hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2012. július 25. szerda   14:53
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Metalcamp 2012
2012. augusztus 5-11, Tolmin, Szlovénia



  Európa egyik leggyönyörűbb környezetben lévő, és nem mellesleg általában bivalyerős felhozatallal bíró metalfesztiválja, a szlovéniai Metalcamp idén is a szokott helyen várja a metalarcokat. Azonban nem a szokott időben, hiszen az általában júliusi időpont helyett idén augusztus 5-11 közé tolódott a rendezvény. Az évenkénti beszámolókban hangoztatott fantasztikus Metalcamp érzés viszont idén sem változik, az alpesi Tolmin kisváros tőszomszédságában honos rendezvény kielégíti a fürdőzni, pancsolni akarók, a túrázást kedvelők, a mindenféle őrültségre nyitottak, és persze az ordas tombolást kedvelők minden igényét.
  Természetesen idén is a világ legütősebb, legismertebb metal zenekarai közül sikerült összeválogatni egy kellemes csokrot. Az alábbi bandákat tekinthetik meg idén a Tolminba látogatók: a székesfehérvári Fezen fesztivál után néhány nappal itt is megtekinthető a magát a világ metalzenei élbolyának legerősebb trónkövetelőjévé kinövő Machine Head, akiknek utóbbi albumai előtt leborult az egész színtér. Ugyancsak thrash metalban utazik a várva várt új albummal jelentkező, szintén legendának számító Testament. A grindcore és a death metal úttörőinek számító Napalm Death ugyancsak megkerülhetetlen a színtéren. Jelen lesz az underground legendának számító, újra aktiválódott Sanctuary, ahol a Nevermore-ból jól ismert Warrel Dane hangját hallhatjuk. Otthon is láthattuk néhányszor az utóbbi években, de Tolminban is jelen lesz az amerikai power metal egyik hősének számító Vicious Rumors.
  
  Mindenképpen húzónév a svéd At The Gates, ama bizonyos göteborgi death metal úttörője, akik csak alkalmanként álltak össze az utóbbi időkben néhány koncertre. A gothic/doom és még ki tudja mibe skatulyázott Paradise Lost-ot többször láthattuk már az utóbbi időkben a Camp-en, és mivel mindig kiváló bulik fűződtek a nevükhöz, idén is érdemes lesz megnézni őket. A kanadai death metalos Kataklysm brutális koncerttel kedveskedik a nyaktörésre vágyóknak. A folk metalos Finntroll a zúzni és bulizni kedvelőknek egyaránt jó szórakozást nyújt. A hardcore/metal nagyágyúnak számító Madball viszont új hús itt a Camp-en, Budapesten tavaly megmutatták, milyen bivalyerős koncertbandáról van szó. Fellép még hazánk új feltörekvő reménysége, akiket már nemzetközi mércével is elkezdtek vizsgálni, a heavy/power metalos Wisdom.
  Jelen lesz a nu metal keresztapjának számító, kissé megosztó új albumot leszállító Korn, akik most Szlovéniában is megmutathatják, mennyire erősek élőben. A folk/death metal meghatározó bandájává vált svájci Eluveitie-t már jól ismeri a magyar és a Camp közönsége is, remek buli várható tőlük. A holland Epica a maga gótikus, szimfonikus power metaljával ugyancsak kiváló hangulatú koncertjeiről ismert. A brutalitást a Nile hozza el, a maga egyiptomi témájú fajsúlyos death metal-jával. A modern metalcore/deathcore stílust képviselő The Black Dahlia Murder-rel a zúzást kedvelők találhatják meg a számításukat. Pár nappal korábban Budapesten is fellép a fiatal thrash metalos reménység Warbringer, de a Camp-en is nagy túrás várható tőlük. A bay area thrash egyik legizgalmasabb, legprogresszívebbnek számító csapata, a Heathen is jelen lesz a Metalcamp-en.
  
  A doom/heavy metal egyik fontos bandájává vált Grand Magus koncertje nagy érdeklődésre tarthat számot. A finn Korpiklaani gyakori vendég nálunk, a Fezen után itt is megtekinthetők lesznek, a jó kis folk metalt kedvelők nagy örömére. A heavy/power metal német fenegyereke, az Edguy is többször fellépett már az alpesi fesztiválon, most 2012-ben ismét együtt bulizhatunk velük. A hardcore és a metal brutalitását egybegyúró Hatebreed-től a rendezvény egyik legsúlyosabb koncertje várható. A maga melodikus death metal-jával underground sztárcsapattá váló Amon Amarth komoly tömeget mozgat meg, nyilvánvalóan nagy lesz az érdeklődés a koncertjükre. A Milking The Goatmachine ugyancsak régi vendég, a kecskefétisiszta banda a death metal, metalcore és a humor kedvelőinek nyújthat felhőtlen szórakozást.
  A folk metalos Heidevolk mulatozására és a Steelwing régivágású heavy metal-jára vágyók egyaránt megtalálhatják a számításukat. Jelen lesz a death/doom metalos Swallow The Sun. A thrash metal veterán Sodom azon lesz, hogy mindenkinek megmozgassa a nyakizmait. A Pain a gótikus, melodikus, indusztriális metal kedvelőit elégíti ki. A jelentős tagcserén átesett, de még mindig a power/heavy metal stílus legünnepeltebb csapatának számító Sabaton is jelen lesz a szokásos remek hangulatú koncertjével. És hogy a folk metal kedvelőinek se legyen elég a jóból, fellép a Trollfest is. A hazai vonalat a délies sludge/stoner metalban utazó Neck Sprain erősíti.
  A felsoroltakon kívül még rengeteg banda koncertjét lehet megtekinteni a két színpadon. A szlovéniai Metalcamp tehát idén is fantasztikus felhozatallal csalogatja a metalzene különböző műfajainak kedvelőit. Elővételben már nem lehet jegyet kapni, de a helyszínen továbbra is megválthatók a jegyek, egész hétre 130 euró, 3 napra 100 euró körüli árban.
  


Kulcsszavak:
  metalcamp 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Metaldays 2014

Metaldays 2014

Metalcamp 2012

Tovább bővül a Metalcamp felhozatal

Metalcamp 2012: ismét erős program

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting visszatér Budapestre: Legendás slágerek a Papp László Budapest Sportaréna színpadán!
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 x ambassadors    hihetetlen utazás    kate winslet    the order of chaos    charlie    mary elizabeth winstead    asian dub foundation    christine taylor    rumproof    soundmirror    amd    háború a vámpírok ellen    ziskó         ameriaki pite    dead kennedys    badacsonytördemic    agregator    fergie    charrie    eros ramazzotti    vader    ÖrdÖg    gorezone    ion dissonance  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!