hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2012. május 15. kedd   04:46
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Sportfreunde Stiller (D), Dirty Slippers az A38-on
2012. május 21., hétfő 20h, A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajói honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.
  
  A világ legnagyobb Bayern-drukker zenekara, a bajor Sportfreunde Stiller a müncheni BL-döntő után két nappal érkezik az A38 Hajóra, hogy méltóképp ünnepelje kedvenc labdarúgó-csapatának győzelmét - vagy egy kis vigaszt nyújtson az esetleges vereség után. A legnépszerűbb német punk-rock-pop együttes először az A38 Hajón!
  

  
    A38 Hajó – Jegyvásárlás
  
  ”54, 74, 90, 2006” - ezzel a számunkra, magyarok számára egyáltalán nem kedves dátummal kezdődik a német pop-punk-rock trió, a Sportfreunde Stiller legismertebb dala, ami a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság nem hivatalos himnuszává lett. Annak idején egymillió ember énekelte teli torokból a Brandenburgi kapu tövében, amikor a harmadik helyezett német válogatottat köszöntötte, és a koncerten még a csapatot a vállán vivő középpályás, Bastian Schweinsteiger is beült a dobok mögé.
  
  Mindezt csak azért hozzuk elő, mert néhány hét múlva Schweinsteiger valószínűleg ismét főszerepet kap a Bayern München „hazai pályán” játszott BL-döntőjén. A döntő után két nappal pedig az egykori zenésztársak, a Sportfreunde Stiller egy München melletti bajor kisvárosból, Germeringből származó, természetesen elkötelezett Bayern-szurker tagjai lépnek fel az A38 Hajón – méltó esemény egy kis ünneplésre, vagy éppen a bánat elűzésére.
  
  Hogy a foci fontosságának hangsúlyozása a Sportfreunde Stiller esetében egyáltalán nem túlzás, az is bizonyítja, hogy a zenekar első lemezének címében a Real Madridot idézte meg, 2004-es albumának slágerében pedig a Bayern emblematikus csatára, és akkori sikereinek egyik legfontosabb kovácsa, Santa Cruz vendégszerepelt, és énekelte elképesztő akcentussal, hogy: „Ich, Roque”.
  
  Persze a Sportfreunde Stiller nem csak a sportról nevezetes, hiszen mégiscsak Németország egyik legsikeresebb rockzenekaráról van szó, ami – noha szinte kizárólag német nyelvű számokat ad elő – Európában is nagyon népszerű sőt, azon kevés nem angolszász zenekar közé tartozik, amelyik fellépett a híres MTV Unpluggedban, vagy dala bekerült a Guitar Hero számai közé. A népszerűségben nem kis szerepe van a zenekar által valósággal ontott slágeres, fülbemászó rockhimnusz-szerűségeknek, finoman ironikus, időnként rendkívül találó szövegeknek. A Sportfreunde Stiller nem törekszik rettenetes művészi magasságokba, de a páratlanul slágerérzékeny zenekar nagyon ért ahhoz, hogy kompakt, hibátlan, punkosan egyszerű, rockosan riffes, poposan szórakoztató dalokat írjon, amiket nagyszerűen lehet énekelni a havarokkal a kocsmában, a csajokkal a koncerten vagy egyedül (esetleg a falon át a szomszéddal) a fürdőkádban.
  
  Mindemellett a trió harcos politikusságáról is híres: a Sportfreunde Stiller az egyik leginkább elkötelezett antifasiszta együttes Németországban.
  
  Ez a remek trió érkezik az A38 Hajóra, egy nappal a BL-döntő másnapján adott bécsi koncertje után, amit stílszerűen a Chelsea nevű klubban ad.
  
  A zenekar tagjai:
  Peter Brugger: gitár, ének
  Rüdiger Linhof: basszusgitár, ének
  Florian Weber: dob, ének
  
  Lemezek:
  So wie einst Real Madrid, 2000
  Die gute Seite, 2002
  Burli, 2004
  You Have to Win Zweikampf, 2006
  La Bum, 2007
  MTV Unplugged, 2009
  
  A gyulai Dirty Slippers 2005-ben alakult. A szerencse hamar a fiúkra mosolygott, hiszen negyedik koncertjüket már a Supernem előtt, a kilencediket pedig a Petőfi Csarnokban adhatták. A srácok azóta turnéztak a Supernemnel, a Heaven Street Sevennel, a 30Y-nal, Jamie Winchesterrel és a Magna Cum Laudéval.
  
  2008-ban jelent meg első lemezük „Dirty Slippers” néven, melynek producere Takács Zoltán Jappán (Hs7) volt, s mely lemezmegjelenést egy 20 állomásos önálló magyar turné követett.
  
  2009-ben a zenekar a GlaxoSmithKline gyógyszergyár méhnyakrákellenes kampányának reklámarca lett, s megjelent az Élned kell című kislemez, melyet 16 hazai rádió tűzött műsorára. Producere az a George Shilling volt Londonban, aki az Oasisszel, a Blurrel, Mike Oldfielddal vagy a Primal Screammel is dolgozott. 2009 nyarán a zenekar az Egyesült Államokba kapott meghívást, egy clevelandi kiadónak (Standby Records) köszönhetően itt vették fel új lemezüket, a Far From Home-ot, melynek megszületésénél az USA-szerte elismert fiatal producer Johny Burke bábáskodott, a már említett George Shilling mellett.
  
  A zenekar tagjai:
  Lobó-Szalóky Lázár: ének, gitár
  Nyári Zoltán: szólógitár, vokál
  Éri Balázs: basszusgitár
  Guti Erik: dobok



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the hellacopters    reflected    elefánt    denzel washington    artas    onerepublic    dan patlansky    godot    maradandó károsodás    mission impossible    buttercup    social free face    redneck zömbiez    brad pitt    manökken proletarz    rózsaszín pitbull    bootsie    justin sullivan    the mahones    pozakowski    kick/ass    crowbar    krokus    gary moore    volumes  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!