hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [háttér]  2012. augusztus 17. péntek   05:02
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kerestetik Budapest legbarátságosabb pincére!


  Már hivatalosan is elkezdődött Budapest felszolgálóinak megmérettetése, szeptemberig bárki szavazhat kedvenceire. A „Legbarátságosabb pincér” versenyre bármilyen magyar felszolgálót nevezhetnek az étteremvezetők egy egyszerű adatlap kitöltésével a világhálón, a legjobbak pedig kollégáikkal és munkáltatóikkal együtt értékes nyereményekhez juthatnak. Az akció célja, hogy a vendégek barátságos és szakmailag felkészült pincérekkel találkozzanak az éttermekben.
  
  Már mindannyian találkoztunk mosolygós, precíz, udvarias felszolgálókkal, de biztosan Ön is érezte már magát kellemetlenül egy-egy étteremben. A magyar vendéglátásnak régre visszanyúló hagyományai vannak, de mára sajnos egy kissé megkopott a fénye. „Annak idején óriási presztízst jelentett pincérnek lenni, de sajnos sok mai felszolgálóban már nincs meg a szakmai alázat és a vendégekkel szembeni tisztelet. Vannak, akik komolyan veszik a munkájukat és mindent beleadnak, de van, aki nemtörődömségből nem foglalkozik megfelelően a vendégekkel. A Legbarátságosabb pincér versennyel szeretnénk most felkavarni egy kicsit az állóvizet, hogy a vendéglátásban dolgozók újra ráébredjenek a barátságosság és a szakmai felkészültség fontosságára„ - meséli az akció egyik megálmodója, Horváth Tibor.
  
  Tibor szerint első pillantásra kiderül, hogy valaki tanulta és szereti csinálni a vendéglátást, vagy csak megélhetési pincér. „A felszolgálók az üzletek tükrei, ezért arra szeretnénk ösztönözni őket, hogy annyit mosolyogjanak munka közben amennyit csak tudnak. A barátságosság mellett természetesen a szakmaiság is fontos szempont, ezért a verseny ideje alatt előadásokkal és workshopokkal is készültünk az érdeklődőknek„ - mondja. Az ingyenes és díjköteles képzéseken a Pincér Akadémia épületében bárki részt vehet, ezek időpontjairól és témáiról itt.
  
  A „Legbarátságosabb pincér” versenyre augusztus végéig bármely budapesti étterem nevezheti felszolgálóját az akció weboldalán kitöltött egyszerű adatlap segítségével. A felszolgálók ugyanitt augusztus végéig várják a vendégek értékeléseit, mindenki egy gombnyomással szavazhat favoritjára. A legbarátságosabb pincérek, kollégái és munkáltatóik végül értékes nyereményekhez jutnak majd a szervezők és támogatók jóvoltából.
  
  ”Azt remélem, hogy ez valaminek a kezdete, és az elkövetkezendő években a felszolgálók és az éttermek is presztízs kérdést csinálnak majd a versenyre való nevezésből, na meg persze a kimagasló szereplésből„ - meséli Horváth Tibor, a Pincér Akadémia ügyvezető igazgatója, aki szerint a megfelelő vendéglátói képességek elsajátításának egyik legegyszerűbb módja egy intenzív tanfolyam elvégzése, amely szakavatott tanárok segítségével rávilágít a felszolgálók mai feladataira, megismerteti őket a gasztronómia világával és felkészíti őket váratlan szituációkra is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Turnézáró Budapesten: Új lemezével érkezik Dan Patlansky
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar: Maiden feldolgozással és lendületes vendégzenekarral térnek vissza a paródia metal olasz mesterei
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Nanowar: Maiden feldolgozással és lendületes vendégzenekarral térnek vissza a paródia metal olasz mesterei
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Turnézáró Budapesten: Új lemezével érkezik Dan Patlansky
40 éves születésnapi turnén érkezik a Portnoy-jal kiegészült Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Sting újra Budapesten
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 johnny depp    dave groh    kerecsen    babits mihály    b2b3 trió    william hurt    helmet    no strings    prong    szerelem    placebo    fall out boy    anna & the barbies    seventh void    danny devito    stuck mojo    puszi    robert downey jr.    futurspektiv2    sounds of a playground fading    devil sold his soul    tobias sammet    genus ordinis dei    the unknown    monstrosity  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!