hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [háttér]  2011. augusztus 30. kedd   04:49
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Becsületkasszák a fővárosban
Vajon mi lesz az eredmény?

  
  
  Izgalmas kezdeményezés kezdődik augusztus 29-én és tart egy hónapig a fővárosban, mely egyfajta képet adhat arról, hogy mennyire fontos számunkra a becsület. Egy nyugat-dunántúli pénzintézet, a Sopron Bank, székhelyének régiójára jellemző „becsületkasszákat” állít ki Budapest két pontján. A nagyvárosra formált becsületkasszákból - azaz hideg ásványvizet kínáló italautomatákból - a palackozott vizet meg lehet venni, de el is lehet venni. Azt, hogy fizet vagy nem, a vásárlók becsületére bízzák. Az akcióból befolyt pénz duplája a Csodalámpa Alapítványé lesz, a szervezők pedig ígérik, a becsület-indexet az akció végén közzéteszik.
  
  Nyugat-Dunántúlon, Soprontól egészen Szombathelyig sok helyen találkozhatunk hokedliből, kisasztalból, rajta néhány háztáji terményből és egy pénzgyűjtő befőttesüvegből álló magányos standokkal. A termények csinos kis zacskókba csomagolva, a porták előtt magukra hagyva várják, hogy az arra járó elvegyen egyet és az ellenértéket a befőttesüveg-perselybe tegye. Ezek a becsületkasszák bizony működnek, a termény fogy, a pénz gyűlik. Nem véletlenül általános vélekedés, hogy a nyugat-dunántúli emberek becsületesebbek a magyar átlagnál. Ez vajon tényleg így van, vagy megélhet máshol is egy ilyen kezdeményezés?
  
  A nyugat-dunántúli régió egy régi és szinte csak erre a régióra jellemző hagyományát hozza el Budapestre a hűség városából a Sopron Bank azzal a céllal, hogy feltegye a kérdést: a fővárosban vajon hogyan él meg a fair-play e szimbóluma? Augusztus utolsó hétfőjétől négy héten át két italautomata képében „reinkarnálódik” Budapesten a Sopron-környéki becsületkassza a fővárosban, az egyik a Bajcsy-Zsiliszky út-József Attila utca sarkán álló irodaház árkádjai alatt, a másik pedig az óbudai Kolosy téren áll majd.
  
  Az nagyvárosi italautomata-becsületkassza működése egyszerű: 0,5 literes ásványvizet ad, 50 Ft-ért. Az átlagos automatáktól eltérően azonban, ezen a gépen olyan gombot is találunk, mely fizetés nélkül is kiadja a palackot. Az automata mellett nem áll őr vagy hosztesz, nem figyelik biztonsági kamerák és a gép sem készít fényképet a használókról. Így csakis a vásárló lelkiismeretén múlik, hogy fizet-e a vízért és ezáltal támogatja a Csodalámpa Alapítványt vagy ingyen viszi el a vizet.
  
  A CSODALÁMPA közhasznú alapítvány célja olyan életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy kívánságának teljesítése, ahol a család anyagi helyzete azt nem teszi lehetővé.
  
  A kezdeményezés egy hónapig tart, a szervezők pedig ígérik, a becsület-indexet az akció végén közzéteszik. További információ az akcióról a http://www.becsületkassza.hu becsületkassza
  weboldalon olvasható.
  
  
  A Sopron Bank Zrt., melyet 2003-ban az osztrák Bank Burgenland alapított, regionális bankként 20 fiókkal tevékenykedik a nyugatmagyarországi régióban és Budapesten. A Sopron Bank az osztrák Grazer Wechselseitige Versicherung AG nemzetközi konszern tagja, mely már több mint 180 éve biztos pont a pénzügyekben, Közép- és Kelet Európa számos országában jelen van biztosításokkal és pénzügyi szolgáltatásokkal.
  
  A globalizálódás és a multinacionális nagyvállalatok korában, mintegy árral szemben, a Sopron Bank Zrt.-nél a helyi, személyes találkozáson alapuló kapcsolattartás központi szereppel bír, így a régióban élő, ezáltal a piaci kínálatot és igényeket egyaránt jól ismerő mintegy 200 munkatárs, valamint a bank döntéshozói maximálisan eleget tudnak tenni ügyefeleik kívánságainak. A szolgáltatatások kialakításánál nagy hangsúlyt kapott a hosszú távú, elégedett ügyfélkapcsolat megteremtése. A bank legfőbb értékei a közvetlen és ügyfélbarát kiszolgálás, mely a lapos szervezeti strukturának köszönhetően a gyorsasággal is párosul.
  
  A bank kínálatában nagy népszerűségnek örvendenek a megtakarítási, befektetési és öngondoskodási célt szolgáló termékek, valamint kedvező kondíciójú számlacsomagok közül is választhatnak az ügyfelek. A bank ezen felül különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a regionális vállalkozások részére egyedi finanszírozási lehetőséget biztosítson, valamint fontos számára a régió középpontba helyezése és az ügyfelek támogatása az Európai Unió határokon átívelő gazdaságában.
  
  Csodalámpa Alapítvány
  
  A CSODALÁMPA közhasznú alapítvány célja olyan életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy saját kívánságának teljesítése, ahol a család anyagi helyzete a kívánság teljesítését nem teszi lehetővé. Az álom teljesülése ismét kitágítja a betegszobára beszűkült világot, és reményt ad a „képtelen, lehetetlen” kívánság megvalósulásának élménye által. Az alapítvány ötlete eredetileg Amerikából származik. A Csodalámpa weboldalán több száz élménybeszámoló olvasható: például a hatéves Patrik a tatai laktanyában tankot vezethetett, a 15 éves Réka Londonban találkozhatott Johnny Depp-pel, Zoli és Balázs pedig a németországi Legolandba jutottak el az alapítványnak köszönhetően.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 cynic    david yengibarian    true grit    maradék    bermuda rock band    gothica fesztivál    charlize theron    radics béla    no more gravity    induction    a közösségi háló    fővárosi nagycirkusz    k3    liam nieson    Ü    subliminal merger    hurts    harm´s way    idoru    bryan adams    deicide    liszt ferenc    gabriela cedillo    kreator    road  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!