hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. május 20. vasárnap   20:50
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Behemoth, Vader: közös turnén a két legendás lengyel extrém metal zenekar
2012. június 3., vasárnap 17h, Club 202 - Budapest



  Június 3-án egy öt zenekarból álló extrém metal különítmény érkezik a budapesti Club 202-be, köztük a lengyel színtér legjobbjai: hosszú évek után főzenekari műsorral tér vissza a Behemoth, és színpadra lép a Vader is. Előttük a görög Septicflesh darál majd, a programot pedig a brit Nexus Inferis és az amerikai Huntress nyitja.
  
  Elsőre talán meglepő, hogy a kontinens legkeményebb, kiemelkedő teljesítményű death metal zenekarai a skandináv államok mellett Lengyelországból érkeznek. A június elején Budapestre látogató
  Behemoth erre remek példa: zenéjük hangos, gonosz, nyugtalanító és ijesztő. A brutális hangzást teátrális megjelenéssel és fellépésekkel ötvöző brigád két évtizedes tevékenysége komoly ismertséget eredményezett hazájukban: 2009-es Evangelion című lemezük például a lengyel lemezeladási listák 2. helyén debütált, de még az Egyesült Államokban is bekerült a TOP 10-be, legalábbis ha a független kiadók lemezeit összesítő listákat nézzük. Kétség sem férhet tehát hozzá, hogy a Behemoth révén az extrém metal szcéna egyik legnagyobb hatással bíró képviselője érkezik Budapestre - méghozzá végre egy teljes, főzenekari programmal. Ez lesz az első hazai szereplésük azóta, hogy a főhős Nergalnál leukémiát diagnosztizáltak. A gitáros-énekes egy hosszabb, bő egy éves gyógyulási és lábadozási időszakon van túl, és idén már ismét koncerteznek, 2013-ra pedig új albumot ígérnek.
  
  A turné másik fő zenekara szintén egy igazi legenda Lengyelországban. A Vader története a tagok elmondása szerint 1983-ban kezdődött, Piotr „Peter” Wiwczarek basszeros és Zbyszek „Vika” Wroblewski gitáros összeállásával. A most ismerthez képest Lengyelország egy gyökeresen eltérő világ volt akkoriban, jóval zártabb társadalommal, így a heavy metal zenekarokból is csak pár létezett, a fémzene extrémebb válfaját pedig szinte senki sem képviselte. Így a Vader egyike volt a helyi death metal pioníroknak – és azóta is együtt vannak! Legelső hanganyaguk a Morbid Reich címre hallgatott, ez volt az első sikerük 1990-ben. Legfrissebb kiadványuk címével erre utalnak vissza: a 2010-es Metalfest után visszatérő csapat ezúttal a Welcome To The Morbid Reich lemezt mutatja be.
  
  A görög Septicflesh a két lengyel death metal óriáshoz mérhető alapzenekar saját országában: a death metal banda 1990-ben kezdte meg működését. 2011-ben megjelent The Great Mass című lemezük immár a nyolcadik, és a szimfonikus extrém metal egyik legjobb darabja. A zenekar hazánkban is nagy sikert aratott az Amon Amarth és az As I Lay Dying turnéján bemutatott legutóbbi szereplésével - ezúttal az új album legerősebb dalai mellett best of programra számíthatunk tőlük.
  
  Az est két nyitózenekara a brit Nexus Inferis és az amerikai Huntress – előbbi futurista death metallal, utóbbi pedig egy olyan énekesnővel várja a nagyérdeműt, aki négy oktávnyi hangterjedelemmel adja majd elő okkult heavy metal zenéjét. Mindkét csapat legfrissebb albumát mutatja be majd a Club 202-ben.
  
  Az elővételben 4999, a helyszínen pedig 5499 forintba kerülő jegyek árából 500 forint kedvezményt kapnak azok, akik a Hammer Zenebarlangban vagy a helyszínen felmutatják a legfrissebb, májusi Hammerworld Magazinban lévő kupont, vagy akik még karjukon viselik a 2010-es vagy 2011-es Metalfest karszalagjukat. További fontos információ a Hammerworld magazin olvasóinak, hogy az újságban megjelent ingyenjegy nem érvényes, mivel a lapzárta után bővült ki a program a Behemoth és a Vader fellépésével, és ez a program már nem teszi lehetővé az akciót – de az 500 forintos kedvezmény jár az olvasóknak.
  
  Belépő: 4999 Ft, a helyszínen 5499 Ft.
  
  Jegyek elővételben kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, Rock Park, CD Pince, Viking Metal, valamint a Ticketportal országos hálózatában
  A májusi Hammerworld Magazinban lévő kuponnal valamint 2010-es vagy 2011-es Metalfest karszalag viselése esetén 500 Ft kedvezmény a Hammer Zenebarlangban és a helyszínen vásárlóknak. A két akció nem összevonható.
  A Hammerworld Magazinban megjelent ingyenjegy akció a műsor lapzárta utáni bővülése miatt nem érvényes, helyette az 500 forintos kedvezmény lehetősége él.


Kulcsszavak:
  vader     behemoth 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Hammer Concerts

 kapcsolódó cikkek: 

Amon Amarth + Behemoth a Barba Negra-ban

Warbringer, Evil Invaders, Schizophrenia, Mason

A Behemoth és a Bleed From Within lép fel az Amon Amarth előtt

Warbringer, Evil Invaders, Schizophrenia - thrash metal buli a Barba Negra Blue Stage-en

Invader: Ezer wattos vallás EP
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 christopher nolan    javier bardem    beri ary    black blitz    lowbau    neaera    pókember    charlize theron    noa rock    ozzy osbourne    bleed from within    hernádi judit    vices & virtues    neokhrome    angra    mocsok 1 kölykök    dalai láma    anthony hopkins    karen carroll    buena vista social club    joe strummer    venom    falco    hell-vill    ripper  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!