hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2011. december 23. péntek   05:03
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Slágerfesztivál - 22 éves a Tilos az Á
2011. december 29., csütörtök 20h, A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  Mi a közös Somában, Kulka Jánosban, Szabó Győzőben, Falusi Mariannban, efZámbó Istvánban, Nagy Ervinben, Bende Zsuzsában (ex-Új Nem) és Fekete Jenőben (ex-Palermo Boogie Gang)? A válasz egyetlen név: a Tilos az Á. Mindannyian felléptek, dolgoztak a Tilos az Á-ban, vagy csak egyszerűen szerettek oda járni és törzsvendégei voltak a helynek, ami egy teljes generáció számára legalább annyira jelképes, mint egy másik nemzedéknek az Ifipark. Az egykori Tilos az Á szinte napra pontosan 22 évvel ezelőtt nyílt meg, és a résztvevők ebből az alkalomból nagyszabású slágerfesztivállal emlékeznek az A38 Hajón Budapest egyetlen klubjára, ami valóban megérdemli a manapság kissé elcsépeltté vált legendás jelzőt. A fellépő énekeseket pedig meglepő fordulatként - nem más kíséri, mint a Magyar Rádió egykori házi zenekara, a Stúdió 11. Felszabadult előszilveszteri mulatság, a huszonkét éve alapított Tilos az Á emlékére, a negyvenkét éve létező Stúdió 11 közreműködésével! A koncertet megelőzően a welcome drinket pedig maga Szabó Laci, a koncertpince felejthetetlen főura szolgálja fel, szigorúan 22 óráig, a koncertkezdésig.
  
  A38 - Jegyvásárlás
  
  Jegyár: 2222 Ft, elővételben kapható. A jegy érvényes a program után következő DJ Palotai-partira is! Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó megújult honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.
  
  Bár az egykori Tilos az Á már régen megszűnt, a kortárs kultúrára és közéletre gyakorolt hatása bizony felmérhetetlen. Innen indult a ma is létező Tilos Rádió, lényegében itt (pontosabban a Tilos helyén korábban üzemelt Bakony étteremben) alapították meg a Magyar Narancsot, itt működött a Vajdai Vilmos és Szabó Győző Tilos az Á Performance társulata, a későbbi TÁP Színház. Itt volt rezidens a hazai elektronikus partikultúra nagy öregje, Palotai Zsolt, fellépett itt a teljes magyar könnyű- és nehézzenei underground (manapság független színtérnek mondanánk). Játszott itt Frank Zappa és a Noir Désir, a klub elé, a Mikszáth Kálmán térre szervezett fesztiválok pedig a Sziget Fesztivál közvetlen előfutárainak nevezhetők. A fellépők, törzsvendégek, munkatársak között pedig megfordult szinte mindenki, aki a kilencvenes évek első felében valamit is számított a budapesti kulturális életben (és persze a politikában).
  
  E fellépők, törzsvendégek és munkatársak egy része most, a helyet alapító Németh Vladimir (azaz Vova) kezdeményezésére laza, kötetlen, emlékezős, vidám slágerfesztivállal idézi fel a Tilos az Á semmihez sem hasonlítható atmoszféráját.
  
  Bár a műsor jellegéből adódóan még alakítás alatt áll, annyi bizonyos, hogy a Stúdió 11 kíséretében a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek nagy slágereit adják elő. Mindenképp váratlan például, hogy Bende Zsuzsa, az Új Nem egykori énekesnője a Hal szálka nélkül főcímdalát énekli Szabó Győzővel, a Lacht el Bahhtar egykori frontemberével. Soma művésznő többek között a Hit the Road Jackkel és az Egy fiú a házból-lal lép fel. Falusi Mariann többek között a Mr Alkoholt, Amy Winehouse Rehabjét és a Jamaikai trombitást adja elő, Kulka János melankolikus összeállításában fő helyet kap a Valahol Európában, Fekete Jenőtől a Georgia on My Mindot és a Nagy utazást hallhatjuk, és önálló blokkban lép fel Szabó Győző, Nagy Ervin és efZámbó István is. Mindezek tetejébe pedig a Stúdió 11 első ízben adja elő az Orion űrhajóként elhíresült tévésorozat, az Őrjárat a kozmoszban főcímzenéjére írt zenekari variációit.
  
  Különleges extraként a látogatók számára a welcome drinket nem más szolgálja fel, mint Szabó Laci, a koncertpince valószínűleg mindenki által ismert főura szolgálja fel. A slágerfesztivál után pedig DJ Palotai emlékezős szettje idézi meg a Tilos az Á egykor volt, Jean-Michel Verret sokak fejébe beivódott New York-i városképe alatt végigtáncolt éjszakáit.
  
  A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A koncertre jegy vásárolható személyesen az A38 Hajón, bankkártyával az A38 Hajó honlapján.
  
  Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeik az A38 Hajó orrteraszán gyújthatnak rá.


Kulcsszavak:
  tilos az Á 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Havizaj #90 - Impro/Experimental/Zörej

Tilos az Á38 - Új Nem, Lacht El Bahhtar, Szilvási Gipsy Folk Band

A Zene Ünnepe a Millenáris Teátrumban, a Kultiplexben és az A38 Hajón

A Zene Ünnepe - ingyenes programok a Tabánban, Millenárison és az A38-on

Tilos az Á Szilveszter 2000

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 alesana    paul rudd     self deception    kiss    heights    zakk wylde    anna murphy    suhaid    boz cordolla    arkhorrl    bring me the horizon    chronology    corrodal    panic radio    fleshless    aerosmith    jean-claude van damme    de-phazz    zach galifianakis    tommy lee jones    brendan fraser    die toten hosen    guns ’    szemtől szembe    sisters of mercy  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!