangszerekkel ismerkedjenek.
  
  Stradivari és Skrillex botlott egymásba a Zeneakadémián. Nem mindennapi esemény ez, hogy két ennyire eltérő stílus találkozzon, a több milliós hegedű kezet fogjon a keverőpulttal és együtt ünnepeljék a zene diadalát és halhatatlanságát. Hazánk leghallgatottabb rádiójának péntek esti házigazdái, a Class DJ-k úgy döntöttek, kicsit közelebbről is megismerkednek azokkal a hangszerekkel, amelyeket kiskorukban félve forgattak csupán. Karmatronic már fiatalon, Milánóban is foglalkozott a zenei hagyományokkal, legnagyobb inspirálója pedig nem más, mint a zene mindenkori géniusza, Mozart. A Zeneakadémián hárfán is kipróbálhatta magát, amelynek hangját lenyűgözőnek találta.
  
  ”Különösen fontos szerepet játszik az életemben a klasszikus zene, hiszen Milánóban születtem, és ott nagyon nagy hagyománya van a klasszikus zenének. Kórustag is voltam, de mivel hamar mutáltam, így átkerültem a zongora és az orgona mellé. A legnagyobb példaképem pedig egyértelműen Mozart.” – „A zongora és az akusztikus gitár áll legközelebb a szívemhez, de régi álmom volt, hogy egyszer hárfán is játszhassak, hiszen szerintem az egyik leggyönyörűbb hangszer a világon. A legnagyobb vágyam pedig hogy egyszer egy operát írhassak és évtizedekkel később elfogadjanak, és elismerjenek operaszerzőként is.” – mesélte Karmatronic, aki nem csupán Beyoncénak készített már remixet, de komolyzenei szettel lépett fel a 2012-es UEFA EB megnyitóján is.
  
  A komolyzene kevésbé tölt be központi szerepet Shane54 és Whiteboy mindennapjaiban, mégis a zenei világ alappillérének tartják. Shane54-nek régi vágya teljesült azzal, hogy a tubával kerülhetett közelebbi barátságba.
  
  ”Nem vagyok nagy komolyzene rajongó, persze megvannak a magam kedvencei. Vicces dolog, hogy van néhány komolyzenei lemez a gyűjteményemben, amiket olyannyira kívülről fújok, mint mondjuk Jean Michel Jarre Equinoxe című lemezét. Ezek pedig John Williams Star Wars filmzenéi. Egészen elképedtem, amikor a tubát bemutató hallgató tőle is idézett.”– árulta el Myon&Shane54 formációjával a magyarok közül egyedül a világ 100 legjobb Dj-je közé került Shane54.
  
  Whiteboy, a funky és a modern tánczene egyik legkiemelkedőbb hazai képviselőjeként leginkább a fúvós és a billentyűs hangszerekért rajong, most azonban egy ütős hangszerrel, a cimbalommal ismerkedett. Végül szerencsére mindketten ép bőrrel megúszták a találkozást.
  
  ”Bevallom, nekem kimaradt az életemből a klasszikus zene, de a szakmai háttértudásomat mindenképpen szeretném fejleszteni. Tanulni billentyűs hangszeren, jobban beleásni magam a zeneszerkesztő programokba, és minél több energiát fektetni a pénteki Class DJ műsoraiba.” - mondta Whiteboy, aki társaival együtt azt is nagyszerű dolognak tartja, hogy Zeneakadémia nemrég elektronikus zenei médiaasszisztens szakirányt is létrehozott, olyan klasszikus zenei műveltséggel rendelkező zenészek számára, akik tehetségüket a hagyományostól eltérő utakon kívánják kibontakoztatni. A diákok ezen a szakon többek között hangdizájnt, akusztikát vagy interaktív zenét tanulhatnak.
  
  A Class DJ-k a természetesen hangfelvételeket is készítettek a látogatás során, és megígérték, hogy az így létrehozott dallamokat hamarosan viszonthallhatjuk hétvégi mixeikben a Class FM-en.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 weöres sándor    the hives    jack és jill    hail    blood for blood    christina applegate    tintás barnes    black tusk    arbat    skyforger    dope stars inc.    rise and fall    jack of heart    ska-pécs    mortillery    hanggai    revocation    gregorian    dave groh    ashes of ares    anthrax    számos pasas    evergrey    mark jansen    watch my dying  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!